Τα νέα φαγάδικα της Αθήνας που πρέπει να ανακαλύψεις

Μαγειρεία, μεζεδοπωλεία και fine dining με άποψη γεμίζουν την Αθήνα με νέες και ωραίες γευστικές προσεγγίσεις.

Τα νέα φαγάδικα της Αθήνας που πρέπει να ανακαλύψεις

Όπως ακριβώς συνέβη και με τις συναυλίες, το φετινό καλοκαίρι βρήκε την Αθήνα να πλημμυρίζει πέρα από μουσικές και από γεύσεις.

Σχεδόν κάθε μήνα τελευταία έχουμε και από μια γευστική άφιξη στην πόλη, γεγονός που καθιστά δύσκολο πράγμα τη διατροφή εν όψει παραλίας, αλλά χαλάλι μιας και οι γευστικές προτάσεις αξίζουν την παρασπονδία.

Ιδού λοιπόν μερικά από τα νέα εστιατόρια/φαγάδικα της πόλης που αξίζει να τσεκάρεις, μέχρι να εμφανιστούν κι άλλα φυσικά.

Κάψα

Σκουλενίου 4, κέντρο, τηλ: 21 0323 1366

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΚΑΨΑ (@kapsa.souvlaki)

Κοντά στο Dopios, ο Χριστόφοτος Πέσκιας άνοιξε μόλις το δικό του μοντέρνο σουβλατζίδικο, και δίνει καθαρό αέρα… βρώμικου στο κέντρο της πόλης. Προφανώς ο γύρος που θα δοκιμάσεις εδώ δεν είναι της σειράς, τουναντίον είναι χειροποίητος, ψήνεται στα κάρβουνα, και όταν γίνει τραγανός απ’ έξω κόβεται σε λεπτά κομμάτια. Στην συνέχεια, σερβίρεται σε signature τυλιχτό σε αλάδωτη αφράτη πίτα, με αβοκάντο, ντομάτα και γιαούρτι, αλλά και σε μερίδα με τραγανές, φρέσκες πατάτες τηγανιτές. Φυσικά στον κατάλογο βρίσκουμε και άλλα εδέσματα, όμως καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, σε μερίδα και τυλιχτά, το μεν χοιρινό με κυπριακό pico de gallo και τζατζίκι, το δε κοτόπουλο με ντομάτα, κρεμμύδι και μαγιονέζα κάρι. Λογαριασμός για ένα εκλεκτό σουβλακογεύμα, με μπίρα στα 12-15€ το άτομο.

Koutsou + Co

Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα, τηλ: 21 0325 2848

Την Αργυρώ Κουτσού ίσως να την ξέρεις από το εστιατόριο Τζουτζούκα στο Ρουφ, ίσως και όχι. Σε κάθε περίπτωση, έφτασε η στιγμή να την ανακαλύψεις μέσα από το νέο μαγειρείο που άνοιξε δυο βήματα από την πλατεία Συντάγματος φέρνοντας φρέσκο, γευστικό και μαμαδίσιο αέρα σε όσους κινούνται στο κέντρο.

Κρυμμένο σε μια στοά της οδού Ξενοφώντος, το Koutsou + Co ετοιμάζει καθημερινά στις κατσαρόλες του επιλεγμένα πιάτα σε έναν κατάλογο που αλλάζει καθημερινά και περιλαμβάνει παραδοσιακές και ιντριγκαδόρικες επιλογές, όπως κουνέλι με αλιάδα (σκορδαλιά των Επτανήσων που κάνουν μόνο με πατάτα), κρεατόπιτα με τράγο Κεφαλονιάς, μύδια τηγανιτά τούρκικη σκορδαλιά καρυδάτη, και κρεμμυδοντολμάδες Σαντορίνης. Αγαπά και τα μεζεδάκια, και φτιάχνει σουτζούκια, παστουρμά με αυγά, αλλά και κάποιες πίτες, όπως η εξαιρετική αγκιναρόπιτα. Καθημερινές κλείνει στις 19.00, ενώ τα ΣΚ μένει ως τις 23.30. Λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο, με κρασί.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Koutsou & Co (@koutsouandco)

Goldie

Διοχάρους 35, Ιλίσια, τηλ: 2107290999

Με εμπειρία στα μαγαζιά Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ, Annie Fine Cooking και LOT51, η Χρύσα Γερακοπούλου άνοιξε τον δικό της μίνιμαλ χώρο στα Ιλίσια, στον οποίος σερβίρει αγαπημένες γεύσεις με αναπάντεχα τουίστ και παιχνιδιάρικη διάθεση.

