Tο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων

Την αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων της ανακοίνωσε η Volvo, με το πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV της εταιρείας να κρατά την πρωτοκαθεδρία.

Tο αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30, οδηγεί την κούρσα των πωλήσεων

Η Volvo Cars ανακοίνωσε παγκόσμιες πωλήσεις 71.514 αυτοκινήτων τον Ιούνιο, αυξημένες κατά 8% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η αύξηση των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στις ισχυρές επιδόσεις της Volvo στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική και το πλήρως ηλεκτρικό μικρό SUV της εταιρείας, το EX30.

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων

Οι πωλήσεις της premium μάρκας σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα, πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα, αυξήθηκαν 41% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι και αντιστοιχούν στο 48% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν τον Ιούνιο. Το μερίδιο των πλήρως ηλεκτρικών αυτοκινήτων αποτελούσε το 26% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν για τον μήνα.

Οι συνολικές πωλήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου έως Ιουνίου ανήλθαν σε 388.073 αυτοκίνητα παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 14% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

«Τα στοιχεία πωλήσεων του Ιουνίου αποδεικνύουν τα επιτυχημένα βήματα που έχουμε κάνει προς τη μακροπρόθεσμη στρατηγική μας κατεύθυνση και τη συνεχιζόμενη ζήτηση για τα αυτοκίνητά μας», δήλωσε ο Björn Annwall, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Volvo Cars. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεχιζόμενη ισχυρή απόδοση πωλήσεων του EX30» συμπλήρωσε.

Αύξηση στην Ευρώπη

Στην Ευρώπη, οι πωλήσεις έφτασαν τα 36.474 αυτοκίνητα τον Ιούνιο, αυξημένες κατά 34% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι. Οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Volvo Cars αυξήθηκαν κατά 54% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και το μερίδιο των ηλεκτροκίνητων μοντέλων αντιπροσώπευε το 66% όλων των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στην Ευρώπη τον Ιούνιο. Οι πωλήσεις στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 28% τον Ιούνιο, φτάνοντας συνολικά τα 9.304 αυτοκίνητα. Ωστόσο, οι πωλήσεις των plug-in υβριδικών μοντέλων αυξήθηκαν κατά 75% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η μείωση των πωλήσεων στις ΗΠΑ οφειλόταν εν μέρει στις εκτεταμένες διαταραχές που σχετίζονται με την πληροφορική που πλήττουν χιλιάδες αντιπροσωπείες σε ολόκληρο τον κλάδο κατά τον μήνα Ιούνιο, αναγκάζοντας τη διακοπή της κανονικής λειτουργίας.

Πτώση στην Κίνα

Οι πωλήσεις της Volvo Cars στην Κίνα έφτασαν τα 14.049 αυτοκίνητα, μειωμένες κατά 9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2023. Οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοντέλων – πλήρως ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων – ανήλθαν σε 1.448 πουλημένα αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρσι.

Τον Ιούνιο, το Volvo XC60 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο με πωλήσεις 19.222 αυτοκινήτων (2023: 21.053), ακολουθούμενο από το XC40/EX40, με συνολικές πωλήσεις 16.195 αυτοκινήτων (2023: 18.170) και το EX30 σε 13.23 αυτοκίνητα (251).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v