Νέα Mercedes-Maybach SL Monogram: Το υψηλότερο επίπεδο οδήγησης και ακουστικής άνεσης

Η Mercedes-Maybach SL και η περιορισμένη ειδική έκδοση της Mercedes-AMG GT3 έκαναν το ντεμπούτο τους κι ενθουσίασαν τους επίδοξους οδηγούς τους.

Νέα Mercedes-Maybach SL Monogram: Το υψηλότερο επίπεδο οδήγησης και ακουστικής άνεσης

Η Mercedes-Benz πραγματοποίησε δύο παγκόσμιες πρεμιέρες στο Pebble Beach Automotive Week 2024. Οι επισκέπτες στην κορυφαία εκδήλωση στην Καλιφόρνια, είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να εκτιμήσουν τις Mercedes-Maybach SL και την περιορισμένη ειδική έκδοση της Mercedes-AMG GT3.

Η Mercedes-Benz αντιπροσωπεύει την καινοτομία, την ποιότητα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τεχνικές εξελίξεις, εξαιρετική μηχανική και εξαιρετική σχεδίαση χαρακτηρίζουν τη μακρά ιστορία της μάρκας και την καθιστούν σύμβολο του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο. 

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών επικεντρώθηκε στην Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series, που είναι το πιο σπορ μοντέλο στην ιστορία της μάρκας Maybach. 

Νέοι συνδυασμοί

Επίσης νέος είναι ο συνδυασμός χρωμάτων και υλικών για το εξωτερικό και το εσωτερικό, με το μοτίβο Maybach ως συνδετικό στοιχείο σχεδίασης. Αυτές οι ειδικές πινελιές εμφανίζονται παντού, από μπροστά προς τα πίσω, μέσα και έξω. 

Θα υπάρχουν δύο επιμελημένες σχεδιαστικές ιδέες για το ανοιχτό διθέσιο κατά την κυκλοφορία στην αγορά: Η Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series Red Ambience χαρακτηρίζεται από ένα νέο φινίρισμα δύο τόνων από μαύρο μεταλλικό και κόκκινο μεταλλικό. Στη Mercedes-Maybach SL 680 Monogram Series White Ambience, επιλέχθηκε το μαύρο με το λευκό magno.

Αποκλειστικό δέρμα νάπα

Το εσωτερικό επενδύθηκε με αποκλειστικό δέρμα νάπα και τα διακοσμητικά μέρη καλύφθηκαν με ασημί χρώμιο. Η διάθεση στην αγορά ξεκινά στην Ευρώπη την άνοιξη του 2025, με άλλες αγορές να ακολουθούν.

«Οι υποψήφιοι αγοραστές των μοντέλων μας θέλουν κάτι ξεχωριστό. Η σειρά Mercedes-Maybach SL Monogram προσθέτει ένα σπορ διθέσιο στην οικογένεια μοντέλων μας για την απόλυτη ευχαρίστηση στο ύπαιθρο. Συνδυάζει μια δυναμική οδηγική εμπειρία με όλα όσα χαρακτηρίζουν μια Mercedes-Maybach: εξαιρετική δεξιοτεχνία, εξαιρετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες και εκλεκτά υλικά.» δήλωσε ο Daniel Lescow, επικεφαλής της Mercedes-Maybach, Mercedes-Benz Group AG.

Ολιστική αισθητική εμπειρία

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της μάρκας, η Mercedes-Maybach SL προσφέρει μια ολιστική αισθητική εμπειρία. Τα περιγράμματα της ειδικής μάρκας, με φινίρισμα χρωμίου στη μάσκα του ψυγείου φωτίζονται, όπως και τα ενσωματωμένα γράμματα Maybach. Το χαρακτηριστικό καπό φέρει ένα όρθιο αστέρι Mercedes και ένα χρωμιωμένο πτερύγιο. Για περαιτέρω ενίσχυση της αποκλειστικότητας, το μαύρο καπό διατίθεται κατόπιν αιτήματος με το σχέδιο Maybach ενσωματωμένο σε γκρι γραφίτη. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και εν μέρει γίνεται με το χέρι. Πρώτα, το καπό λαμβάνει μια βασική στρώση, η οποία στη συνέχεια τρίβεται με το χέρι. Στη συνέχεια, το μοτίβο Maybach εκτυπώνεται σε αυτό. Κάθε μέρος της διαδικασίας είναι τεχνικά εξελιγμένο και πρέπει να εκτελείται με τη μέγιστη ακρίβεια. Στη συνέχεια, το καπό επικαλύπτεται με διάφανη ματ λάκα, τρίβεται με το χέρι και στο τέλος προστίθεται μια επιπλέον στρώση διαφανούς ματ λάκας. 

Χρώμα ροζ του χρυσού

Το εσωτερικό των προβολέων είναι φινιρισμένο με υλικά υψηλής ποιότητας σε χρώμα ροζ του χρυσού.

Η μονωμένη ακουστικά μαλακή οροφή  αποτελείται από μαύρο ύφασμα, με το σχέδιο Maybach να ενσωματώνεται διακριτικά σε χρώμα ανθρακί. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από τα πίσω φώτα με τη σφραγίδα Maybach.

Η πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων και η ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κεντρική οθόνη ενσωματώνουν τις απαραίτητες λειτουργίες και πληροφορίες.

 Άλλα χαρακτηριστικά της μάρκας είναι το ειδικών προδιαγραφών τιμόνι, τα πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα και τα διακοσμητικά μαρσπιέ επίσης από ανοξείδωτο χάλυβα.

Ακουστική άνεση στο πανάκριβο διθέσιο

Υψηλό επίπεδο οδήγησης και ακουστική άνεση σε συνδυασμό με ανώτερη εμπειρία οδήγησης οκτώ κυλίνδρων.

Τα υψηλότερα πρότυπα ισχύουν επίσης για την οδήγηση και την ακουστική άνεση. Τα ολοκληρωμένα μέτρα υπόσχονται μια αθόρυβη και άνετη, εμπειρία οδήγησης. Αυτά περιλαμβάνουν ένα σύστημα εξάτμισης βελτιστοποιημένο ως προς τον θόρυβο, ένα εκτεταμένο πακέτο μόνωσης και απορρόφησης, καθώς και μια διάταξη ανάρτησης προσανατολισμένη στην άνεση. Ο συνδυασμός του κινητήρα biturbo 4.0 απόδοσης 585 ίππων και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 9G‑TRONIC με ομαλές αλλαγές ταχυτήτων εξασφαλίζει την εξαιρετικά δυναμική οδηγική απόλαυση που αναμένεται από μια Maybach. Η πλήρως μεταβλητή τετρακίνηση 4MATIC+ προσφέρει υψηλή πρόσφυση ακόμα και σε ολισθηρές συνθήκες δρόμου, αυξάνοντας έτσι την οδηγική ασφάλεια. Το στάνταρ προσαρμοσμένο σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα συμβάλει στην ευελιξία και στη σταθερότητα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι παράλληλα προσφέρεται μια επιμελημένη συλλογή η οποία περιλαμβάνει ένα δερμάτινο μπουφάν, αθλητικά παπούτσια, ένα κασκόλ, μία tote bag και μια τσάντα σκύλου. Η σχεδίασή τους είναι εμπνευσμένη από τα υλικά και τα χρώματα του πανάκριβου ανοιχτού διθέσιου μοντέλου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v