Η Toyota στοχεύει σε ουδέτερη ως προς τον άνθρακα παραγωγή έως το 2030

Η Toyota Europe έχει στόχο να επιτύχει παραγωγή ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030 και μηδενικές εκπομπές έως το 2040.

Η Toyota στοχεύει σε ουδέτερη ως προς τον άνθρακα  παραγωγή έως το 2030

Μέχρι στιγμής, η Toyota Europe έχει μοιραστεί παραδείγματα για το πώς μειώνει τη χρήση ενέργειας και τη σπατάλη στη θέρμανση των εργοστασίων παραγωγής καθώς και στη διαδικασία βαφής με μηδενικές εκπομπές. Αλλά πριν από οποιαδήποτε αλλαγή τεχνολογίας, πρέπει να επανεξετάσει και να βελτιστοποιήσει τις υπάρχουσες διαδικασίες. 

Οι χειριστές διεργασιών και οι μηχανικοί αναζητούν τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας συγκρίνοντας την απόδοση των γραμμών παραγωγής, χρησιμοποιώντας συστήματα παρακολούθησης ενέργειας και συνεχείς παραμέτρους διαδικασίας. Κάθε μέλος μπορεί να υποβάλει καινοτόμες ιδέες. Στη συνέχεια, τα καλύτερα από αυτά ομαδοποιούνται και μοιράζονται με άλλες ομάδες για να επιταχυνθεί η απαλλαγή από τον άνθρακα. 

Λιγότερη ενέργεια για την βαφή των αυτοκινήτων

Ένα από τα παραδείγματα είναι η διαδικασία βαφής. Για να εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα, βάφει τα οχήματά της σε πολύ σταθερούς, επιτηρούμενους κλιματιζόμενους θαλάμους βαφής. Απαιτούνται υψηλές ποσότητες ενέργειας για τη θέρμανση και την ξήρανση του αέρα και την εγγύηση της σωστής υγρασίας και θερμοκρασίας. Ιστορικά, οι θάλαμοι βαφής ορίστηκαν με σταθερά κριτήρια, αλλά μετά από κάποια έρευνα, η Toyota συνειδητοποίησε ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα λειτουργικό παράθυρο για μεγαλύτερο εύρος χαμηλότερων θερμοκρασιών και αποδεκτών επιπέδων υγρασίας. Αυτό μείωσε σημαντικά τις ενεργειακές ανάγκες, εξοικονομώντας περισσότερο από 1 κιλοτόνο CO2, κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους. Πλέον συνεχίζει να αμφισβητει αυτά τα κριτήρια ακόμη περισσότερο.

Συστήματα εξαερισμού για βέλτιστη άνεση περιβάλλοντος

Στόχος της είναι να δημιουργήσει σταθερές συνθήκες για τα μέλη της παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα τις νομικά απαιτούμενες περιβαλλοντικές παραμέτρους ποιότητας. Η υγεία και η άνεση των μελών της εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες – κάποιοι εκ των οποίων σχετίζονται με τη διαδικασία.

Συστήματα εξαερισμού στην οροφή

Η αειφόρος παραγωγή είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης, επιτυγχάνοντας παράλληλα τους στόχους μείωσης του CO2. Για παράδειγμα, για να μειώσει την κατανάλωση φυσικού αερίου, πρέπει να βασιστεί στην ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Για να γίνει αυτό με σύνεση, κατά κανόνα, ορίζει τις «ενεργές» ώρες για κάθε εξοπλισμό. Οι αυτόματοι αισθητήρες, η ψηφιοποίηση της διαδικασίας και άλλες λύσεις βοηθούν τα μέλη του εργοστασίου της να μειώσουν την ενέργεια. Επιπλέον, πιστεύει ότι πριν επενδύσει στη νέα τεχνολογία, πρέπει να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά αυτό που έχει σήμερα. 

Συνεχής βελτίωση μέσω παρακολούθησης

Η βιώσιμη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σημαίνει ότι μπορούμε να διατηρήσουμε το kaizen μας με την πάροδο του χρόνου. Η ομάδα της εφάρμοσε ένα Σύστημα Παρακολούθησης Ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια στην Ευρώπη. Με εργαλεία απεικόνισης, ειδοποιήσεων και αναφοράς σε πραγματικό χρόνο, μπορεί να φέρει τις σχετικές πληροφορίες στα κατάλληλα μέλη του εργοστασίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v