Τα καλύτερα μέρη για να φας και να πιείς στο Κουκάκι

Βολτάρουμε σε πεζοδρόμους και στενά του Κουκακίου, πίνουμε μπίρες και κοκτέιλ και τρώμε ένα σωρό καλούδια.

Τα καλύτερα μέρη για να φας και να πιείς στο Κουκάκι

Το Κουκάκι είναι μια γειτονιά που τα έχει όλα έτσι όσες φορές και αν το επισκεφτούμε δεν χορταίνουμε να τρώμε και δεν… ξεδιψάμε να πίνουμε σε αγαπημένα μπαρ, εστιατόρια και στρητφουντάδικα.

Ακολούθησέ μας σε μερικά από τα αγαπημένα μας.

Μπελ Ρεϋ

Φαλήρου 88, τηλ.: 213 0326450


Εδώ και χρόνια αυτό το «σνακ μπαρ» που πήρε τη θέση ενός παλιού συνεργείου, αποτελεί τον τέλειο προορισμό για τον πρώτο ή δεύτερο ή και τέταρτο –εμείς δεν κρίνουμε-καφέ της ημέρας, αλλά και για χαλαρό ποτάκι το βράδυ. Η μίνιμαλ διακόσμησή του με τα σκιτσάκια της Νόνης Νέζη στους τοίχους του θα σε βοηθήσει να φτιάξεις την επόμενη φώτο προφίλ στα social media, ενώ αν το επιλέξεις για μπραντς χαμένος δε θα βγεις, μιας και είναι νοστιμότατο και οικονομικότατο, με τα πιάτα να ξεκινούν από 5,50€. Το απλό ποτό στα 7€, τα signature κοκτέιλ όπως το It’s a Deal με τζιν, αγγούρι, άνηθο, πράσινο μήλο και πεπόνι στα 9€.

Strange Brew Taproom & Bottleshop

Φαλήρου 86, τηλ: 21 0923 2146


Δυο βήματα μετά, το Tap Room μιας εκ των κορυφαίων εγχώριων μικροζυθοποιιών, της Strange Brew προσφέρεται για ψαγμένες μπιροποσίες. Εδώ θα βρεις σε tap όλες τις μπίρες της Strange Brew (την «σταρ» IPA Jasmine, τη μεθυστική DIPA Dr. Haze, την session Uncle Jam’s, την stout Mandy Black κ.α.) σε βαρέλι ή μπουκάλι, αλλά και δεκάδες ακόμα ετικέτες από ελληνικούς και ξένους ζύθους που έχουν στα ψυγεία τους σε κουτάκια ή μπουκάλια. Βγάζει και τραπεζάκια/σταντ στο πεζοδρόμιο της Φαλήρου για κουβεντολόι, μπιροποσία και χάζι, ενώ συχνά πυκνά διοργανώνει tap takeovers σε συνεργασία με διεθνή ή εγχώρια μικροζυθοποιεία. Το pint από 4€.

This is Loco

Φαλήρου 47, τηλ: 2109245654


Ακόμα ένα παλιό συνεργείο αυτοκινήτων δίνει τη θέση του σε έναν all day χώρο απροσποίητο, ιδανικό για να πιείς το καφεδάκι σου και να δουλέψεις στο λάπτοπ, ενώ τσακίζεις λαχταριστές επιλογές μπραντς, όπως bowl με μούρα ακάι, μπανάνα, φράουλα, νιφάδες καρύδας, πέρλες ταπιόκας και μύρτιλα, ομελέτα με τορτίγια, μπέικον, τσένταρ, τομάτα και sour cream και pancakes με καπνιστό βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου. Το This is Loco παραμένει ανοικτό μέχρι το βράδυ, για να πιείς και το ποτό ή το κοκτέιλ σου, ενώ ακούς feelgood μουσικές. Για μπραντς και καφέ υπολόγισε περί τα 10-12€, το απλό ποτό στα 7,5€, τα signature κοκτέιλ στα 10€.

ΤΖΑΙΑΝΤ

Γ. Ολυμπίου 21, τηλ: δεν έχει


Ακριβώς απέναντι από το Μπελ Ρεϋ θα βρεις σίγουρα μια από τις καλύτερες πίτσες εν Αθήναις, την οποία μάλιστα μπορείς να παραγγείλεις και να φας ΚΑΙ στο Μπελ Ρεϋ, αλλά και σε δικά της τραπεζάκια στον πεζόδρομο. Οι επιλογές δεκάδες και λαχταριστές: με σάλτσα τρούφας, μοτσαρέλα, gorgonzola, παρμεζάνα, φρέσκα μανιτάρια (πλευρώτους, λεντινούλα, portobello και champignon) και λάδι τρούφας, με τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, πεκορίνο, φρέσκο λουκάνικο Ιταλίας, φρέσκο μπρόκολο και πιπεριά chili και με μαρμελάδα σύκο, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, gorgonzola, παρμεζάνα, μετσοβόνε και λουκάνικο σύκου. Στα 10€ η πίτσα.

Materia Prima Cava & Wine Bar

Φαλήρου 68, τηλ: 21 0924 5935


Μίνιμαλ χώρος, λιτή διακόσμηση, πληθώρα ετικετών σε εγχώριο και ξένο αμπελώνα και εξαιρετικές επιλογές φαγητού. Το Materia Prima είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα wine bar της περιοχής, αλλά και όλης της Αθήνας. Στο κελάρι του θα βρεις πάνω από 500 ετικέτες κρασιών από κάθε γνωστή ή ανερχόμενη οινική περιοχή του κόσμου, ενώ το μενού αλλάζει συχνά και περιλαμβάνει επιλογές όπως πανσέτα με achiote, αγγούρι και λιαστή ντομάτα, φρέσκα tagliolini με μαύρο σκόρδο και στακοβούτυρο, χταπόδι με escabeche και φινόκιο και ταρτάρ μόσχου με μαγιονέζα τρούφας και κράκερ. Λογαριασμός για ένα γεύμα, με οικονομικό μπουκάλι κρασί από 30-35€ το άτομο.

