Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ στη Τζια;

Πόσο οικονομική μπορεί να βγει μια από τις ακριβότερες Κυκλάδες; Τα βάλαμε κάτω για να μην σπαζοκεφαλιάζεις και ταλαιπωρείσαι.

Πόσο κάνει λοιπόν ένα ΣΚ στη Τζια;

Προσφέρει ό,τι μπορεί να ζητήσει ο ταξιδιώτης του Σαββατοκύριακου (ή της εβδομάδας, αναλόγως το μπάτζετ), βρίσκεται μόλις μια ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για εκείνους που έχουν το μπάτζετ να διαθέσουν σε μια από τις ακριβότερες Κυκλάδες.

Πόσο είναι αυτό; Και πόσο «ψαλίδισμα» μπορεί να πέσει για να ευχαριστηθείς το κοντινό νησί;

Τα βάζουμε κάτω και στα λέμε ωραία.

Ακτοπλοϊκά, αυτή η μάστιγα

13€ έχει το one way εισιτήριο από το Λαύριο και το ταξίδι διαρκεί 1 ωρίτσα. Αν πάρεις αυτοκίνητο, τότε υπολόγισε συν 34,80€. Συνολικά πήγαινε έλα, το κόστος ανέρχεται στα 26€ το άτομο, συν 70€ στρογγυλεμένα το όχημα.

Και αν δεν πάρεις αυτοκίνητο;

Τότε μπορείς να νοικιάσεις στο νησί. Οι τιμές για την high season ξεκινούν από 80€ τη μέρα για ένα Clio Diesel, σύμφωνα με αυτήν εδώ τη σελίδα, επομένως συμφέρει καλύτερα να πάρεις το δικό σου όχημα με το πλοίο.

Εναλλακτικά, τα ΚΤΕΛ του νησιού συνδέουν την Ιουλίδα, τον Οτζιά, το Γιαλισκάρι, το Βουρκάρι και την Κορρησία και άλλα σημεία μεταξύ τους, με τα δρομολόγια να εκτελούνται περίπου ανά μία ώρα, και το εισιτήριο να κοστίζει περί τα 2€ ανά διαδρομή. Δες τα δρομολόγια εδώ

Τι παίζει με τη διαμονή;

Οι πιο οικονομικές επιλογές στο νησί ξεκινούν από 90€ για ένα ιδιωτικό στούντιο με θέα θάλασσα, ενώ στο Anoixi Apartments τα δωμάτια ξεκινούν από 97€ για ένα τρίκλινο. Στο Ξενοδοχείο Καρθαία το δίκλινο ξεκινά από 102€, το ίδιο και στο Anamar Kea Boutique με πρωινό. Αν θες να διαθέσεις κάτι παραπάνω, το Iris villa διαθέτει superior τρίκλινο με 163€, με πρωινό. 

Και από φαγητό;

Γενικά το νησί είναι τσιμπημένο όσον αφορά τα εστιατόρια και τις ταβέρνες, αλλά κάποιες οικονομικές προτάσεις υπάρχουν. Στην Ταβέρνα Καρθαία για παράδειγμα, θα φας νοστιμότατα μαγειρευτά όπως κόκκορα κρασάτο με μακαρόνια, μοσχαράκι κοκκινιστό ή λεμονάτο, κατσικάκι με πατάτες φούρνου αλλά και νοστιμότατα ψητά, όπως μπιφτέκια μοσχαρίσια αλλά και φοβερό τυροπιτάρι (περί τα 20-25€ το άτομο, με κρασί), το ίδιο και στην Ταβέρνα Κέα, η οποία έχει και δικό της μποστάνι (περί τα 20€ το άτομο, με κρασί.

Εξίσου οικονομικό, το Πέρασμα στο Γυριστή, σερβίρει παραδοσιακή και μοντέρνα κουζίνα, όπως σαλάτα με μαυρομάτικα και ρέγγα, μπιφτέκια με πατάτες τηγανιτές και κριθαρότο με γαρίδες (περί τα 20€ το άτομο, με κρασί). Αν πάλι θες να το ρίξεις έξω, τότε η γαριδομακαρονάδα στον Αρίστο θεωρείται από τις κορυφαίες, και τιμάται στα 26€.

Τα ποτά στο νησί, αναλόγως μαγαζιού πάντα, ξεκινούν από τα 8€, ενώ τα κοκτέιλ από 9-10€.

Ωραία, να κάνουμε μια σούμα;

Για ένα τριήμερο λοιπόν στην Τζια, με ακτοπλοϊκά με όχημα, δύο διανυκτερεύσεις, δύο γεύματα τη μέρα σε ταβέρνα (σύνολο 5 γεύματα) και μερικά ποτάκια, υπολόγισε περί τα 300€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v