Πανέμορφα bar restaurant σε Άλιμο, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα για κοσμοπολίτικη έξοδο

Από τον Άλιμο μέχρι τη Βουλιαγμένη, πιάνουμε τραπέζι στα πιο προσεγμένα, στιλάτα και ονειρεμένα bar restaurants για βραδιές καλοκαιρινές.

Πανέμορφα bar restaurant σε Άλιμο, Βουλιαγμένη και Γλυφάδα για κοσμοπολίτικη έξοδο

Εκλεκτές γεύσεις, προσεγμένα κοκτέιλ, μοντέρνα ατμόσφαιρα, τσιμπημένες τιμές, αλλά για μια στο τόσο χαλάλι.

Τα bar restaurants στο δυτικό μέτωπο της Αττικής προσφέρουν μοναδικές επιλογές για ρομαντικές εξόδους με θέα θάλασσα, αλλά και σε φόντο πράσινο που μοιάζει με όαση καλοκαιρινή.

Είτε για φαγητό είτε για ποτό, αξίζει να τα δοκιμάσεις, ξεκινώντας από αυτά που σου προτείνουμε παρακάτω.

Bond

Μεγάλη του γένους σχολή 2, Άλιμος, τηλ.: 21 0990 2035


Φέρνει αέρα δροσερό στον Άλιμο, με την όμορφη, πράσινη αυλή του που θυμίζει εξοχή και σερβίρει καφεδάκι και brunch από νωρίς το πρωί. Το Bond βασίζεται στην κουλτούρα του upcycling αφού η διακόσμησή του βασίζεται σε έπιπλα και «εικαστικές πινελιές» από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά και διαθέτει ένα ενδιαφέρον μενού για μεσημεριανό ή δείπνο με επιλογές όπως Bao Bun με κοτόπουλο και γλυκιά τσίλι, Pinsa με μοτσαρέλα, μπουράδα και φιστίκι Αιγίνης και χορταστικό μπέργκερ με μοσχάρι Black Angus, τσένταρ, iceberg, ντομάτα και μπέικον. Τα βράδια παίζει ωραίες μουσικές και σερβίρει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ όπως το Nakhodka με βότκα, μάνγκο, elderflower και λάιμ. Οι τιμές τους από 7,50€, το απλό ποτό στα 7€.

Krabo

Οδός Θέσπιδος, Καβούρι, Βουλιαγμένη, τηλ.: 21 0896 3309


Σούπερ εξωτικό σκηνικό που σε τηλεμεταφέρει απευθείας στην Καραϊβική στήνει εδώ και καιρό πάνω από την αμμουδερή παραλιούλα του Όρμου Ζώσκα το Krabo. Σε ατμόσφαιρα μίνιμαλ πολυτέλειας ανοίγει από το πρωί για μπάνιο σε χαλαρό κλίμα, συνοδεία επιλογών σε πρωινό και μπραντς (περί τα 20€/άτομο) και συνεχίζει με εκλεκτά πιάτα για δείπνο, συνοδεία chill μουσικών οι οποίες απογειώνουν την όλη ειδυλλιακή εμπειρία με θέα θάλασσα. Στον κατάλογο θα βρεις τόνο με ταραμά, πίκλα κουμ κουάτ και γάλα καρύδας, κριθαρότο με φαγκρί και λάδι βασιλικού, λαβράκι ψητό με «καμένα» φασολάκια και κοτόπουλο μαριναρισμένο με «jus» λάιμ. Λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, στα 50€ το άτομο. Τα κοκτέιλ στα 17€ έκαστο.

The Lemon Tree and Co. Athens Riviera

Λεωφόρος Αλκυονίδων 4, Βούλα, τηλ: 210 2205769

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις της χρονιάς, έρχεται από την Αίγυπτο στη Βούλα, και επαναπροσδιορίζει την εμπειρία του upscale seaside dining. Στο παραθαλάσσιο εστιατόριο θα βρεις ένα μείγμα μεσογειακής έμπνευσης με ασιατικές γεύσεις, ενώ ακριβώς δίπλα, βρίσκεται το The Holistic Tent - ένα γαλήνιο καταφύγιο που προσφέρει μαθήματα ευεξίας, όπως γιόγκα, πιλάτες και workshops. Εδώ θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων, χτένια καρπάτσιο με τηγανητό κρίταμο, καρπάτσιο γαρίδας, ψητές καραβίδες με σιγομαγειρεμένα ρεβύθια και φυστικοβούτυρο, και αστακό κεμπάπ με μαγιονέζα βανίλια και σπιτική Sriracha βατόμουρο. Λογαριασμός στα 50€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Avra Bar

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0890 1197

Με πανέμορφη θέα θάλασσα και προσεγμένη διακόσμηση, το νέο bar restaurant του Four Seasons προσφέρει την απόλυτη εμπειρία εξόδου, με premium κοκτέιλ, δημιουργικές γεύσεις και ενδιαφέροντα dj sets. Στα του φαγητού, ο κατάλογος περιλαμβάνει επιλογές όπως ραβιόλι μανιταριών με ανθότυρο και τρούφα, τάρτα καπνιστής μελιτζάνας με ντομάτα και βασιλικό, σαλάτα του Καίσαρα με επιλογή από κοτόπουλο, σολομό ή γαρίδες και χοτ ντογκ του Αιγαίου με λουκάνικο θαλασσινών, σέλερι και ψωμάκι μπριός. Τα κοκτέιλ επιμελείται μια άκρως δημιουργική ομάδα μπαρτέντερ, και εμπνέονται από αρώματα και γεύσεις καλοκαιρινές. Δοκίμασε το Garibaldi, με Campari, φρέσκο πορτοκάλι και orange blossom water. Για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί λογαριασμός στα 40€ το άτομο, τα κοκτέιλ στα 12€.

Blends Mix & Match

Φοίβης 19, Γλυφάδα, τηλ: 21 1182 1711


Αν και στο κέντρο της Γλυφάδας, το Blends αποτελεί μια ήσυχη και ιδιαίτερη λύση για έξοδο μακριά από την βαβούρα. H διακόσμηση με την επιβλητική ελιά στο κέντρο είναι εντυπωσιακή, με urban αισθητική και natural στοιχεία, φτιάχνοντας το ιδανικό περιβάλλον για να πιείς το καφεδάκι σου τα πρωινά ή να γευματίσεις το μεσημέρι ή το βράδυ σε κλίμα χαλαρό και ξεκούραστο. Στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως γκιόζα γαρίδας με σάλτσα σόγιας και γλυκό τσίλι, bao bun με σιγομαγειρεμένο brisket, μίνι μπέργκερ με μοσχάρι Black Angus και τσάτνεϊ με μπέικον και κρεμμύδι, αλλά και πληθώρα επιλογών σε σούσι, νιγκίρι και σασίμι αν είσαι φαν της ιαπωνικής κουζίνας. Συνοδεία κρασιού ή κοκτέιλ, ο λογαριασμός στα 30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v