Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ στην Αίγινα;

Η αγαπημένη απόδραση-αστραπή των Αθηναίων μπορεί να βγει πολύ οικονομική, ή πολύ άνετη. Γίνεται όμως και τα δύο; Έχουμε την απάντηση.

Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ στην Αίγινα;

Θα ξεκινήσουμε από τα δυσάρεστα: Δεδομένης της απόστασης (λιγότερο από μιάμιση ώρα από το λιμάνι του Πειραιά) τα ακτοπλοϊκά για την Αίγινα είναι ακριβά. Σιγά το νέο, θα μας πεις και δίκιο θα ‘χεις, και για πού δεν είναι; Αν ξεπεράσεις αυτόν τον σκόπελο, η Αίγινα είναι σαφώς από τα οικονομικότερα Σαββατοκύριακα που μπορείς να οργανώσεις. Και μπορούμε να μιλήσουμε με στοιχεία.

Το αιώνιο δίλημμα: Να πάρω αυτοκίνητο μαζί ή όχι;

Καταρχάς, τα ακτοπλοϊκά χωρίς αυτοκίνητο ξεκινούν από 21€ πήγαινε-έλα με το Νήσος Αίγινα, που κάνει το δρομολόγιο σε μία ώρα και 25 λεπτά, ανεβαίνουν στα 24€ με τα πλοία της Saronic Ferries που σε φέρνουν από τον Πειραιά στο νησί σε μία ώρα και 10 λεπτά, και φτάνουν τα 38€ (πήγαινε-έλα πάντα) για τα highspeed που κάνουν τη διαδρομή σε μόλις 40 λεπτά.

Για να πάρεις μαζί αυτοκίνητο, θα χρειαστείς 44€ πήγαινε-έλα με το Νήσος Αίγινα, και 58€ με τα πλοία της Saronic Ferries. Τα highspeed αυτοκίνητα δεν παίρνουν.

Αν δεν πάρεις αυτοκίνητο μαζί, θα κινηθείς στην πόλη, πρωτεύουσα και λιμάνι της Αίγινας, και τα πέριξ της. Καθόλου άσχημα δεν θα περάσεις, και τις βουτιές σου θα τις κάνεις, και τις βόλτες σου, και τους μεζέδες σου θα τους φας, τα έχουμε πει και εδώ - Τι μπορώ να κάνω στην Αίγινα χωρίς αυτοκίνητο; 

Αν πάρεις αυτοκίνητο μαζί, θα έχεις περισσότερες επιλογές οικονομικής διαμονής, καθότι χωριά όπως η Αγία Μαρίνα συγκεντρώνουν τη μερίδα του λέοντος σε low budget δωμάτια. Και θα εξερευνήσεις και ωραία μέρη του νησιού, όπως η Παληαχώρα, ο Ναός της Αφαίας και η Πέρδικα από την οποία θα πάρεις το καραβάκι για βουτιές στη Μονή, που έχει τα ωραιότερα ίσως νερά όλου του Σαρωνικού. Στο νησάκι της Μονής, βέβαια, μπορείς να πας και με τα καραβάκια της Aegina Cruises, που φεύγουν κάθε μισή ώρα από το λιμάνι της Αίγινας, με το εισιτήριο στα 12,90€ πήγαινε-έλα.

Οι τιμές των δωματίων τι λένε;

Όπως είπαμε, στην Αγία Μαρίνα συγκεντρώνονται οι περισσότερες οικονομικές επιλογές διαμονής. Δες για παράδειγμα το Fistiki Rooms, στα 60€ το τρίκλινο, το Στούντιο Σένια που έχει και δική του πισίνα στα 66€ το δίκλινο το Sylvia Studios στα 57€ το δίκλινο με κουζινάκι, και το Ξενοδοχείο Καρυάτιδες στα 62€ το δίκλινο. Ωραία πρόταση είναι και η Villa Rodanthos στην Πέρδικα, που είναι μάλλον το ομορφότερο από τα χωριά του νησιού, στα 66€ το δίκλινο στούντιο με βεράντα. 

Αν δεν πάρεις αυτοκίνητο μαζί, οπότε πρέπει να μείνεις στην πόλη της Αίγινας και τα πέριξ της, η οικονομικότερη επιλογή σου για Ιούλιο και Αύγουστο είναι το Costas Rooms στα 79€ το δίκλινο. Ωραία επιλογή είναι και το Rastoni Apartments, από 113€ το δίκλινο. 

Και για φαγητό;

Γύρω στα 20€ το άτομο θα υπολογίσεις για να φας ωραία μαγειρευτά και μεζέδες στο Δρομάκι που απλώνει τραπεζάκια πάνω στην άμμο, και δημιουργική κουζίνα εμπνευσμένη από την τοπική παράδοση στην πανέμορφη αυλή του Κάππος Έτσι και τα δύο στην πόλη της Αίγινας. Αν προτιμάς ψαρομεζέδες, περί τα 25-30€ θα χρειαστείς στα περισσότερα ψαροταβερνάκια του νησιού.

Διαβάστε περισσότερα - Τα καλύτερα μέρη για φαγητό στην Αίγινα 

Για έξτρα οικονομία, από 3,50€ ξεκινούν τα σουβλάκια με πίτα του δημοφιλούς Μαύρου Γάτου και από 3,80€ στα Τενεκεδάκια, αμφότερα στην πόλη.

Ε βάλε κι ένα ποτό να πιούμε

Στα 7-8€ κυμαίνονται τα ποτά, στα 9-10€ τα κοκτέιλ, σε μπαράκια σαν τα θρυλικά Περδικιώτικα που έχουν και ωραία αυλή στο κέντρο της πόλης, το Inn on the Beach που απλώνει τα τραπεζάκια του σε ξύλινες εξέδρες κυριολεκτικά πάνω στο κύμα, και την αγαπημένη των ντόπιων Ρέμβη που προσφέρεται για χάζι στην παραλιακή περαντζάδα.

Να κάνουμε και τη σούμα;

Έστω ότι είστε δύο άτομα, φεύγετε Σάββατο πρωί και επιστρέφετε Κυριακή βράδυ (τα δρομολόγια των πλοίων είναι πολλά και τακτικά μέσα στην ημέρα). Με μία διανυκτέρευση, τρία γεύματα, τα ακτοπλοϊκά σας και από δύο ποτά ο καθένας θα χρειαστείτε πάνω-κάτω το εξής μπάτζετ:

Σενάριο με αυτοκίνητο και διαμονή σε κάποιο από τα χωριά: Από 149€ έως 157€ ο καθένας, ανάλογα το πλοίο και το δωμάτιο που θα διαλέξετε.

Σενάριο χωρίς αυτοκίνητο, με διαμονή στην πόλη της Αίγινας: Από 140€ έως 160€ ο καθένας, και πάλι αναλόγως πλοίου και δωματίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v