Πού τρώμε και πού πίνουμε στο Πόρτο Ράφτη

Αν λαχταράς πεντανόστιμα μεζεδάκια πλάι στο κύμα και ποτάρες με θέα θάλασσα, τότε επιβάλλεται να οργανώσεις εκδρομούλα στο Πόρτο Ράφτη για επικά φαγοπότια.

Πού τρώμε και πού πίνουμε στο Πόρτο Ράφτη

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσεις παραθαλάσσια εκδρομούλα σε κοντινή απόσταση από την Αττική ώστε να ξεσκάσεις, αλλά και το αφεντικό όπως αντίστοιχα και τα deadlines μέχρι να φύγεις επιτέλους διακοπές τελείως να ξεχάσεις. Το Πόρτο Ράφτη μοιάζει ταμάμ προορισμός για όλα αυτά αφού πέρα από γοητευτικούς κολπίσκους με υπέροχα νερά, στα πέριξ του βρίσκεις διαλεχτά φαγητοστέκια και ειδυλλιακά μπαράκια για να απολαύσεις τσιμπούσια και ποτάρες by the sea.

Για φαγητό

Φύκι Φύκι

Λεωφ. Γρέγου 45, τηλ: 2299 076333

Κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Φύκι Φύκι, αφού δώσουμε τα συγχαρίκια μας στον εμπνευστή του ονόματός του έχουμε πάντα το ίδιο δίλημμα. Θα καθίσουμε στην υπερυψωμένη ταρατσούλα του ή θα πιάσουμε τραπεζάκι πλάι στο κύμα, να χορτάσουμε αρμύρα; Από το μενού επιβάλλεται να δοκιμάσεις ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, λουκάνικο πρόβειο χειροποίητο, μελιτζάνα στον φούρνο, την τεράστια και ζουμερότατη μπριζολοπανσέτα, παπαρδέλες χιώτικες με κοτόπουλο μανιτάρια λεμόνι και θυμάρι, μοσχαρίσια πικάνια στη σχάρα και λιγκουίνι με αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Ο λογαριασμός για ένα πολύ χορταστικό γεύμα με κρασάκι ή ουζάκι στα 22-25€ το άτομο.

Mελίκοκον

Πλαζ Αυλάκι, τηλ.: 2299 084372

Το Μελίκοκον σερβίρει νόστιμη παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, σε πληθωρικές μερίδες, για τους λάτρεις της θάλασσας αλλά και του κρέατος. Από το τραπέζι σου δεν πρέπει να λείψουν το σκορδάτο κοντοσούβλι, τα νόστιμα καλαμαράκια, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, η πανσετομπριζόλα-γίγας, το στριφτάρι, το χοιρινό κότσι, το χοιρινό στη λαδόκολλα, το κεμπάπ γιαουρτλού, το παναρισμένο φιλέτο γαρίδας. Συχνά πυκνά θα πετύχεις και λαιβάκια γιατί χορτασμένο αρκούδι χορεύει και παραχορεύει. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα συνοδεία κρασακίων στα 18-22€ το άτομο.

Kαλός Γιαλός

Αυλακίου 22, τηλ.: 2299 072342

Αν είσαι λάτρης των ταβερνομεζεδοπωλείων πάνω στη θάλασσα τότε ο Καλός Γιαλός θα γίνει το επόμενο στέκι σου. Εδώ ο κατάλογος μυρίζει αρμύρα, φιλοξενώντας μεγάλη ποικιλία θαλασσινών μεζέδων που θα εκτιμήσουν οι ψαροφάγοι της παρέας κι όχι μόνο. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις γαύρο μαρινάτο με μυστική συνταγή, τηγανιτό καλαμάρι, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, θεσπέσια μελιτζανοσαλάτα, γαριδομακαρονάδα, κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι ξιδάτο, μπακαλιάρο σκορδαλιά και σούπερ κριθαρότο με γαρίδες. Ο λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο μαζί με ουζάκι.

