Δεν βρίσκεις δωμάτια στην Επίδαυρο; Πού να ψάξεις

Τα δωμάτια γύρω από τα θέατρα της Επιδαύρου εξαντλούνται γρήγορα (ενίοτε και μήνες πριν) αλλά ευτυχώς για όλους μας υπάρχουν εναλλακτικές, και μάλιστα σε καλές τιμές.

Δεν βρίσκεις δωμάτια στην Επίδαυρο; Πού να ψάξεις

Θέλεις να δεις παράσταση στην Επίδαυρο, αλλά δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο ούτε για δείγμα και βαριέσαι να οδηγείς δυόμιση ώρες για να γυρίσεις πίσω μες στη νύχτα; Μην στεναχωριέσαι και μην απελπίζεσαι. Εμείς είμαστε εδώ, κι έχουμε φάει τα νιάτα μας να ψάχνουμε δωμάτια γύρω από τα δύο θέατρα. Κοινώς, έχουμε κάνει όλη τη δύσκολη δουλειά για σένα.

Καταρχάς, τα βασικά για τους πρωτάρηδές μας

Το χωριό δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου λέγεται Λυγουριό, έχει δωμάτια σε καλές τιμές (τι θα πει καλές το 2024; Σκέψου γύρω στα 60€ το δίκλινο και θα είσαι μέσα) αλλά είναι ελάχιστα και γεμίζουν γρήγορα από κόσμο που τα κλείνει πολλούς μήνες πριν. Γύρω στα 12 χιλιόμετρα από το Αρχαίο Θέατρο, το παραθαλάσσιο χωριό που λέγεται Παλιά Επίδαυρος είναι εκεί που βρίσκεται και το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου. Εδώ τα δωμάτια είναι περισσότερα, οι τιμές λιγότερο καλές (από 80€ περίπου το δίκλινο, για να έχεις μια τάξη μεγέθους) αλλά επίσης αν ψάχνεις τώρα –αφότου έχουν ξεκινήσει οι παραστάσεις– ελπίδα δεν έχεις.

Μα πού να πάω;

Στο Ναύπλιο: Απέχει ακριβώς 27 χιλιόμετρα, ή 33 λεπτά οδήγησης από το Αρχαίο Θέατρο, και 40 λεπτά από το Μικρό, και έχει πάντα –μα πάντα– διαθέσιμα δωμάτια. Έχει επίσης, ως γνωστόν, μια παλιά πόλη χάρμα οφθαλμών, ό,τι πρέπει για τις βραδινές σου βόλτες, και πολλές ωραίες οργανωμένες και μη παραλίες γύρω του για βουτιές την άλλη μέρα. Ενδεικτικά, ωραία δωμάτια σε καλές τιμές έχουν η Πανσιόν Ακροναυπλία στην Παλιά Πόλη (64€ το δίκλινο), το Μιχάλης Rooms επίσης στην Παλιά Πόλη (69€ το δίκλινο) και το πανέμορφο Αγρόκτημα Ελιά (71€ το δίκλινο). 

Στο Δρέπανο: Ακριβώς μισή ώρα από το Αρχαίο Θέατρο, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριουδάκι γνωστό για τα κάμπινγκ του, με συμπαθητική βοτσαλωτή παραλία και ένα φανταστικό ταβερνάκι, το Γεφυράκι, που σερβίρει φρέσκο ψάρι και θαλασσινά εκεί που σκάει το κύμα. Όμορφα, πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια με γιγάντια μπαλκόνια έχει εδώ το Fevronia’s Rooms (75€ το τρίκλινο), ενώ ωραία είναι και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια Χριστίνα (82€ το διαμέρισμα που φιλοξενεί έως 4 άτομα). Λίγο έξω από το Δρέπανο, στο Βιβάρι (36 λεπτά οδήγησης από το Αρχαίο Θέατρο) που έχει επίσης ωραία παραλία, σούπερ low budget είναι το συμπαθέστατο Hotel Apanema (57€ το δίκλινο).

Στο Τολό: Ανάμεσα στο Ναύπλιο και το Δρέπανο, απέχει ακριβώς 33 λεπτά οδήγησης από το Αρχαίο Θέατρο, έχει μια σούπερ αμμουδερή παραλία που αγαπούν πολύ οι οικογένειες για τα ρηχά νερά και την οργάνωσή της. Έχει επίσης ωραιότατες τιμές, δες ας πούμε ενδεικτικά: 59€ το δίκλινο στο Porto Assini, 52€ στο Koronis Hotel, 60€ στο Esperia

Στην Καλλονή: 35 χιλιόμετρα από το Αρχαίο Θέατρο, η Καλλονή είναι όπως σου λέγαμε και πέρυσι– βγαλμένη από τα παιδικά σου καλοκαίρια. Ψαροχώρι από εκείνα που δεν τα πιάνει το μάτι σου, με μια παραλιούλα ιδανική για βουτιές με μάσκα και ένα ονειρεμένο ταβερνάκι, τον Μάνθο, όπου ο κόσμος τρώει με τα μαγιό, και έναν εντυπωσιακό υδροβιότοπο κοντά της να χαρούν και οι φυσιοδίφες μας. Έχει επίσης το έξτρα πλεονέκτημα ότι μετά τις βουτιές σου μπορείς να οδηγήσεις τα 25 λεπτά που την χωρίζουν από τα Μέθανα, και να πάρεις από εκεί καράβι για να γυρίσεις στον Πειραιά. Τα δωμάτιά της δεν θα τα βρεις στις μηχανές αναζήτησης, είναι ο Μάνθος και η Μαρίνα, αμφότεροι στα 50-60€ το δίκλινο, ενώ υπάρχει και το Kalloni Royal Resort με την πισίνα του στα 63€ το δίκλινο με πρωινό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v