Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Fiat

Η FIAT εδραίωσε τη θέση της ως η κορυφαία μάρκα της Stellantis σε πωλήσεις, με περισσότερες από 660.200 πωλήσεις παγκοσμίως.

Αυξήθηκαν οι παγκόσμιες πωλήσεις της Fiat

Το πρώτο εξάμηνο του 2024, η FIAT εδραίωσε τη θέση της ως η κορυφαία μάρκα της Stellantis σε πωλήσεις, με περισσότερες από 660.200 πωλήσεις παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 2,2% από πέρσι.

Η μάρκα σημείωσε σημαντική περιφερειακή ανάπτυξη: 24% στη Βόρεια Αμερική, 7,6% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, 5% στην Ασία-Ειρηνικό και 2,3% στη Νότια Αμερική, όπου κατέχει ηγετική θέση με 14% του μεριδίου αγοράς.

Η Ευρώπη συνεχίζει να είναι η πρώτη περιφέρεια για τη Fiat, σταθερή σε όγκους.

Kατέχει ηγετική θέση στον κλάδο στη Βραζιλία (20,4% μερίδιο αγοράς), την Ιταλία και την Τουρκία (12,3%) και την Αλγερία (68,3%).

Τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις περιλαμβάνουν το  Panda στην Ιταλία, το Tipo στην Τουρκία και το Doblò στην Αλγερία.

Στον τομέα των επαγγελματικών οχημάτων, η Fiat Professional αναπτύχθηκε παγκοσμίως κατά 15%, με αξιοσημείωτες αυξήσεις 69% στην Ασία-Ειρηνικό, 54% στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και 10% στη Νότια Αμερική.

Στην 125η επέτειό της, η Fiat γιορτάζει και τα θετικά εξαμηνιαία αποτελέσματα πωλήσεων. Με πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα πωλήσεων, η μάρκα είναι έτοιμη για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα. Μετά το καλοκαίρι, το Fiat Grande Panda - το νέο παγκόσμιο μοντέλο που σηματοδοτεί την επιστροφή της μάρκας στην παγκόσμια κύρια αγορά - θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες θα ακολουθήσουν, το Abarth 600e και το Fiat 500e Giorgio Armani.

Η Fiat έχει ήδη ανακοινώσει την επικείμενη κυκλοφορία του νέου Fiat 500 Hybrid που θα παράγεται στο εργοστάσιο Mirafiori στο Τορίνο. Επιπλέον, προωθεί την ανάπτυξη των μοντέλων SUV και fastback.

Στην Ευρώπη, έκανε μια τολμηρή επιλογή, να γίνει πλήρως ηλεκτρισμένη. Τα νέα και μελλοντικά μοντέλα - όπως τα 600, 500, Grande Panda και τα άλλα μελλοντικά - θα είναι διαθέσιμα μόνο με BEV ή υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης, εξοπλισμένο με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v