Αυτές τις φρουτοσαλάτες θα τις φας σαν κυρίως γεύμα

Γίνεται η φρουτοσαλάτα γεύμα; Κι όμως, γίνεται. Δες τρεις επιλογές που θα σε κρατήσουν χορτασμένο.

Αυτές τις φρουτοσαλάτες θα τις φας σαν κυρίως γεύμα

Η φρουτοσαλάτα είναι το απόλυτο σνακ της εποχής, όμως χορταστική δεν τη λες, εκτός και αν φας δυο γαβάθες. Τι κάνουμε γι’ αυτό;

Πολύ απλά τις προσθέτουμε πρωτεΐνη σε διάφορες μορφές και κάποια λιπαρά, και αμέσως έχουμε ένα γευστικό, καλοκαιρινό και χορταστικό πιάτο.

Καλοκαιρινή σαλάτα με φρούτα και κατσικίσιο τυρί

Για τη βινεγκρέτ: 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή, 1 κ.σ. μέλι, αλάτι, πιπέρι, 50 γρ. ξίδι βαλσάμικο, 100 γρ. ηλιέλαιο

Για τη σαλάτα: 1 κολοκυθάκι, 1/2 αγγούρι, 1 καρότο, 1 νεκταρίνι, 1 βανίλια, 150 γρ. σαλάτα mix, 100 γρ. κατσικίσιο τυρί, 20 γρ. κουκουνάρι, 100 γρ. φράουλες

Εκτέλεση: Για τη βινεγκρέτ, σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι, αλάτι, πιπέρι, το βαλσάμικο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε πολύ αργά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Για τη σαλάτα, κόβουμε με ένα peeler το κολοκύθι, το αγγούρι και το καρότο σε λεπτές φλούδες και τα βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και πάγο. Φροντίζουμε να μην βάλουμε τα σπόρια από το κολοκύθι και το αγγούρι.

Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με αυτόν τον τρόπο τα λαχανικά θα «ψηθούν» από τον πάγο και θα γίνουν πιο τραγανά.

Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Κόβουμε το νεκταρίνι και τη βανίλια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.

Προσθέτουμε την ανάμεικτη σαλάτα και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το κατσικίσιο σε κομμάτια, το κουκουνάρι και τις φράουλες.

Σερβίρουμε με δυόσμο.

Συνταγή από εδώ

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά: 1 κεσεδάκι φράουλες, 3 αχλάδια, 3-4 ακτινίδια, το χυμό από 2 πορτοκάλια, 1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά, 1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση: Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα φρούτα μας σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το χυμό από τα πορτοκάλια και 1 κουταλιά μέλι.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να δέσουν οι γεύσεις.

Σε ένα ποτήρι προσθέτουμε λίγο γιαούρτι, μια στρώση φρούτα και πάλι μια στρώση γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε και λίγο από το ζουμί μας και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Φρουτοσαλάτα με ξηρούς καρπούς

Υλικά: 1 πράσινο μήλο, 1 κόκκινο μήλο, 1 αχλάδι, 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι, 1 ακτινίδιο, 1/2 ρόδι, 4 φύλλα δυόσμο, χυμό από μισό πορτοκάλι, 1/3 κουταλάκι κανέλα, 1 κουταλιά μέλι, 50 γρ. ξηρούς καρπούς(Καρύδια, αμύγδαλα, κάσιους, φουντούκια), χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, βάζουμε κρύο νερό και το χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε τα μήλα και το αχλάδι και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Αφήνουμε μέσα στο νερό για να μην μαυρίσουν.

Στη συνέχεια καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια το πορτοκάλι, το μανταρίνι και το ακτινίδιο.

Προσθέτουμε τα μήλα και το αχλάδι καθώς και τους σπόρους από το ρόδι.

Ρίχνουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και το χυμό πορτοκαλιού. Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους, την κανέλα και το μέλι.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v