Και για δώρο γάμου… ταξίδι: Δες πώς θα τους το κάνεις

Υπάρχει καλύτερο γαμήλιο δώρο από ένα ταξίδι; Όχι δεν υπάρχει εμάς να ακούς και να κρατάς σημειώσεις όσο ξεδιπλώνουμε το ταλέντο μας στην οργάνωση γαμήλιων ταξιδιών.

Και για δώρο γάμου… ταξίδι: Δες πώς θα τους το κάνεις

Ο γάμος είναι μια ιδιαίτερη στιγμή στη ζωή των αγαπημένων σου, και το να τους προσφέρεις ένα ταξίδι ως δώρο γάμου είναι ένας υπέροχος τρόπος να τους δείξεις πόσο πολύ τους νοιάζεσαι. Πριν αρχίσεις να μιζεριάζεις και να τσιγκουνεύεσαι έχουμε να σου πούμε ότι ούσες μεγάλες καρδιές συγκεντρώσαμε τα κατάλληλα βήματα για να κάνεις την επιλογή και την οργάνωση του ταξιδιού όσο το δυνατόν πιο απλή και επιτυχημένη.

Εν αρχή ην οι προτιμήσεις τους

Πριν ξεκινήσεις να οργανώνεις το ταξίδι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις τι τους αρέσει. Σκέψου για τα χόμπι, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρα των αγαπημένων σου. Θέλουν ένα ρομαντικό ταξίδι σε κάποιο νησί; Προτιμούν την περιπέτεια και τις εξορμήσεις στη φύση; Ή μήπως τους αρέσει να εξερευνούν πολιτιστικούς προορισμούς και μεγάλες πόλεις;

Καθόρισε τον προϋπολογισμό

Ένα ταξίδι μπορεί να είναι ακριβό, γι' αυτό είναι σημαντικό να καθορίσεις από την αρχή τον προϋπολογισμό σου. Έχε υπόψη σου ότι ο προϋπολογισμός θα πρέπει να καλύπτει όχι μόνο τα εισιτήρια και τη διαμονή, αλλά και άλλα έξοδα όπως φαγητό, δραστηριότητες και μετακινήσεις.

Διάλεξε τον κατάλληλο προορισμό

Αφού έχεις κατανοήσει τις προτιμήσεις τους και έχεις καθορίσει τον προϋπολογισμό σου, ήρθε η ώρα να διαλέξεις τον προορισμό. Κάποιες δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν:

Ρομαντικούς προορισμούς: Παρίσι, Σαντορίνη, Βενετία.
Περιπέτειες στην εξωτική φύση: Νέα Ζηλανδία, Κόστα Ρίκα, Άλπεις.
Πολιτιστικούς προορισμούς: Ρώμη, Κιότο, Κωνσταντινούπολη.

Κάνε κράτηση εισιτηρίων και διαμονής

Μόλις έχεις επιλέξει τον προορισμό, ξεκίνα να ψάχνεις για εισιτήρια και διαμονή. Προσπάθησε να κάνεις κράτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα για να πετύχεις καλύτερες τιμές. Χρησιμοποίησε ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών και διάβασε κριτικές για τα ξενοδοχεία ώστε να διασφαλίσεις ότι προσφέρουν ποιοτική διαμονή.

Προσχεδίασε δραστηριότητες και εμπειρίες που θα θυμούνται για μια ζωή

Ένα αξέχαστο ταξίδι δεν περιορίζεται μόνο στη διαμονή και τα εισιτήρια. Ερεύνησε και κλείσε εκ των προτέρων δραστηριότητες που θα τους ενθουσιάσουν. Μπορείς να επιλέξεις από περιηγήσεις σε αξιοθέατα, εκδρομές, μαθήματα μαγειρικής, ή ακόμα και δραστηριότητες όπως καταδύσεις ή σπα.

Η σωστή παρουσίαση του δώρου είναι μισή αρχοντιά

Η παρουσίαση του δώρου σου είναι εξίσου σημαντική με το ίδιο το δώρο. Δημιούργησε ένα όμορφο πακέτο που να περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι. Μπορείς να το κάνεις πιο προσωπικό προσθέτοντας μια ευχετήρια κάρτα με τις ευχές σου, ή ακόμα και ένα μικρό άλμπουμ με φωτογραφίες από τον προορισμό.

Μην αμελείς τις έκτακτες περιπτώσεις

Τέλος, είναι σημαντικό να έχεις υπόψη σου τις έκτακτες περιπτώσεις. Ασφάλισε το ταξίδι για να είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ακύρωσης ή αλλαγών. Επίσης, βεβαιώσου ότι οι αγαπημένοι σου έχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και επαφές για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απρόοπτη κατάσταση.

Και μερικές πρακτικές ιδέες

Αν μαζέψεις την παρέα μπορείτε να βάλετε όλοι λεφτά για να ανοίξετε στους νεόνυμφους έναν δικό τους ταξιδιωτικό λογαριασμό σε κάποιο από τα ταξιδιωτικά γραφεία της χώρας, και να τους αφήσετε να διαλέξουν εκείνοι τον προορισμό και το πακέτο τους. Αν πάλι είναι λάτρεις των μεμονωμένων αεροπορικών ταξιδιών, η Ryanair έχει τέλειες κάρτες δώρου για κάθε περίσταση (ναι, και για γάμους) στις οποίες μπορείς να «φορτώσεις» όσα χρήματα θέλεις. Και πάλι, τον προορισμό και τις ημερομηνίες τις διαλέγουν μόνοι τους. Ή, αν έχεις να κάνεις με φανατικούς των road trips, τους παίρνεις ένα epass από οποιοδήποτε αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας (η Αττική Οδός είναι η βολικότερη για τους Αθηναίους, καθότι έχει και μια μικρή έκπτωση στις διελεύσεις με το δικό της epass) και το «φορτώνεις» και πάλι με όσα χρήματα θέλεις –αν βάλετε ρεφενέ όλη η παρέα, μπορεί και να μην ξαναπληρώσουν διόδια ποτέ τους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v