Έκλεψαν χρυσά δόντια και μεταλλική βαλβίδα καρδιάς από πτώμα στην Καλαμάτα

Στην πιο απίστευτη κι όμως αληθινή είδηση που θα διαβάσεις σήμερα, τυμβωρύχοι έκλεψαν από το νεκροταφείο της Καλαμάρας χρυσά δόντια και μια… βαλβίδα καρδιάς.

Έκλεψαν χρυσά δόντια και μεταλλική βαλβίδα καρδιάς από πτώμα στην Καλαμάτα

Κι εκεί που λες ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες, έρχεται η πραγματικότητα να ξεπεράσει την φαντασία. Πού; Στο νεκροταφείο της Καλαμάτας, όπου τυμβωρύχοι έκλεψαν από την σωρό νεκρής γυναίκας όχι μόνο τα χρυσά της δόντια αλλά και την βαλβίδα που είχε τοποθετηθεί στην καρδιά της.

Την καταγγελία έκανε η κόρη της νεκρής, η οποία διαπίστωσε την κλοπή κατά την εκταφή των οστών της μητέρας της. Για το θέμα μίλησε στον ΑΝΤ1 η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Θεμάτων Νομικής Υπηρεσίας, του δήμου Καλαμάτας, Πιπίνα Κουτάντου.

«Όλα ξεκίνησαν όταν στείλαμε μια ειδοποίηση για εκταφή σε μια κυρία που αφορούσε τη μητέρα της. Η κυρία όντως ήρθε και επέλεξε να γίνει η εκταφή και τα οστά να τοποθετηθούν σε οστεοθήκη. Κατά τη διάρκεια όσων ακολουθούν την εκταφή, με το πλύσιμο των οστών κλπ, η γυναίκα κατήγγειλε ότι έλειπαν τα δυο χρυσά δόντια της μητέρας της με τα οποία είχε ταφεί», ανέφερε η κ. Κουτάντου.

«Καταγράψαμε την καταγγελία της, αλλά δεν είχαμε κάποια περίπτωση βανδαλισμού στο νεκροταφείο για να υποθέσουμε ότι κάποιοι τυμβωρύχοι είχαν αφαιρέσει τα χρυσά δόντια από τη σορό. Αλλά λίγο αργότερα η γυναίκα επανήλθε λέγοντας ότι όταν παρέλαβε τα οστά της μητέρας της, έλειπε και η βαλβίδα καρδιάς, την οποία είχε δει κατά τη διάρκεια της εκταφής και είχε συγκινηθεί», πρόσθεσε η αντιδήμαρχος.

«Κατόπιν αυτού ενημερώθηκε η Αστυνομία προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και να διαπιστωθεί τι έγινε», κατέληξε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v