Kazba Bar Kouzina

Λεωφ. Γρέγου 27, τηλ.:2299 076800

Η καταπληκτική θέα στο «νησί» του Ράφτη εναρμονίζεται απόλυτα με την αισθητική του χώρου, με έντονο το στοιχείο του ξύλου, τα γήινα χρώματα και την αυλή με τον όμορφο κήπο, προσφέροντας στους επισκέπτες του Kazba Bar στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης και την αίσθηση ότι βρίσκονται σε νησί. Από το μενού που σε προκαλεί και σε προσκαλεί σε fine ding καταστάσεις πρέπει να δοκιμάσεις το σεβίτσε λαβράκι, τη γαρίδα tempura, το ριζότο αβοκάντο με ψητό κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο σκόρδο, τριμμένο καρύδι και αφρό yuzu, τις παπαρδέλες με φιλετάκια Black Angus, γλασέ κρεμμύδια, σάλτσα πικραμύγδαλου και μους προβολόνε και το χοιρινό Iberico pluma με κρέμα καλαμπόκι, ανανά και τηγανιτή πατατοσαλάτα με τσορίθο. Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Αγκυροβόλι

Λιμάνι Πόρτο Ράφτη, τηλ.: 2299 078300

Παραδοσιακή και πολύ αγαπημένη ψαροταβερνίτσα πάνω στο κύμα το Αγκυροβόλι ποντάρει στο εξαιρετικό του φαγητό και στη word of mouth (στόμα με στόμα) διαφήμιση και πολύ καλά κάνει. Το μενού μυρίζει κι εδώ θάλασσα με διαλεχτά ψαρομεζέδια όπως χταποδοκεφτέδες, τηγανιτά καλαμαράκια, μακαρονάδα με θαλασσινά, σαρδελίτσες στη σχάρα, τα μύδια σαγανάκι, το ριζότο με γαρίδες, καραβιδόψιχα και καλαμάρι ψητό. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα με ουζάκι εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι στα 22-25€ το άτομο.

Για ποτάκι

Conga Bar & Grill

Αυλακίου 32, τηλ.: 697 238 0885

Το Conga ένας υπέροχος χώρος πάνω στο κύμα με θέα τον κόλπο του Πόρτο Ράφτη αποτελεί σημείο αναφοράς προσφέροντας εξαιρετικό φαγητό και διασκεδαστικές βραδιές στους θαμώνες του.

Ο συνδυασμός των υλικών από τη διεθνή αλλά ιδιαίτερα την αμερικάνικη και τη μεξικάνικη κουζίνα, τα ευφάνταστα cocktails, η επιλεγμένη μουσική μέχρι αργά το βράδυ και η ντελικάτη διακόσμηση μετατρέπουν το Conga στο απόλυτο all day place to be. Εδώ θα βρεις ευφάνταστα signature κοκτεϊλάκια και μια πολύ ενημερωμένη σε ψαγμένα spirits κάβα αλλά και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα για όσους δεν πρόλαβαν να φάνε. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Barco Café Bar

Λεωφ. Γρέγου 27, τηλ.:2299074307

Aγαπημένο all day στέκι πάνω στη θάλασσα το Barco προσφέρεται για ειδυλλιακές κοκτεϊλάτες βραδιές στο Πόρτο Ράφτη προσφέροντας μια πληθώρα επιλογών σε όλους τους θαμώνες του. Από το πρωί η φάση ξεκινά με specialty καφεδάκια και μπραντσαριστές επιλογές για να συνεχιστεί με κοκτεϊλοποσίες πάνω στην μπάρα ή στα τραπεζάκια του που κυριολεκτικά και μεταφορικά ακουμπάνε θάλασσα. Σαν βρεθείς εκεί αξίζει να πιείς ένα Coco Berry με λευκό ρούμι, ράσμπερις, καρύδα, τζίντζερ, αγαύη και λάιμ ή ένα Muerte με τεκίλα, μανταρίνι, αγγούρι, αγαύη, ginger beer, πιπέρι και λάιμ. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 10€.

Del Mar

Aυλακίου 76, τηλ.:2299 075688

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Del Mar - Porto Rafti (@delmarporto)

All day φασούλα πάνω στο κύμα παίζει καθημερινά στο Del Mar που έχει κερδίσει τις καρδιές όχι μόνο των Locals της περιοχής αλλά και των επισκεπτών της. Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη lounge διάθεση, τα υπέροχα dj events με κάποιους από τους καλύτερους δισκοπαίχτες της πόλης αλλά και τα εξαιρετικά μα και γλυκόπιοτα κοκτεϊλάκια. Εδώ πίνουμε σίγουρα το Harmony με τζιν, yuzu, Majuni λικέρ, τζίντζερ, τσάι βανίλια και ροζ γκρέιπφρουτ. Αν πεινάσεις έχει και γευστικότατα πιάτα που ξεκινάνε από μπραντς και τελειώνουν σε fine dining γεύμα. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v