Η Stellantis εξελίσσει την τεχνολογία κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς

Η Stellantis συνεργάζεται με τη CEA της Γαλλίας για να αναζητήσει τεχνολογία κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς.

Η Stellantis εξελίσσει την τεχνολογία κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς

Η συνεργασία της εταιρείας, συνδυάζει την τεχνογνωσία της Stellantis στη μηχανική με την τεχνογνωσία της CEA στην τεχνολογική καινοτομία.

Το προηγμένο πρόγραμμα κυψελών μπαταρίας στοχεύει υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το ερευνητικό έργο θα επικεντρωθεί σε διασπαστικές χημικές ουσίες, αξιολόγηση κύκλου ζωής και σχεδιασμό και επικύρωση κυψελών μπαταρίας.

Κύτταρα επόμενης γενιάς που είναι οικονομικά αποδοτικά παίζουν βασικό ρόλο στις φιλοδοξίες του στρατηγικού σχεδίου Stellantis Dare Forward 2030.

Για την CEA, οι προηγμένες κυψέλες με βελτιστοποιημένη χρήση πόρων καθ' όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής αποτελούν μέρος της συνολικής στρατηγικής για μια βιώσιμη ενεργειακή μετάβαση.

Σχεδιασμός κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς

Η Stellantis και η CEA, ένα από τα πιο καινοτόμα ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο, ανακοίνωσαν μια νέα, πενταετή συνεργασία που στοχεύει στον εσωτερικό σχεδιασμό κυψελών μπαταρίας επόμενης γενιάς για ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό το κοινό ερευνητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει σχεδιασμό κυψελών προηγμένης τεχνολογίας με υψηλότερη απόδοση, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα με ανταγωνιστικό κόστος, που μπορεί να οδηγήσει σε πιο προσιτά και βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία στο μέλλον.

«Γνωρίζουμε ότι η τεχνολογία των μπαταριών είναι έτοιμη για αλλαγή. Αν και δεν ξέρουμε ακριβώς πώς θα αλλάξει, δεσμευόμαστε να είμαστε στη πρώτη γραμμή αυτής της μεταμόρφωσης. Εσωτερικά, εργαζόμαστε τοποθετώντας πολλά στοιχήματα και εξερευνώντας διάφορες τεχνολογίες. Ταυτόχρονα, συνεργαζόμαστε στενά με νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας, εργαστήρια, πανεπιστήμια και τα πιο αναγνωρισμένα ερευνητικά ιδρύματα στον κόσμο όπως η CEA. Πιστεύουμε ότι αυτή η συνεργασία θα επιταχύνει την άφιξη της ανατρεπτικής τεχνολογίας κυψελών μπαταρίας, υποστηρίζοντας την αποστολή μας να προσφέρουμε καθαρή, ασφαλή και οικονομικά προσιτή μετακίνηση στους πελάτες μας», δήλωσε ο Ned Curic, Διευθυντής Μηχανικής και Τεχνολογίας της Stellantis.

Τεχνολογική ανακάλυψη

Μέσω του Τομέα Ενέργειας της, η CEA παρέχει προηγμένες καινοτομίες για την απανθρακοποίηση. Ως Ερευνητικός και Τεχνολογικός Οργανισμός (RTO), ο πρώτος στόχος της CEA είναι να υποστηρίξει τη βιομηχανία μέσω της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανακάλυψης, επιτρέποντας τη διαφοροποίηση της αγοράς και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τους εταίρους της.

«Η CEA είναι περήφανη που υποστηρίζει τη Stellantis με ένα φιλόδοξο πολυετές πρόγραμμα Ε&Α για κυψέλες μπαταριών, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της παγκόσμιας συνεργασίας CEA/Stellantis. Αυτό το έργο αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο περισσότερα από 25 χρόνια τεχνογνωσίας στον τομέα των μπαταριών ιόντων λιθίου στη CEA προς όφελος ενός από τους σημαντικότερους φορείς της αυτοκινητοβιομηχανίας στον ανταγωνιστικό αγώνα για την ηλεκτρική κινητικότητα. Η πρόκληση μας είναι να επιταχύνουμε το σχεδιασμό και την κατασκευή και να επιτρέψουμε τη βαθιά κατανόηση των πιο προηγμένων τεχνολογιών κυψελών μοιραζόμενοι την τεχνογνωσία, τις δεξιότητες και το όραμά μας», δήλωσε ο Philippe Stohr, Επικεφαλής του τμήματος CEA Energy.

Προσιτές μπαταρίες EV

Ο στόχος του κοινού προγράμματος κυψελών μπαταριών είναι να παρέχει πιο προσιτές μπαταρίες EV επόμενης γενιάς με τις καλύτερες τεχνολογίες στην κατηγορία τους στη Stellantis και στα γιγαντοεργοστάσια της κοινής επιχείρησης.

Το πρόγραμμα σχεδίασης στοιχείων μπαταρίας ενισχύει μια 20ετή δυναμική συνεργασία με την CEA. Άλλοι τομείς κοινής έρευνας περιλαμβάνουν τη διασπαστική χημεία και την έρευνα αποτυπώματος CO2 , τη μοντελοποίηση μπαταριών, την ανάπτυξη κυψελών καυσίμου, την αξιολόγηση του κύκλου ζωής και τη συνδεσιμότητα.

Αντιστάθμιση των εκπομπών

Η συνεργασία είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα της συνεχιζόμενης προσπάθειας της Stellantis να επιτύχει τους στόχους του στρατηγικού σχεδίου Dare Forward 2030. Η Stellantis βρίσκεται σε καλό δρόμο να γίνει εταιρεία μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2038, συμπεριλαμβανομένων όλων των σκοπών, με μονοψήφια ποσοστιαία αντιστάθμιση των υπόλοιπων εκπομπών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v