Από τη Λαμία η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2024

Πλούσιο θέαμα, οδήγηση στα όρια από τους πιο καλούς και ακριβοπληρωμένους οδηγούς του κόσμου, μοναδικές στιγμές στα ελληνικά βουνά και κόντρες, περιμένουν τους φίλους του Ράλι Ακρόπολις.

Από τη Λαμία η εκκίνηση του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2024

Ο εθνικός μας αγώνας φέτος έχει σημαντικές αλλαγές για να τονωθεί περαιτέρω το ενδιαφέρον των θεατών και να πιστοποιήσει για μια ακόμη χρονιά τον υψηλό βαθμό δυσκολίας που τον χαρακτηρίζει. Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις 2024, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου. Εκτός από τις παρεμβάσεις στη διαδρομή, οι φίλοι του  μηχανοκίνητου αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πρωτόγνωρο θέαμα στην υπερειδική διαδρομή που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Σείριος.

Φημισμένες ειδικές διαδρομές

Η φετινή διαδρομή περιλαμβάνει ειδικές διαδρομές ταυτόσημες με τον σκληρό χαρακτήρα του εθνικού μας αγώνα, όπως οι Ταρζάν, Ρεγκίνι και Άγιοι Θεόδωροι μεταξύ άλλων, ενώ έχουν επανέλθει ειδικές διαδρομές που «αγκαλιάστηκαν» από τους θεατές. Άλλες παλιότερα, όπως το Οινοχώρι στη Φωκίδα, μέρος του οποίου στις αρχές του 2000 χρησιμοποιήθηκε ως Shakedown, και άλλες έως και πρόσφατα, όπως η Θήβα. Μεταξύ των αλλαγών σε επίπεδο ε.δ. (ειδικών διαδρομών) είναι η προσθήκη της Άνω Παύλιανης, που θα ξεκινά από το Κουμαρίτσι και θα τερματίζει στην αφετηρία της γνωστής Παύλιανης, όπως και της Δάφνης, που είναι μια πιο μικρή εκδοχή της ε.δ. Πύργος των προηγούμενων ετών.

Εκκίνηση από την Λαμία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ως γύρος του WRC, ο αγώνας θα εκκινήσει από την έδρα του, τη Λαμία. Η πανηγυρική εκκίνηση την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου, θα γίνει από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Εκεί θα βρίσκονται το Service Park και το Αρχηγείο του αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα διανυκτερεύουν στην περιοχή, καθώς το πρώτο σκέλος θα εξελιχθεί μεταξύ Φωκίδας και Ευρυτανίας. Το μήκος των τριών επαναλαμβανόμενων ε.δ. της πρώτης ημέρας αγγίζει τα 133,96 χλμ.

Δύσκολο και το δεύτερο σκέλος

Απαιτητικό αναμένεται και το δεύτερο σκέλος το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου. Οι πρώτοι αγωνιστικοί ήχοι θα ακουστούν στην ε.δ. Ρεγκίνι, η οποία είναι όμοια με την περυσινή Ελάτεια με αντίθετη φορά, ενώ στην πορεία τα πληρώματα θα συνεχίσουν με την ε.δ. Θήβα. Επόμενος σταθμός το νοτιότερο άκρο της διαδρομής, με κατεύθυνση τους Αγίους Θεοδώρους και το Λουτράκι, που αποτελούν παραλλαγές των γνωστών διαδρομών της περιοχής.

Νέα υπερειδική διαδρομή στον Σείριο

Η ημέρα θα κλείσει με μια νέα υπερειδική διαδρομή που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Σείριος. Η υπερειδική διαδρομή, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, θα είναι κάτι πρωτοποριακό. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα εκκινούν πάνω στο κατάστρωμα του αυτοκινητόδρομου, ένα με κατεύθυνση προς Αθήνα και το άλλο προς Λαμία. Πηδώντας πάνω από το διαχωριστικό στηθαίο μέσω ειδικά διαμορφωμένης ράμπας, θα συνεχίζουν στο άλλο ρεύμα κατεύθυνσης, καλύπτοντας μια διαδρομή 3,2 χλμ. Τμήμα της διαδρομής θα περνά μέσα από το πάρκινγκ του ΣΕΑ Σείριος στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ κατά μήκος της χάραξής της θα υπάρχουν τεχνητά εμπόδια, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι θα διοργανωθεί συναυλία με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη προς τέρψη των θεατών. Τόσο η υπερειδική όσο και η συναυλία θα διεξαχθούν με ελεύθερη είσοδο για όλους τους θεατές, καθώς δεν θα υπάρχει εισιτήριο.

Τα συνολικά 303,23 αγωνιστικά χλμ. του αγώνα θα συμπληρωθούν την τελευταία ημέρα, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, με τις ε.δ. Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι, με την τελευταία να αποτελεί και την Power Stage του Ράλι Ακρόπολις 2024.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v