Μήπως να σταματήσουμε να τα λέμε «προκαταρκτικά»;

Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε, αλλά σεξ δεν είναι μόνο η διείσδυση. Αν σκέφτεσαι τα υπόλοιπα ως «προκαταρκτικά» χάνεις πολλά. Πάρα πολλά.

Μήπως να σταματήσουμε να τα λέμε «προκαταρκτικά»;

Οι περισσότερες γυναίκες που κλίκαραν τον τίτλο μας το ξέρουν ήδη, για τους υπόλοιπους θα το πούμε ορθά κοφτά και χωρίς περιστροφές: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι (γυναικείοι) οργασμοί συμβαίνουν εκτός διείσδυσης, κατά τη διάρκεια αυτών που επιμένεις να αποκαλείς «προκαταρκτικά» αλλά δεν είναι. Και θα σου εξηγήσουμε γιατί.

«Εξαρτάται τι εννοείτε σεξ»

Θρυλική απάντηση που λέγεται πως έδωσε ο Μπιλ Κλίντον στο δικαστήριο, όταν τον ρώτησαν αν έκανε σεξ με τη Μόνικα Λεβίνσκι. Τι εννοούμε, αλήθεια, σεξ; Το στοματικό σεξ ας πούμε είναι σεξ; Το στοματικό που κάνει άνδρας σε γυναίκα είναι σεξ, ή εντάσσεται στην κατηγορία «προκαταρκτικά»; Ο οργασμός στον οποίο θα καταλήξει αυτό (ιδανικά) εμπίπτει στην κατηγορία «οργασμοί εκτός σεξ» όπως ας πούμε μια ονείρωξη; Βλέπεις πού το πάμε, έτσι;

Τρόποι να περνάς καλά…

…υπάρχουν περισσότεροι από ένας. Υποβιβάζοντας κάθε τι που δεν είναι διείσδυση σε απλά «προκαταρκτικά» αφενός χάνεις μεγάλο μέρος της διασκέδασης που προκύπτει από την φαντασία –τεράστιο κεφάλαιο στην υπόθεση ‘καλό σεξ’– και αφετέρου μοιάζεις να αγνοείς ότι σεξ μπορούν μια χαρά να κάνουν, και οργασμούς να έχουν, και οι λεσβίες, και οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, και γενικότερα οι άνθρωποι που δεν διαθέτουν πέος ή δεν θέλουν να το χρησιμοποιήσουν. Αν βγάλεις τη διείσδυση από την εξίσωση, προκαταρκτικά τίνος πράγματος;

Θυμάσαι εκείνον τον μύθο…

…που ήταν πολύ διαδεδομένος στα 90s, και τον συντηρούσαν κάτι περιοδικά που αργότερα κατηγορήθηκαν ως και για την οικονομική κρίση; Οι γυναίκες, έλεγε, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, κολπικές και κλειτοριδικές. Ευτυχώς τα χρόνια πέρασαν, το ίντερνετ μας παρείχε απόλυτη και δωρεάν πρόσβαση στη γνώση, και πλέον ξέρουμε ότι ο γυναικείος οργασμός είναι ένας, δεν προκύπτει από δύο διαφορετικά σημεία, και δεν χωρίζεται σε κατηγορίες. Μπορεί να συμβεί πριν, μετά ή κατά τη διάρκεια της διείσδυσης, με άγγιγμα συγκεκριμένων σημείων ή και χωρίς, με διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικές εντάσεις ανάλογα τη στιγμή, τη διάθεση και τον παρτενέρ.

Διαβάστε περισσότερα - 10 τρόποι να πας τους οργασμούς σου σε άλλο επίπεδο 

Δεν είναι σπριντ, είναι μαραθώνιος

Ας είμαστε ειλικρινείς: Αν δεν είσαι μιας ηλικίας και κάτω, η διείσδυση σπάνια μπορεί να διαρκέσει πολλή ώρα, και ακόμα και στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό συμβαίνει, αν δεν έχεις ανεξάντλητη φαντασία και δεν αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο στάσεις, καταντάει μονότονη. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι το σεξ ως ένα πράγμα, μία διαδικασία που ξεκινά πολύ πριν από τη διείσδυση και τελειώνει… όταν αποφασίσετε, κερδίζεις σε χρόνο, πράγμα που για τις γυναίκες σημαίνει και σε πλήθος οργασμών. Δε λέμε ότι και το ένα στα γρήγορα δεν έχει την χάρη του, άνθρωποι με δουλειές είμαστε και δεν έχουμε πάντα χρόνο ή διάθεση για τρίωρους μαραθώνιους. Τις φορές που έχουμε όμως, αυτές είναι που θυμόμαστε μετά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v