Η Mercedes-Benz στο Pebble Beach Automotive Week 2024

Η Mercedes-Benz φέρνει την καινοτόμο προσέγγισή της στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου Pebble Beach 2024, με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-Maybach SL.

Η Mercedes-Benz στο Pebble Beach Automotive Week 2024

Η Mercedes-Benz αντιπροσωπεύει την καινοτομία, την ποιότητα και την πολυτέλεια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τεχνικές εξελίξεις, εξαιρετική μηχανική και μοντέρνα σχεδίαση χαρακτηρίζουν τη μακρά ιστορία της μάρκας και την καθιστούν σύμβολο του κόσμου της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό έπαιζε πάντα καθοριστικό ρόλο.

Παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-Maybach SL

Η Mercedes-Benz επιδεικνύει αυτή την τελειότητα με μια διαφορετική εμπειρία στην Εβδομάδα Αυτοκινήτου Pebble Beach 2024, με την παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Mercedes-Maybach SL (προκαταρκτικές τιμές, συνδυασμένη κατανάλωση ενέργειας: 13,7 λιτρα/100 χλμ. συνδυασμένες εκπομπές CO2 312 γραμ./χλμ.).

Η Mercedes-Benz Heritage GmbH αναβιώνει επίσης τις ιστορικές επιτυχίες του μηχανοκίνητου αθλητισμού για αυτό το γεγονός και παρουσιάζει σπάνια αυτοκίνητα από 100 χρόνια στην κορυφαία εκδήλωση στην Καλιφόρνια.

«Το Pebble Beach Automotive Week είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς πλατφόρμες για την κουλτούρα του αυτοκινήτου, από συναρπαστικά κλασικά μέχρι εμπνευσμένες καινοτομίες. Αυτό πρεσβεύει και η παρουσία της Mercedes-Benz το 2024. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι το C 111-II από το 1970, με κινητήρα Wankel, υλικά υψηλής τεχνολογίας, εκπληκτικές επιδόσεις και φουτουριστικό σχεδιασμό, είναι μια συναρπαστική χρονομηχανή. Ζωντανεύει το όραμα της μάρκας από το 1970. Φέρνουμε αυτό το καινοτόμο σπορ αυτοκίνητο με 350 ίππων μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στο Pebble Beach για πρώτη φορά. Αυτό είναι ένα πραγματικό σούπερ σπορ αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα έως και 300 χλμ./ώρα.» Marcus Breitschwerdt, Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes-Benz Heritage GmbH.

Τολμηρή απόφαση

Λέγεται ότι λευκές επιταγές ελήφθησαν στη Στουτγάρδη, όταν το πειραματικό όχημα C 111-II παρουσιάστηκε το 1970, αλλά δεν κατασκευάστηκε ποτέ σε σειρά. Οι ειδικοί στο Mercedes-Benz Classic Center χρησιμοποίησαν τώρα τη μοναδική τους τεχνογνωσία για να επαναφέρουν ένα από αυτά τα σούπερ σπορ αυτοκίνητα σε κατάσταση λειτουργίας.

Ο πυρήνας

Το Maybach Zeppelin DS 8 αποπνέει ένα πολύ διαφορετικό είδος γοητείας. Θυμίζει την ακμή της δεκαετίας του 1930 της Maybach Motorenbau, η εταιρεία που αποτελεί τον πυρήνα της σημερινής πολυτελούς μάρκας Mercedes-Maybach. Η νέα Mercedes-Maybach SL γιορτάζει την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Pebble Beach. Θα παρουσιαστεί στο κοινό την Κυριακή 18 Αυγούστου 2024 του Pebble Beach Concours d'Elegance ως μέρος μιας αποκλειστικής εκδήλωσης για το «Concept Lawn».

Μοναδικό αγωνιστικό σπορ αυτοκίνητο

Η Mercedes-Benz τιμά επίσης φέτος 130 χρόνια μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Pebble Beach. Η Mercedes-AMG Motorsport εκμεταλλεύτηκε αυτή την επέτειο ως ευκαιρία για να αναπτύξει ένα μοναδικό αγωνιστικό σπορ αυτοκίνητο την Mercedes-AMG GT3. Το αποκλειστικό όχημα προέρχεται από δύο διαφορετικές εποχές του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Mercedes-Benz. Κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Αυτοκινήτου Pebble Beach, το συλλεκτικό αντικείμενο, που περιορίζεται σε μόλις 13 μονάδες, θα παρουσιαστεί στο κοινό για πρώτη φορά.

Αποκλειστική έκδοση

Στο Pebble Beach Concours d'Elegance θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά η Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow, συνεχίζοντας την επιτυχημένη σειρά ειδικών εκδόσεων. Αυτή η αποκλειστική έκδοση αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε ειδικά για το Pebble Beach με επιλογές από το πρόγραμμα προσαρμογής MANUFAKTUR, μεταξύ άλλων. Η έκδοση Nordic Glow διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες αποκλειστικά για την αμερικανική αγορά.

«Best of Show»

Το Pebble Beach Concours d'Elegance θα πραγματοποιηθεί για 73η φορά στις 18 Αυγούστου 2024 στους χώρους του γηπέδου γκολφ Pebble Beach κοντά στο Μοντερέι της Καλιφόρνια. Το βραβείο «Best of Show» είναι ιδιαίτερα πολυπόθητο. Το 2023, μια Mercedes-Benz 540 K Special Roadster κέρδισε τον τίτλο. Αυτός είναι ο 10ος τίτλος "Best of Show" για ένα όχημα της μάρκας στην ιστορία του Pebble Beach Concours d'Elegance από το 1950, καθιστώντας τη Mercedes-Benz την πιο επιτυχημένη μάρκα στην ιστορία αυτής της κορυφαίας εκδήλωσης κλασικού αυτοκινήτου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v