Στο γαστρο-μαγειρίο της, το μενού αλλάζει καθημερινά, στηρίζεται σε εποχικές πρώτες ύλες, και περιλαμβάνει πιάτα όπως λαχανόρυζο με καπνιστή πάπρικα, παντζαροντολμάδες με άρωμα μανταρινιού, φασολάδα με φασκόμηλο και φασόλι Βοΐου Κοζάνης, ψαρόσουπα με κουσκουσάκι και γαρίδες, κοτόπουλο μαγειρεμένο με πράσινο κάρι και κολοκυθάκια, γιουβαρλάκια φρικασέ και χοιρινό σνίτσελ με πάπρικα, λιωμένο σκόρδο, και κονφί σκόρδου. Οφείλεις να δοκιμάσεις και την τσιαπάτα με σιγομαγειρεμένο pulled beef, η οποία αλείβεται με μια νοστιμότατη σπιτική μαγιονέζα και ενισχύεται με δροσερό αγγουράκι. Έχει και ωραίες craft μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες για να πιεις, ενώ τα Σάββατα διοργανώνει μαθήματα μαγειρικής, με την ομάδα να καταλήγει στο τραπέζι για να δοκιμάσει τις δημιουργίες. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με μπίρα.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Goldie (@goldie_ath)

Ateno Cook + Deli

Αιόλου 52 &, Μιλτιάδου, τηλ: 21 0322 3223

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ateno Cook & Deli (@ateno.athens)

Ο Βαγγέλης και ο Σπύρος Λιάκος του Base Grill παρέα με τον Νίκο Καραθάνο βρίσκονται πίσω από αυτό το νέο all-day concept store, ένα διώροφο νεοκλασικό του 1831, το οποίο συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός προσεγμένου ντελικατέσεν με αυτά ενός fine dining, αλλά comfortεστιατορίου. Στο ισόγειο, θα βρεις μια ποικιλία προϊόντων από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, καθώς και εκλεκτά κρασιά και σαλαμουριές, ενώ στον ημιώροφο, αλλά και στα τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι, ο Νίκος Καραθάνος σερβίρει γεύσεις παραδοσιακές αλλά και μοντέρνες.

Τι δοκιμάζουμε εδώ; Μουσακά με crispy πατάτες (όπως αυτές του Base Grill) και ρολάκια μελιτζάνας (με κιμά στο ζωμό τους με μπεσαμέλ με μοσχοκάρυδο), τηγανόψωμο (με μαύρο χοίρο, τζατζίκι, κρεμμύδι και ντομάτα), πουρέ πατάτας (με κεφτεδάκια, πελτέ ντομάτας, σέλινο και γραβιέρα Κρήτης), φακές beluga (με σαλάτα, πέστο, πελτέ ντομάτας, βινεγκρέτ πορτοκάλι και κροκέτα φέτας) και καλαμάρι με αγκινάρες αλά πολίτα, κρέμα αρακά με μάραθο και αφρό λεμόνι. Α, και ένα εξαιρετικό μπριάμ, το οποίο το κάνουν spicy, με κεφτεδάκια, τυροκαυτερή, κρέμα πιπεριάς Φλωρίνης και πίκλα κρεμμυδιού. Τα πρωινά σερβίρει και brunch, όπως και εκλεκτές επιλογές γκουρμέ σάντουιτς. Λογαριασμός στα 35€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Αφαία

Αίθρας 1, Θησείο, τηλ: 697 714 8019

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @aphaia.athens

Στα όρια Θησείου και Άνω Πετραλώνων, η Αφαία, είναι το νέο, μοντέρνο καφενείο το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των Αθηναίων με τις προσεγμένες και νόστιμες συνταγές του, οι οποίες περιλαμβάνουν πλείστα όσα ενδιαφέροντα μεζεκλίκια δια χειρός Γιώργου Σκουταρίδη, που γνωρίσαμε στο Ραφίκι, στο Βοτανικό.

Η Αφαία λοιπόν προσφέρεται για χαλαρό τσιμπολόγημα συνοδεία ούζου ή μπίρας, με πιάτα όπως κοτόπουλο μπαλοτίνα με φρέγκολα, μους ταραμοσαλάτας (με κράκερ ταπιόκας και κατσικίσιο κορμό πάνω σε flatbread), σαλάτα με ντομάτα, ελιές, καππαρόμηλα και πικλαρισμένο κρεμμύδι, ακουμπισμένα πάνω σε λαδένια Κιμώλου, μακαρόνια με κιμά (με ζυμαρικά paccheri και κρέμα από πεκορίνο Αμφιλοχίας), χοιρινά μπριζολάκια με μια bbq σφενδάμου αλλά και κοντοσούβλι μανιταριών, το οποίο αποτελεί μια ενδιαφέρουσα βήγκαν πρόταση. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο με χειροποίητη, εγχώρια μπίρα, ή κρασί ή ουζάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v