Τρεις διάσημες πόλεις θα επιταχύνουν την μετάβαση τους προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Η Βενετία, το Ντιτρόιτ και το Βαρανάσι θα φιλοξενήσουν τις προκλήσεις της βιώσιμης κινητικότητας που ζητούν λύση από το Sustainable Cities Challenge του Toyota Mobility Foundation.

Τρεις διάσημες πόλεις θα επιταχύνουν την μετάβαση τους προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Οι πόλεις Βενετία, Ντιτρόιτ και Βαρανάσι συνεργάζονται με το Toyota Mobility Foundation, το Challenge Works και το World Resources Institute με σκοπό να μεταβούν προς τη βιώσιμη κινητικότητα μέσα από καινοτόμα projects.

Ο στόχος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας κόστους 9 εκατ. δολαρίων είναι να βοηθήσει τις πόλεις να επιταχύνουν προς τη βιώσιμη κινητικότητα, ενισχύοντας τα αστικά περιβάλλοντα και την ικανότητα των ανθρώπων να μετακινούνται, να εργάζονται, να σπουδάζουν και να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες. Οι πόλεις, που βρίσκονται στην Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία, επιλέχθηκαν από μια λίστα 10 πόλεων.

Τρεις επιλεγμένες πόλεις

Βενετία, Βένετο, Ιταλία

Η Βενετία συχνά απεικονίζεται ως μια ιστορική πόλη διάσημη για το περίπλοκο δίκτυο των καναλιών της. Ωστόσο, η πλειοψηφία του πληθυσμού της ζει και εργάζεται στα προάστια της ηπειρωτικής χώρας, όπως το Μέστρε, η Μαργκέρα και άλλα νησιά, τα οποία χρησιμεύουν ως κρίσιμος κόμβος συγκοινωνιών που συνδέει τη Βενετία με την ηπειρωτική χώρα και πέρα ​​από αυτήν.

Με ένα τοπίο κινητικότητας που είναι πραγματικά πολυτροπικό, συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων και υδάτινων μεταφορών, η πόλη έχει επενδύσει σημαντικά σε υποδομές και υπηρεσίες βιώσιμης κινητικότητας. Στο Venice City Challenge, η πόλη αναζητά καινοτόμες λύσεις που αλλάζουν την οδηγική  συμπεριφορά, ενθαρρύνοντας την αυξημένη χρήση και υιοθέτηση υφιστάμενων βιώσιμων τρόπων μεταφοράς.

Ντιτρόιτ, Μίσιγκαν, ΗΠΑ

Γνωστό παγκοσμίως ως «Motor City», το Ντιτρόιτ εργάζεται για να δείξει στον κόσμο ότι η βιώσιμη κινητικότητα είναι μέρος αυτού που κάνει αυτή την κίνηση «Motor» αναζητώντας τρόπους που μπορούν να βοηθήσουν την πόλη να αναπτύξει καθαρή και οικονομικά αποδοτική κινητικότητα λύσεις ως μέρος αυτής της μετάβασης.

Η πρόκληση εδώ επικεντρώνεται στην Eastern Market, το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής και διανομής τροφίμων της χώρας, όπου η αυξανόμενη οικιστική και εμπορική παρουσία σημαίνει ότι η πόλη θέλει να εξερευνήσει λύσεις που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της ευημερίας της κοινότητας της Ανατολικής Αγοράς όπως προχωρά με σχέδια επέκτασης. Πιο συγκεκριμένα, το Detroit City Challenge θα αναζητήσει λύσεις που μειώνουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων και μειώνουν το κόστος των εμπορευματικών μεταφορών στην Ανατολική Αγορά, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα και ξεκλειδώνοντας ευκαιρίες για καθαρές τεχνολογίες εμπορευμάτων.

Βαρανάσι, Ούταρ Πραντές, Ινδία

Το Βαρανάσι βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γάγγη στη βόρεια Ινδία και είναι η «πνευματική πρωτεύουσα» της Ινδίας. Ένας γνωστός προορισμός θρησκευτικού τουρισμού, η πόλη δέχεται επισκέπτες από όλη την Ινδία καθώς και από το εξωτερικό. Αυτή η εισροή επισκεπτών, αν και είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της πίστης και του πολιτισμού της πόλης, οδηγεί σε αυξημένες ανησυχίες για την ασφάλεια και τον συνωστισμό. Το Varanasi City Challenge στοχεύει στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων που ενσωματώνουν στοιχεία τεχνολογίας και σχεδιασμού που κάνουν τις πολυσύχναστες περιοχές της παλιάς πόλης του Βαρανάσι (Kashi) ασφαλέστερες και πιο προσιτές για τους θρησκευόμενους τουρίστες και τους ντόπιους, συμπεριλαμβανομένων των ευάλωτων μελών του πληθυσμού.

Οι τρεις δράσεις στις πόλεις θα επικεντρωθούν σε διαφορετικούς τομείς βιώσιμης κινητικότητας που σχετίζονται με το συγκεκριμένο τους πλαίσιο, καλύπτοντας την επέκταση της πρόσβασης σε ασφαλείς, οικονομικά προσιτές και χωρίς αποκλεισμούς τρόπους μεταφοράς. Οι πιθανές λύσεις θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη δύναμη των δεδομένων για να δημιουργήσουν συνδεδεμένη και ανθεκτική κινητικότητα ή οικοσυστήματα ή να μειώσουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις μέσω λύσεων χαμηλών εκπομπών

Το Sustainable Cities Challenge χρηματοδοτείται από το Toyota Mobility Foundation και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το Challenge Works και το World Resources Institute για να φέρει μαζί πόλεις και καινοτόμιες για να αναπτύξουν βιώσιμες και χωρίς αποκλεισμούς λύσεις κινητικότητας κατάλληλες για το μέλλον.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v