Tα σέβη μας στον σεφ για την 3η σεζόν του The Bear

Είδαμε μονοκοπανιά τον τρίτο κύκλο του The Bear και μαζεύουμε ήδη υπογραφές για να μπει στην κορυφή της λίστας των καλύτερων σειρών του 2024.

Tα σέβη μας στον σεφ για την 3η σεζόν του The Bear

H λατρεία μας για το The Bear είναι γνωστή και δεδηλωμένη για αυτό μόλις μάθαμε ότι θα κυκλοφορήσει η 3η σεζόν της σειράς, ακυρώσαμε εξόδους και βουτιές στον καυσωνικό ήλιο πάραυτα. Ανάψαμε το κλιματιστικό κι αφού καβατζάραμε την πιο αναπαυτική θέση του σπιτιού πατήσαμε το play. 

Ο τρίτος κύκλος της τηλεοπτικής σειράς Τhe Bear από το FX Network αποτελεί μία από τις πιο πολυσυζητημένες τηλεοπτικές παραγωγές της χρονιάς. Μετά την επιτυχημένη πορεία των δύο πρώτων κύκλων, η σειρά συνεχίζει να εξερευνά τις ζωές και τις προκλήσεις των χαρακτήρων της που προσφέρονται για το binge watching το σωστό το κολληματικό. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο (σε σύνολο 10 επεισοδίων) με τον δημιουργό της σειράς Christopher Storer να κάθεται στην καρέκλα του σκηνοθέτη και να παραδίδει ένα αριστουργηματικό 37λεπτο κλιπ που συνόψιζε εξαιρετικά την ιστορία του Κάρμι (ο Jeremy Allen White σε έναν ρόλο ζωής όπως έχει αποδειχθεί τόσο από τα αποθεωτικά σχόλια όσο κι από τα πολυάριθμα βραβεία) μέχρι που έκανε το όνειρό του πραγματικότητα κι άνοιξε επιτέλους το δικό του εστιατόριο στη γενέτειρά του.

Στοχαστικό, βαθύ, ποιητικό και με έντονες συναισθηματικές αλλαγές το πρώτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν αποτέλεσε το ιδανικό έναυσμα για να εθιστούμε και πάλι στον τόσο γοητευτικό μα συνάμα και βραδυφλεγή τηλεοπτικό κόσμο του Bear.

Ο τρίτος κύκλος επικεντρώνεται στον Κάρμι και την ομάδα του, καθώς προσπαθούν να διατηρήσουν την επιτυχία του νέου τους εστιατορίου, The Bear. Οι σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων γίνονται πιο περίπλοκες και δοκιμάζονται από νέες προκλήσεις και εντάσεις. Ο Κάρμι απομονωμένος από την εμμονή του για τελειότητα, συνεχίζει να προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική του ζωή.

Το The Bear έχει μια ερωτική σχέση με το φαγητό κι όλες τις αναφορές κι επιρροές που σφραγίζουν το τελικό του αποτέλεσμα. Στην τρίτη σεζόν στρέφει τον φακό του στους ανθρώπους που ζουν κι αναπνέουν στην κουζίνα. Περισσότερο ανθρωποκεντρικό από ό,τι στην πρώτη σεζόν, το Bear ρίχνει για άλλη μια φορά φως στο τούνελ του παρελθόντος των βασικών του ηρώων, αποκαλύπτοντας συγχρόνως την παθολογική αγάπη με τη δουλειά τους.

Σαφώς πιο πειραματική και αφηρημένη, με έντονη ατμόσφαιρα και λιγότερα διαλογικά μέρη η σειρά  μοιάζει με όνειρο ή ανάμνηση. Η 3η σεζόν προσφέρει μια πιο σκληρή και συγκρουσιακή αφήγηση σε σύγκριση με τους προηγούμενους κύκλους, παρουσιάζοντας τη συνεχή προσπάθεια του Κάρμι για να βρει την επιτυχία και να πετύχει τους στόχους του. Πλέον ο φακός ακολουθεί (ή απλώς συνεχίζει) να ερωτεύεται τον Jeremy Allen White δίνοντάς του ξεκάθαρα το πηδάλιο, με τον ηθοποιό να κουβαλά για άλλη μια φορά εξαιρετικά σε επίπεδο ερμηνείας τον γοητευτικά «τσακισμένο» χαρακτήρα του.

Τα δέκα επεισόδια κλιμακώνονται δραματικά στο σπαρακτικό –no spoilers here- φινάλε της σεζόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απουσιάζουν πολύ κωμικές στιγμές όπως αυτές που μας χάρισε ο John Cena στο 5ο επεισόδιο της σειράς. Την ίδια στιγμή από τις οθόνες μας παρελαύνουν σπουδαίοι και βραβευμένοι σεφ όπως οι Rene Redzepi, Daniel Boulud, Genie Kwon κλείνοντας το μάτι στη γαστρονομική φρενίτιδα την οποία αναζωπύρωσε το Bear από την πρώτη κιόλας σεζόν της προβολής του.

Πλέον το Bear σκαρφάλωσε με άνεση στην κορυφή των καλύτερων σειρών της φετινής χρονιάς και περιμένει να κονταροχτυπηθεί με εκείνες που κρυφοκοιτούν τον θρόνο του. Έναν θρόνο καλυμμένο με fine dining λιχουδιές, οι οποίες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι είναι εκείνοι που δίνουν γεύση σε αυτό που κάποιοι κάποτε πολύ πετυχημένα αποκάλεσαν ζωή.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v