Η μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση

Η νέα λειτουργία Electric Vehicle Analysis της BMW προσομοιάζει την οδήγηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος σε κατόχους μοντέλων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην ηλεκτροκίνηση

Οι εφαρμογές My BMW και MINI επεκτείνονται και βελτιώνονται συνεχώς με συνολικά πέντε ενημερώσεις το χρόνο. Οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο σημαντικές για τους οδηγούς, ειδικά όταν πρόκειται για την ηλεκτρική κινητικότητα και τη φόρτιση των οχημάτων.

Η νέα λειτουργία Electric Vehicle Analysis επιτρέπει σε όσους οδηγούν μια BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης να προσομοιώσουν πόσο καλά μια αμιγώς ηλεκτρική BMW θα ταίριαζε στο προσωπικό τους οδηγικό προφίλ.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία προσομοίωσης, ο οδηγός επιλέγει στην εφαρμογή ένα ηλεκτρικό μοντέλο της BMW ως εναλλακτικό όχημα. Μόλις το μοντέλο που τροφοδοτείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης πραγματοποιήσει τουλάχιστον 200 διαδρομές και καλύψει μια απόσταση 2.000 χιλιομέτρων, η ανάλυση δείχνει με σαφήνεια τον αριθμό των διαδρομών που θα μπορούσαν να έχουν πραγματοποιηθεί με το επιλεγμένο ηλεκτρικό όχημα με μία μόνο φόρτιση.

Αυτό έχει ως στόχο να καταπολεμήσει το άγχος αυτονομίας και τις όποιες ανησυχίες σχετικά με την καθημερινή πρακτικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων που εξακολουθούν να αποτελούν σήμερα ανασταλτικό παράγοντα για τους υποψήφιους αγοραστές.

Για την προσομοίωση, η εφαρμογή χρησιμοποιεί δεδομένα οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες για το εν λόγω μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, όπως προκύπτουν από τη λειτουργία My Trips. Χάρη σε αυτή την ξεχωριστή βάση δεδομένων, το εργαλείο Electric Vehicle Analysis είναι σε θέση να παρέχει στον οδηγό μια αξιόπιστη βάση προκειμένου να αποφασίσει τον τύπο του συστήματος κίνησης που θα επιλέξει για το επόμενο όχημά του. Η λειτουργία θα αναβαθμιστεί στο μέλλον για να διευρύνει την εμβέλεια της ανάλυσης.

Θα προστεθούν αξιολογήσεις του χρόνου που το όχημα μένει εκτός λειτουργίας και των ταξιδιών μεγάλων αποστάσεων, σε συνδυασμό με πληροφορίες σχετικά με τις εγκαταστάσεις φόρτισης και τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης. Για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο Electric Vehicle Analysis, οι πελάτες πρέπει να διαθέτουν μια BMW με κινητήρα εσωτερικής καύσης και λειτουργικό σύστημα BMW Operating System 7 ή νεότερη έκδοση. Επίσης, πρέπει να συναινέσουν στη χρήση των δεδομένων οδήγησής τους για τους σκοπούς της ανάλυσης.

Νέες λειτουργίες για απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ οχήματος και εφαρμογής

Η τελευταία ενημέρωση εισήγαγε μια σειρά χαρακτηριστικών που έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίζουν μια απρόσκοπτη εμπειρία σχεδιασμού διαδρομής κατά την εναλλαγή μεταξύ οχήματος και εφαρμογής. Επιλογές όπως είναι για παράδειγμα η αποφυγή αυτοκινητόδρομων, πορθμείων ή διοδίων μπορούν πλέον να οριστούν στην εφαρμογή και συγχρονίζονται πάντα αυτόματα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Επιπλέον, η εφαρμογή My BMW / MINI με σχεδιασμό διαδρομής που είναι βελτιστοποιημένη με γνώμονα τη φόρτιση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, καθιστά πλέον εφικτή την προσθήκη μεμονωμένων στάσεων φόρτισης, οι οποίες στη συνέχεια συγχρονίζονται με το όχημα. Οι εφαρμογές ειδοποιούν επίσης τον χρήστη για εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά σε σταθμούς φόρτισης, όπως εστιατόρια, καφετέριες, τράπεζες και σούπερ μάρκετ, με σχετικές, λεπτομερείς πληροφορίες.

Νέο Charging Wallet για τη διαχείριση τιμολογίων φόρτισης

Οι οδηγοί ηλεκτρικών οχημάτων έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν και να διαχειρίζονται τα προτιμώμενα τιμολόγια φόρτισης από μεγάλο αριθμό παρόχων στο νέο Charging Wallet της εφαρμογής. Όταν ο χρήστης της εφαρμογής επιλέγει έναν σταθμό φόρτισης, εμφανίζονται οι ισχύουσες τιμές για τα επιλεγμένα τιμολόγια φόρτισης, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέξει το φθηνότερο τιμολόγιο γι’ αυτόν.

Οι ευρέως φάσματος λειτουργίες της εφαρμογής βελτιώνονται και επεκτείνονται συνεχώς, αυξάνοντας την ικανοποίηση των χρηστών.

Σε όλο τον κόσμο 13 εκατομμύρια οδηγοί χρησιμοποιούν το My BMW App και το MINI App, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο μόνο στη Γερμανία. Και οι δύο εφαρμογές έχουν μέση βαθμολογία 4,8 αστέρια στο App Store. Οι εφαρμογές ενημερώνουν τους οδηγούς για την τρέχουσα κατάσταση της BMW ή του MINI τους, ενώ τους επιτρέπουν να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν τις πόρτες, να ενεργοποιούν τον κλιματισμό, να στέλνουν διευθύνσεις προορισμού στο σύστημα πλοήγησης ή να χρησιμοποιούν τη λειτουργία Remote 3D View (διαθέσιμο μόνο στην Πολωνία) για να εμφανίζουν μια εικόνα της περιοχής γύρω από το όχημα ή του εσωτερικού του. Από το tab ‘Services & Store’ έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες ή να αποκτήσουν αναβαθμίσεις ConnectedDrive. Εάν έχει ρυθμιστεί το ψηφιακό κλειδί BMW ή MINI Digital Key Plus, οι ελιγμοί και οι λειτουργίες στάθμευσης που έχουν προηγουμένως αποθηκευτεί μπορούν να εκτελούνται από το εξωτερικό του αυτοκινήτου, με τον οδηγό να στέκεται σε κοντινή απόσταση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v