Η πρόοδος της Volvo στη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας

Η συνεργασία της Volvo με την Breathe Battery Technologies εγγυάται την βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης στα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Η πρόοδος της Volvo στη γρήγορη φόρτιση της μπαταρίας

Η Volvo Cars συνεργάστηκε με την Breathe Battery Technologies (Breathe), γινόμενη η πρώτη εταιρεία αυτοκινήτων που αποκτά πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του πατενταρισμένου λογισμικού φόρτισης με δυνατότητα αλγόριθμου για χρήση στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας γενιάς.

Με την ενσωμάτωση του λογισμικού της Breathe στην εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης μπαταριών της Volvo Cars για τη βελτιστοποίηση και τη βελτίωση της απόδοσης της τεχνολογίας φόρτισης, η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να παρέχει στους οδηγούς ακόμη ταχύτερους χρόνους φόρτισης και βελτιωμένη συνολική εμπειρία οδήγησης και φόρτισης.

Μειώνεται ο χρόνος φόρτισης

Η Volvo θα εφαρμόσει τη νέα τεχνολογία στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας γενιάς, κι αναμένεται ότι θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται για τη φόρτιση του πλήρως ηλεκτρικού Volvo κατά 30%, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και εύρος. Ακόμα καλύτερα: οι βελτιώσεις στον χρόνο φόρτισης θα έχουν διάρκεια σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής της μπαταρίας χωρίς να επηρεάσουν την κατάσταση της υγείας της.

Ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium

Η συνεργασία με την Breathe είναι το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας προμήθειας για το κορυφαίο προϊόν της, το Breathe Charge, και αντιπροσωπεύει την πιο πρόσφατη επένδυση του Volvo Cars Tech Fund, του εταιρικού της βραχίονα επιχειρηματικών κεφαλαίων. Αντανακλά τη φιλοδοξία της να ηγείται στην ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων premium και να μετατραπεί πλήρως κατασκευάστρια  ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. 

Μοιραζόμενη το πάθος της για την ηλεκτρική κινητικότητα και τις απολαυστικές εμπειρίες του οδηγού, η Breathe είναι μια start-up με έδρα το Λονδίνο που αναπτύσσει λογισμικό διαχείρισης μπαταρίας με στόχο να συμβάλει στην ταχύτερη, καλύτερη και πιο βιώσιμη ηλεκτροδότηση.

«Η επένδυση και η εμπορική συνεργασία με την Breathe μάς βοηθά να αντιμετωπίσουμε ένα οικείο σημείο πόνου για τους πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων και κάνει την απόδοσή μας στη φόρτιση ακόμα πιο ανταγωνιστική», είπε η Ann-Sofie Ekberg, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Volvo Cars Tech Fund. «Οι ταχύτεροι χρόνοι φόρτισης, στο εύρος όπου οι πελάτες συνήθως φορτίζουν γρήγορα, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηλεκτρική κινητικότητα και να την κάνουμε διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους» πρόσθεσε.

 

Μπαταρίες που καθορίζονται από λογισμικό

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σταδιακή φόρτιση που βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση για δυναμικό έλεγχο της μπαταρίας σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα σημαντικά μικρότερους χρόνους φόρτισης.

Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης σύμφωνα με την υγεία της μπαταρίας για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία οδήγησης, αποφεύγοντας τον κίνδυνο επιμετάλλωσης λιθίου, που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Πλήρως ηλεκτρικό μέλλον

Η επένδυσή της πολυτελούς σουηδικής μάρκας στο Breathe την βοηθά να διαμορφώσει ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, αλλά ταιριάζει επίσης με τις φιλοδοξίες της να φτάσει σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου και να γίνει μια κυκλική επιχείρηση μέχρι το 2040. Ενώ μειώνει τους χρόνους φόρτισης για τα αυτοκίνητά της, η τεχνολογία το επιτυγχάνει αυτό χωρίς να αλλάξει τη σχεδίαση της μπαταρίας ή να εξορύξει επιπλέον υλικά και χωρίς πρόσθετες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης, καθώς το Breathe είναι πλήρως συμβατό με το υλικό που χρησιμοποιείται στα πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας γενιάς, η κλιμάκωση θα είναι εύκολη καθώς αναμένει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών θα αυξηθούν σημαντικά τα επόμενα χρόνια.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτήν τη συμφωνία επένδυσης και προμήθειας με τη Volvo Cars και υποστηρίζουμε το συναρπαστικό ταξίδι της προς την πλήρη ηλεκτροκίνηση», δήλωσε ο Δρ Ian Campbell, Διευθύνων Σύμβουλος της Breathe Battery Technologies. «Η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας σε κλίμακα στην επόμενη γενιά EV πλατφόρμα της Volvo ανοίγει πόρτες σε καινοτόμα σχέδια αυτοκινήτων και βελτιώσεις απόδοσης. Μοιραζόμαστε ένα βαθύ πάθος για την ηλεκτρική κινητικότητα και η άνετη, γρήγορη φόρτιση είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους για το μέλλον που προσπαθούμε» σημείωσε ακόμη.

Τομείς που μεταμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύσει σε εταιρείες και τομείς τεχνολογίας που μεταμορφώνουν την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως η ηλεκτροκίνηση, η τεχνητή νοημοσύνη, η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ψηφιακό εμπόριο. Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να βοηθήσει τις νεοφυείς επιχειρήσεις να ευδοκιμήσουν και από κοινού να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό της παγκόσμιας βιομηχανίας κινητικότητας. 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v