Bobo

Α. Ζίννη 36, τηλ: 21 0924 4244


Οίνου συνέχεια σε ένα ακόμα αγαπημένο wine bar της πόλης. Το Bobo απλώνει τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο της Ζίννη, αλλά και στο όμορφο εσωτερικό του και τα γεμίζει με πληθώρα κρασιών, αλλά και νοστιμότατες επιλογές για να τα συνοδεύσεις γευστικά. Στον κατάλογο των 130 ετικετών (εκ των οποίων οι 30 σε ποτήρι) κυριαρχούν τα ελληνικά αμπέλια, ενώ από την κουζίνα βγαίνουν γεύσεις όπως χτένια με μπέικον, ανανά και δυόσμο, τόνος τατάκι, picanha από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός για ένα γεύμα με φιάλη κρασί, από 30-35€ το άτομο.

Kinono

Φαλήρου 48, τηλ: 211 4086826


Ώρα να κοινωνήσεις σε ένα από τα πιο άνετα, ευρύχωρα, πράσινα και αγαπημένα μαγαζιά του Κουκακίου. Ο χώρος του Kinono είναι μινιμαλιστικά φροντισμένος, με μπάρα και τραπέζια άνετα, ό,τι πρέπει για να πιάσεις πόστο τα βράδια και να απολαύσεις το ποτό σου ή να πιείς το καφεδάκι σου ήρεμα και ωραία το πρωί, τσιμπολογώντας νόστιμα σνακ. Θα παρατηρήσεις επίσης τα δεκάδες φυτά που το κοσμούν και καλά θα κάνεις μιας και εδώ θα βρεις το «I Do», ένα in store-store με υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου για να αγοράσεις για το σπίτι. Το απλό ποτό στα 8€, για μπραντς και καφεδάκι υπολόγισε περί τα 15€.

Esthio

Δημητρακοπούλου 7, τηλ.: 213 0452865


Μια γιορτή της κουζίνας των Βαλκανίων έχεις στηθεί στο εστιατόριο του Έλβι Δημήτρη Ζύμπα που γνωρίσαμε (και λατρέψαμε) στο Aλφicon. Το μενού περιλαμβάνει μοντέρνες προσεγγίσεις σε κλασικά πιάτα από Αλβανία, Σερβία, Βουλγαρία, και Ελλάδα, με επιλογές όπως ο γιαουρτοταβάς με τα αρνίσια γλυκάδια και το χυλωμένο ρύζι, αλλά και το γνωστό ως «βασιλικό γεύμα» της Αλβανίας, το οποίο εδώ το φτιάχνουν με ψάρι ημέρας, σάλτσα με καρύδια, κρέμα πατάτας και φουρνιστές μπάμιες. Εξαιρετικά και τα επιδόρπια: Πατισερί μουσταλευριάς με κραμπλ από μουστοκούλουρο και τουλούμπα με γέμιση κομποτέ ροδάκινο και παγωτό καϊμάκι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 40€ περίπου το άτομο ή 70€ το άτομο για ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας 7 πιάτων, χωρίς κρασί.

Sam Burgers

Δημητρακοπούλου 82, τηλ: 21 0922 8999


Βαρέθηκες τα μέτρια burger; Στο Κουκάκι σε περιμένει ο Sam για να σε φιλέψει το πιο νόστιμο, το πιο αυθεντικό μπιφτέκι που πέρασε ποτέ από τον ουρανίσκο σου. Κορυφαία επιλογή του καταλόγου, το ομώνυμο Sam Burger (9,50€), περιλαμβάνει λαχταριστό μπιφτέκι, το οποίο καλύπτεται από την ελαφρώς πικάντικη BBQ Mississippi Sauce, και πάνω του αναπαύονται μπέικον, τσένταρ και καραμελωμένα κρεμμύδια. Δοκίμασε επίσης και το Miami με χειροποίητο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, μαγιονέζα, iceberg, ντομάτα, κρεμμύδι, μπέικον, τσένταρ κρέμα, καραμελωμένα κρεμμύδια και BBQ Mississippi Sauce (10€). Απαραίτητη και η συνοδεία πατάτας, με φοβερές Wavy Fries (5€).

Thomas 1971 Tavern

Δημητρακοπούλου 18, τηλ: 21 0924 9466


Μια κλασική, παλιά ταβέρνα ανανεώθηκε, κρατώντας όμως ατόφια την ατμόσφαιρα και τις γεύσεις μιας άλλης εποχής. Στην ταβέρνα του Θωμά, αναβιώνουν όμορφα οι τότε γεύσεις μέσα από επιλογές που θυμίζουν μαμαδίσια κουζίνα. Εδώ θα δοκιμάσεις σαλάτα με χόρτα εποχής, μαυρομάτικα φασόλια, σταφίδες, φιστίκια Αιγίνης, βότανα και dressing μοσχολέμονο, φέτα ψητή με ντοματίνια, πιπεριά κέρατο και ρίγανη, ντολμαδάκια με κρέμα άνηθου και λεμόνι, αρνί στο φούρνο με χόρτα εποχής, μοσχαράκι γιουβέτσι με κριθαράκι, παραδοσιακό μουσακά, αλλά και παστίτσιο αφράτο, και αρνί κλέφτικο στη λαδόκολλα, με πιπεριά, ντομάτα και γραβιέρα. Λογαριασμός με κρασί, στα 25€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v