Bugatti Chiron Super Sport L-Ultime: Εξωφρενική ισχύς 1.500 ίππων

Το τελικό μοντέλο της γκάμας Chiron αποτελεί ένα έργο τέχνης με… χιλιάδες άλογα και εντυπωσιακή κομψότητα.

Bugatti Chiron Super Sport L-Ultime: Εξωφρενική ισχύς 1.500 ίππων

Από το 2016, η Bugatti Chiron παραμένει ένα ασύγκριτο σύμβολο επιδόσεων των hyper sports αυτοκινήτων. Περιορισμένο σε μόλις 500 μονάδες, το τελικό μοντέλο της γκάμας Chiron έχει πλέον συναρμολογηθεί στο χέρι από τους τεχνίτες στο Molsheim. Πρόκειται για ένα έργο τέχνης κατά παραγγελία, γνωστό ως «L'Ultime».

Αυτός ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη Chiron σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας εξαιρετικής εποχής επιδόσεων κατά την οποία η ζηλευτή δημιουργία έγινε το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου με την εξωφρενική ισχύ των 1.500 ίππων καθώς και το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής που ξεπέρασε σε ταχύτητα τα 483 χλμ./ώρα.

Η παραγωγή τελειώνει

Και όπως μπήκε στον κόσμο με εντυπωσιακή κομψότητα και δύναμη, έτσι και η παραγωγή του τελειώνει, στο κατώφλι μιας ολοκαίνουργιας εποχής της Bugatti.

Αυτό το τελευταίο αριστούργημα της Chiron ειναι η εκδοχή Super Sport L-Ultime. Η αισθητική μορφή της Super Sport έγινε πραγματικότητα όταν η ομάδα Sur Mesure της Bugatti και ένας πάμπλουτος οδηγός αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα φόρο τιμής σε αυτή τη σημαντική στιγμή στην ιστορία της Bugatti.

Bugatti W16

Γιορτάζοντας την τελευταία Chiron, ο χειρόγραφος αριθμός «500» - που κοσμεί το εξωτερικό, τα καλύμματα των τροχών και το πίσω φτερό - είναι επίσης χαραγμένος στο κάλυμμα του κινητήρα που φιλοξενεί το υπέροχο σύστημα μετάδοσης κίνησης Bugatti W16. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στο ταξίδι της Bugatti για περισσότερα από 115 χρόνια. Πεντακόσια ασύγκριτα έργα τέχνης, εμπνευσμένα από το πρωτότυπο όραμα του Ettore Bugatti, στον κόσμο που θα απολαύσουν οι επόμενες γενιές.

Το πιο ισχυρό και πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο

Η Chiron, από το εκπληκτικό παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Γενεύη πριν από οκτώ χρόνια - που αποκαλύφθηκε ως το πιο ισχυρό, ταχύτερο και πολυτελές αυτοκίνητο στον κόσμο - άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου, παραμένοντας στην κορυφή της αυτοκινητοβιομηχανίας και των επιδόσεων.

Η χρήση του αριθμού 500 μεταβαίνει απρόσκοπτα από το εξωτερικό στο εσωτερικό, στολίζοντας την καμπίνα του Chiron που ταιριάζει με τον εξατομικευμένο χαρακτήρα του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Εδώ, μια συμφωνία από ανθρακονήματα ξετυλίγεται τόσο για τον οδηγό όσο και για τον συνοδηγό που συνδέει το πολυτελές δέρμα Deep Blue με το υψηλής τεχνολογίας Blue Carbon Matt φινιρίσματα και τις νότες της εμβληματικής απόχρωσης Bugatti French Racing Blue.

Πεμπτουσία της τελειότητας

Το περίπλοκο, χειροποίητο δέρμα Deep Blue που είναι κομμένο στο χέρι, ραμμένο στο χέρι και εφαρμοσμένο σε κάθε πάνελ πόρτας προσφέρει σε αυτό το τελικό Chiron την πεμπτουσία της τελειότητας και της διαχρονικότητας, συμβολίζοντας την απαράμιλλη δεξιοτεχνία από την αποκάλυψη της Chiron το 2016.

Η δημιουργία ενός ακλόνητου δεσμού με την υπέροχη τέχνη που εκτίθεται σε όλο το Super Sport είναι η εξαιρετικής ποιότητας δεξιοτεχνία και οι εξαιρετικές λεπτομέρειες που ζωντανεύουν το χρονοδιάγραμμα των οκτώ ετών της Chiron. Η γαλλική σημαία, που αντιπροσωπεύει τη γενέτειρα της μάρκας και του αυτοκινήτου, εφαρμόζεται κατάλληλα στα φτερά του καθρέφτη. Η μάσκα του Super Sport έχει φινιριστεί στο εμβληματικό πλέον Atlantic Blue της μάρκας και ένα ειδικό πλέγμα πέταλου έχει κατασκευαστεί με κεντραρισμένες ρίγες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v