Τα δροσερά κοκτέιλ στο Χαλάνδρι δεν τα αλλάζουμε με τίποτα

Ξεκινήσαμε από νωρίς τα early drinks στο Χαλάνδρι ιχνηλατώντας την καλύτερη και πιο ευφάνταστη κοκτειλοδιαδρομή στα πέριξ του.

Τα δροσερά κοκτέιλ στο Χαλάνδρι δεν τα αλλάζουμε με τίποτα

Αύγουστος γράφει πια στο ημερολόγιο κι όσοι έχουμε ξεμείνει στην Αθήνα δεν πρέπει λεπτό να εφησυχάζουμε με τις υψηλές, σχεδόν καυσωνικές θερμοκρασίες να καιροφυλαχτούν. Αντίθετα δεν πρέπει να προσπερνάμε οποιαδήποτε δροσερή και δη κοκτεϊλάτη ευκαιρία παρουσιαστεί στον δρόμο μας. Αν μάλιστα αυτός ο δρόμος μας βγάλει στο Χαλάνδρι, τόσο το καλύτερο, αφού στις γειτονιές του φιλοξενούνται κάποια από τα πιο δημοφιλή μπαράκια των βορείων προαστίων κι όχι μόνο.

Κόκκινη Σβούρα 

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

                                                   

Στη λίστα με τις ωραιότερες αυλές του Χαλανδρίου η Κόκκινη Σβούρα χρήζει όπως και να το κάνουμε ξεχωριστής αναφοράς. Η φάση της είναι all day αφού ξεκινά από νωρίς να σερβίρει καφεδάκια και τα απαραίτητα συνοδευτικά τσιμπολογήματα –λέγε με και μπραντς- και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ κοκτεϊλάροντας ανελέητα. Από τον signature κατάλογο της Κόκκινης Σβούρας ξεχωρίζουν η Θεία Λόλα με ρούμι, crème de peche, ανανά και yuzu (9€), το Jolly Roger που είναι η δική τους εκδοχή του Zombie με blend ρουμιών, γκρέιπφρουτ, μάνγκο και crème de mure (12€), και το άκρως καλοκαιρινό Rabbit’s Foot με βερμούτ τριαντάφυλλο, μαστίχα και πορτοκάλι (8€).

Najbarajo

Ανδρέα Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι, τηλ. 2106856736

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NAJBARAJO (@najbarajo)


Aπό την μια πεντάμορφη αυλή στην άλλη συνεχίζουμε ακάθεκτοι το θεάρεστο έργο μας κάνοντας απόβαση στο Najbarajo. Πολύχρωμη γεμάτη ολάνθιστες γλαστρούλες και φερ φορζέ καρεκλίτσες η αυλίτσα αυτού του χαλανδριώτικου all day bar ζει στιγμές μεγάλης δόξας όλο το καλοκαίρι. Το σκηνικό γίνεται έξτρα instragrammable με τα όμορφα φαναράκια και τις στιφογυριστές σκάλες που θα βρεις στον χώρο, ενώ οι mixologists του δίνουν και καταλαβαίνει πίσω από τη μπάρα, ετοιμάζοντας signature επιλογές όπως το Choco Passion με chocolate tequila, passionfruit και λάιμ και το Silent Whisper με Dewar’s, λάιμ, πράσινο μήλο και ροδάκινο αλλά και premium ποτά για όσους είναι λάτρεις των ψαγμένων spirits. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Mockingbird’s

Σωκράτους 23, τηλ: 21 1012 0921

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mockingbird's Bar (@mockingbirdsbar)


