Ο συγκυβερνήτης του ηλεκτρικού οχήματος

Η Stellantis επεκτείνει την εφαρμογή e-ROUTES σε όλες τις μάρκες της στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι, «λύνοντας» τα χέρια των οδηγών.

Ο συγκυβερνήτης του ηλεκτρικού οχήματος

Το e-ROUTES σχεδιάζει, καθοδηγεί στον προορισμό και προτείνει βέλτιστους σταθμούς φόρτισης σε οποιαδήποτε διαδρομή για να μειώσει το άγχος της εμβέλειας.

Η Stellantis είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παρέχει μια εφαρμογή σχεδιασμού διαδρομής για smartphone ενσωματωμένη με δεδομένα οχημάτων σε πραγματικό χρόνο και λύσεις προβολής, προσαρμοσμένες για ηλεκτρικά οχήματα.

Το e-ROUTES είναι μια εφαρμογή για κινητά σχεδιασμένη για πλήρως ηλεκτρικά οχήματα, απρόσκοπτα συμβατή με CarPlay ή Android Auto και συνδεδεμένη με δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να μειώσει το άγχος της αυτονομίας. 

Έχει αναπτυχθεί κυρίως για οδηγούς που αγόρασαν ένα ηλεκτρικό συνδεδεμένο όχημα, χωρίς το σύστημα πλοήγησης.

Έξυπνη λύση προγραμματισμού ταξιδιού

Ο κύριος σκοπός του είναι να παρέχει στους οδηγούς μια έξυπνη λύση προγραμματισμού ταξιδιού ικανή να παρέχει πάντα ενημερωμένη καθοδήγηση πλοήγησης με βάση δεδομένα οχήματος σε πραγματικό χρόνο, όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η χωρητικότητα της μπαταρίας, η θερμοκρασία αέρα κ.λπ. Το e-ROUTES υπόσχεται στους χρήστες του μείωση άγχους εμβέλειας κατά τη διάρκεια ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, χάρη στις ακριβείς προτάσεις για τους πιο αποτελεσματικούς σταθμούς φόρτισης κατά μήκος της διαδρομής.

Διαισθητικός προγραμματισμός ταξιδιού 

Χάρη στην ενσωμάτωσή του με δυναμικά δεδομένα οχήματος και προδιαγραφές κατανάλωσης, το e-ROUTES παρέχει προσαρμοσμένο και έξυπνο σχεδιασμό με βάση τα χαρακτηριστικά του οχήματος, και μείωση νοητικού φόρτου εργασίας, με πλήρη εμπειρία πλοήγησης, από τον προγραμματισμό έως την καθοδήγηση με κίνηση σε πραγματικό χρόνο, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων κάμερας ταχύτητας και φωνητικών οδηγιών.

Είτε απευθείας στο smartphone είτε με μεγαλύτερη άνεση με το CarPlay και το Android Auto στο σύστημα infotainment στην κεντρική οθόνη του οχήματος, το e-ROUTES βοηθά διαισθητικά τους πελάτες προγραμματίζοντας το ταξίδι τους, καθοδηγώντας τους στον προορισμό και προτείνοντας τους πιο αποτελεσματικούς σταθμούς φόρτισης κατά μήκος η διαδρομή, προσαρμοσμένη στις προτιμήσεις του οδηγού, συμπεριλαμβανομένων των επιλογών πληρωμής και του ελάχιστου επιπέδου μπαταρίας. 

Πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο

Η καθοδήγηση προς κάθε σταθμό φόρτισης υποστηρίζεται από πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και δυναμικές ενημερώσεις κατάστασης φόρτισης του οχήματος. Έτσι, βοηθά τον οδηγό να υπολογίσει εκ νέου την πρόβλεψη ταξιδιού σε περίπτωση που αλλάξουν οι συνθήκες. Για παράδειγμα, εάν ο οδηγός ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα σε σύγκριση με τον προτεινόμενο προγραμματισμό, το e-ROUTES θα τον ενημερώσει για νέες επιλογές διαδρομής και θα προτείνει την πρόβλεψη των συνεδριών χρέωσης, για να εγγυηθεί την άφιξη στις προκαθορισμένες προτιμήσεις που έχει επιλέξει ο πελάτης (π.χ. μια συγκεκριμένη ελάχιστη κατάσταση χρέωσης στον προορισμό).

Το e-ROUTES είναι στην ουσία ένας προηγμένος αλγόριθμος δρομολόγησης, σημείο αναφοράς στην αγορά, ο οποίος υπολογίζει την καταλληλότερη διαδρομή λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των σταθμών φόρτισης, την ποιότητά τους (ποσότητα και χαρακτηριστικά των τερματικών σε κάθε σταθμό) και τη διαθεσιμότητά τους (πληροφορίες για διαθέσιμες, εν χρήσει ή έξω- σημεία φόρτισης εκτός υπηρεσίας).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v