Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για να μην έχεις έγνοια καμία

Φτιάξαμε και ήπιαμε τα καλύτερα mocktails για να κοκτεϊλάρουμε χωρίς αλκοόλ με τις πιο ευφάνταστες δημιουργίες που θα ζήλευαν μέχρι και βραβευμένοι mixologists.

Κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ για να μην έχεις έγνοια καμία

Τα κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, γνωστά και ως mocktails, είναι ιδανικά για όσους θέλουν να απολαύσουν την εμπειρία ενός δροσερού ποτού χωρίς τις επιπτώσεις του αλκοόλ. Οδηγείς και θες να γυρίσεις με ασφάλεια σπίτι μαζί με τους συνεπιβαίνοντές σου; Παίρνεις κάποια φαρμακευτική αγωγή και δεν μπορείς να καταναλώσεις ούτε σταγόνα αλκοόλ; Βρίσκεσαι σε στάδιο εγκυμοσύνης; Θες να ελαττώσεις το ποτό και δεν ξέρεις τι να πιείς στο σπίτι σου αλλά και στα μπαράκια που συχνάζεις; Τα alcohol free κοκτεϊλάκια είναι για σένα και πίστεψέ μας μπορούν να είναι εξίσου απολαυστικά και δημιουργικά.

Κι επειδή εμείς πρώτα ζούμε και μετά γράφουμε, στρωθήκαμε στη δουλειά και βγάλαμε προς τα έξω τον mixologist που καλά κρύβαμε μέσα μας. Αλιεύοντας πρωτότυπες και γρήγορες mocktail συνταγές από τον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ σταθήκαμε πίσω από την νοητή μπάρα του σπιτιού μας και του δώσαμε να καταλάβει.

Ωσάν σωστοί μεγαλόκαρδοι θα μοιραστούμε μαζί σου τις συνταγές που βρήκαμε έτσι ώστε την επόμενη φορά που θα βρεθείς σε παρόμοια θέση με εμάς να ξηγηθείς αναλόγως, σπικάροντας όσα έμαθες σε εκείνον που θα τολμήσει να πει ότι «δεν έχω κάτι χωρίς αλκοόλ».

Tropical Delight

Υλικά: 1 μπανάνα, 60 ml γάλα καρύδας, 90 ml χυμό ανανά, 90 ml χυμό μάνγκο, 1 κ.σ. γρεναδίνη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε μία μπανάνα και την βάζεις στο blender μαζί με 60ml γάλα καρύδας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μπανάνα και, κατόπιν, προσθέτουμε πάγο, 90 ml χυμό ανανά και 90ml χυμό μάνγκο. Σερβίρουμε σε μεγάλο ποτήρι και γαρνίρουμε με ένα φρούτο της επιλογής σας. Για χρώμα και επιπλέον γλύκα προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας γρεναδίνη.

Virgin colada

Yλικά: 150 ml κρέμας καρύδας ή γάλα καρύδας, 200 ml πουρέ ανανά ή φρέσκο ανανά, 15 ml φρέσκο χυμό από λάιμ, 50 ml νερό καρύδας ή χυμό ανανά ή και τα δύο (για το μπλέντερ), 15 ml σιρόπι καρύδας (προαιρετικά), κανονικό πάγο (για το χτύπημα στο μπλέντερ)

Για το γαρνίρισμα: Ένα όμορφο wedge ανανά

Εκτέλεση: Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα συστατικά. Προτιμούμε την κρέμα καρύδας από το γάλα καρύδας γιατί θα μας δώσει καλύτερο σώμα στο ποτό, πιο γρανιτένιο πιο απολαυστικό!

Σφραγίζουμε καλά το μπλέντερ και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα με κανονικό ή θρυμματισμένο πάγο. Ανοίγουμε το μπλέντερ και αναδεύουμε με κυκλικές κινήσεις το περιεχόμενο του. Σερβίρουμε προσεκτικά σε βαθύ μεγάλο ποτήρι. Γαρνίρουμε με μια ωραία φέτα ανανά και εάν θέλουμε βάζουμε και κάνα 2 φύλλα από τον ανανά.

Βρήκαμε τη συνταγή εδώ

Red Passion

Υλικά: 1/5 ποτήρι κρασιού ανθρακούχο νερό ή σόδα, 1/5 ποτήρι κρασιού χυμό ροδάκινο, 1/5 ποτήρι κρασιού χυμό φράουλα, 2 κ.γ. γρεναδίνη, παγάκια, κρυσταλλική ζάχαρη, 1 λεμόνι.

Εκτέλεση: Θρυμματίζουμε τον πάγο στο μπλέντερ. Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Περνάμε την άκρη του ποτηριού με λεμόνι βουτηγμένο σε ζάχαρη. Σερβίρουμε

Συνταγή εδώ

Cooler καρύδας

2 τρυφερές καρύδες, 8-10 φύλλα βασιλικού για γαρνίρισμα, παγάκια, 4 κ.γ. μουλιασμένοι σπόροι chia, μια πρέζα αλατιού, φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: Τοποθετούμε στην βάση του ποτηριού λεπτές φέτες καρύδας. Περιχύνουμε τον χυμό από τις 2 καρύδες, βάζουμε το αλάτι, τον πάγο, τα φύλλα βασιλικού και τις φέτες λεμονιού για διακόσμηση.

Συνταγή εδώ

Berry Bliss

Υλικά: 1/2 φλιτζάνι μύρτιλα, 1/2 φλιτζάνι φράουλες

1 κ.σ ζάχαρη,1 λεμόνι (χυμός), σόδα, πάγος

Εκτέλεση: Σε ένα σέικερ, ανακατεύουμε τα μύρτιλα, τις φράουλες, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο και στραγγίζουμε το μίγμα μέσα στο ποτήρι. Προσθέτουμς σόδα και ανακατεύουμε καλά. Γαρνίρουμε με φρέσκα μούρα.

Mojito mocktail με άρωμα μαστίχας

Υλικά: 4 κ.σ. μαύρη ζάχαρη, 1 λάιμ, κομμένο στα 8, 20 φύλλα φρέσκο δυόσμο παγάκια, 280 ml αναψυκτικού με μαστίχα.

Εκτέλεση: Μοιράζουμε σε 2 ψηλά ποτήρια τη ζάχαρη, το κομμένο λάιμ (κρατώντας 2 κομμάτια στην άκρη για μετά) και τη μισή ποσότητα δυόσμου. Με ένα κουτάλι ή με γουδί πιέζουμε το λάιμ να απελευθερώσει τους χυμούς του μαζί με το δυόσμο. Συνεχίζουμε με μπόλικο πάγο.

Μοιράζουμε το αναψυκτικό με μαστίχα, ανακατεύουμε και στολίζουμε με τα 2 επιπλέον κομμάτια λάιμ και τα υπόλοιπα φύλλα δυόσμου. Σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή εδώ

Tropical Sunrise

Υλικά:1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλιτζάνι χυμό ανανά, 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι γρεναδίνη, πάγος

Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο.

Προσθέτουμεε τον χυμό πορτοκαλιού και τον χυμό ανανά.

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι γρεναδίνης, το οποίο θα καθίσει στον πάτο του ποτηριού, δημιουργώντας την εμφάνιση ενός νοητού ηλιοβασιλέματος. Ανακατεύουμε ελαφρά πριν το σερβίρισμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v