Στεγασμένο σε ένα υπέροχο πέτρινο σπίτι του 1920 το Mockingbird’s είναι ένα από τα ομορφότερα μπαρ του Χαλανδρίου αφού μια και μόνο επίσκεψη στα μέρη του είναι αρκετή για να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Στο Mockingbird’s θα συζητήσεις άνετα μιας και οι ψαγμένες μουσικές παίζουν χαμηλά, όσο δοκιμάζεις καλοφτιαγμένα κοκτέιλ από τη μπάρα, τα οποία ανανεώνονται συχνά με βάση εποχικά υλικά. Το καλοκαιράκι πιάνουμε θέση στην αυτοσχέδια αυλίτσα γιατί τα air condition πολλοί εμίσησαν τη φυσική δροσιά κανείς. Σε περίπτωση που πεινάσεις, μην αγχωθείς καθώς στον κατάλογο θα βρεις εξαιρετικές πιτσοεπιλογές για να συνοδεύσεις το ποτό σου. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Mosaic

Ρωμανού Μελωδού 7, τηλ.: 21 0685 6560

Το Μosaic είναι σταθερή αξία για όλους εκείνους που αναζητούν ένα γλυκύτατο café bar που έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι τους. Θα το βρεις σε έναν όμορφο πεζόδρομο να απλώνει τα τραπεζάκια του έξω αυτή την εποχή και να παραμένει ιδανικό για πρώτα ή και δεύτερα ραντεβουδάκια. Οι μουσικές επιλογές δένουν γάντι με τον χώρο την ώρα που η λίστα με τα κοκτέιλ θα ενθουσιάσει κάθε ξενερωμένο ουρανίσκο. Εδώ ξεχωρίζουμε σίγουρα το Zombie του το οποίο είναι από τα καλύτερα των βορείων προαστίων. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Theory

Πλάτωνος 14, τηλ: 21 0680 1633

To Τheory είναι ένα all day bar που έχει ήδη γίνει αγαπημένο στέκι, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει κάτι πιο πρακτικό από τη θεωρία. Σε υποδέχεται μία old school ταμπέλα που μοιάζει να δακτυλογραφεί στον αέρα το όνομα του μαγαζιού, κι έπειτα θα χρειαστεί να κάνεις μόλις μερικά βήματα πάνω σε στρωμένο χαλικάκι για να βρεθείς σε μια περιποιημένη αυλή με δέντρα και φοίνικες, με διαφορετικά επίπεδα και γωνίες που θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα από όσους ψάχνουν πριβέ συζητήσεις.

Όσο εμείς χαιρετάμε κάτι γνωστούς πιάσε τραπεζάκι και παράγγειλε ένα Crazy Mao με βότκα , βανίλια, πουρέ μανταρίνι, χυμό lime, βανίλια, φύλλα δυόσμου και αρωματικά bitters (9€) ή ένα Μemories με ρούμι, grand marnier rouge, μέλι, passion fruit και χυμό lime και θα καταλάβεις γιατί το Theory παραμένει ένα από τα πιο δημοφιλή κοκτέιλ spots της περιοχής.

White Monkey

Γυφτοπούλου 6, τηλ: 6972446697

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by White Monkey Tiki Bar (@whitemonkey_bar)

Δύσκολα θα υπάρξει λίστα με τα καλύτερα αθηναϊκά Tiki Bars δίχως το White Monkey μιας και πίσω από τη μπάρα του έχουν πάρει ορισμένοι από τους καλύτερους mixologists της πιάτσας. Στο μπαλκόνι, και στον πεζόδρομο κάθε που καλοκαιριάζει το White Monkey μάς μεταφέρει σε ‘50s εποχές φέρνοντας τον δικό του παθιασμένο και με vibes ειρηνικού αέρα στις νύχτες μας. Αν μας ρωτούσες να ξεχωρίσουμε ένα από τα πολύ εμπνευσμένα signature κοκτέιλ του καταλόγου του θα σου μιλούσαμε για το Agriculture in Japan με blend ρουμιών αρωματισμένο με φύκι konbu, sake αρωματισμένο με yuzu φρέσκο χυμό από μοσχολέμονο, ζάχαρη, Japanese umami bitters και φύλλα από kaffir lime. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v