Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης μεταμορφώνουν τα αστικά ταξίδια

Η Stellantis επενδύει επιπλέον 55 εκατ. δολάρια στην Archer μετά από την πρόσφατη επιτυχημένη δοκιμής πτήσης.

Τα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης μεταμορφώνουν τα αστικά ταξίδια

Η Stellantis και η Archer Aviation, ηγέτης στα ηλεκτρικά αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), ανακοίνωσαν ότι η Archer λαμβάνει επιπλέον επένδυση 55 εκατ. δολαρίων από την Stellantis στο πλαίσιο της στρατηγικής συμφωνίας χρηματοδότησης των εταιρειών μετά την επίτευξη της πτητικής δοκιμής.

Ετησίως 650 αεροσκάφη

Η Archer θα ολοκληρώσει φέτος την κατασκευή μονάδας παραγωγής μεγάλου όγκου. Αυτή η εγκατάσταση έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει την παραγωγή έως και 650 αεροσκαφών ετησίως. Θα αποκτήσει μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής στην αεροναυπηγική βιομηχανία. Στόχος της Archer παραμένει η ίδρυση ενός εργοστασίου που θα μπορεί να υποστηρίξει την προγραμματισμένη εμπορική δυνατότητα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Stellantis.

«Λίγα πράγματα συναγωνίζονται τον ενθουσιασμό του να βλέπεις ένα όνειρο να πετάει. Επικροτώ την καινοτομία, την τεχνογνωσία και τη σκληρή δουλειά των ομάδων μηχανικής και κατασκευής από τη Stellantis και την Archer», δήλωσε ο Carlos Tavares, Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis. «Με αυτήν την πρόσθετη επένδυση στην Archer, παραμένουμε σε τροχιά για ένα μέλλον όπου η ελευθερία της κινητικότητας εκτείνεται πέρα ​​από τους σημερινούς δρόμους».

«Μαζί, εργαζόμαστε για να επαναπροσδιορίσουμε τις αστικές συγκοινωνίες, ανοίγοντας νέους κόσμους ευκαιριών για τους πολίτες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας πιο αποτελεσματική πρόσβαση σε άτομα, μέρη και εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές στις οποίες ζουν».

Η Stellantis είναι στρατηγικός εταίρος της Archer από το 2020 μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών συνεργασίας και ως επενδυτής από το 2021. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η Archer αξιοποίησε την εμπειρία κατασκευής, εφοδιαστικής αλυσίδας και σχεδιασμού της Stellantis. Οι προσπάθειες της Archer επικεντρώνονται στο σχεδιασμό, ανάπτυξη και  εμπορευματοποίηση των αεροσκαφών eVTOL.

Πτήσεις ηλεκτρικών αεροταξί

Ο στόχος της Archer είναι να μεταμορφώσει τα αστικά ταξίδια, αντικαθιστώντας τις μετακινήσεις 60-90 λεπτών με αυτοκίνητο με εκτιμώμενες πτήσεις ηλεκτρικών αεροταξί διάρκειας 10-20 λεπτών που είναι ασφαλείς, βιώσιμες, χαμηλού θορύβου και ανταγωνιστικές ως προς το κόστος με τις επίγειες μεταφορές. Το Archer's Midnight είναι ένα πιλοτικό αεροσκάφος τεσσάρων επιβατών σχεδιασμένο να εκτελεί γρήγορες πτήσεις back-to-back με ελάχιστο χρόνο φόρτισης των μπαταριών του μεταξύ των πτήσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v