Ο απόλυτος οδηγός για την προστασία από τον ήλιο

Αυτό το καλοκαίρι αναμένεται... καυτό, γι' αυτό οφείλεις να λάβεις τα μέτρα σου για να προστατευτείς από τον ήλιο. Όσα πρέπει να γνωρίζεις για να το κάνεις σωστά. 

Ο απόλυτος οδηγός για την προστασία από τον ήλιο

Η προστασία από τον ήλιο πρέπει να γίνει – αν δεν είναι ήδη – η απόλυτη προτεραιότητά σου. Για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές, δεν χρειάζεται να κάνεις μαγικά, απλώς να ακολουθήσεις μερικές βασικές συμβουλές και κανόνες για την έκθεση στον ήλιο. Πάμε λοιπόν να δούμε πως θα μείνεις ασφαλής, αποκτώντας την καλύτερη δυνατή αντηλιακή προστασία.

Απολαμβάνουμε τον ήλιο με προσοχή
Ενώ η αίσθηση του ήλιου μπορεί να είναι εκπληκτική, είναι σημαντική η υπευθυνότητα για να αποφύγεις ηλιακά εγκαύματα και μακροχρόνιες βλάβες. Προσπάθησε να μην περνάς υπερβολικό χρόνο στο άμεσο ηλιακό φως, ειδικά κατά τις ώρες αιχμής μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. Αναζήτησε σκιά όποτε είναι δυνατόν και φόρα προστατευτικά ρούχα και αξεσουάρ όπως καπέλο, γυαλιά ηλίου και ελαφριά μακριά μανίκια για να προστατεύσεις το δέρμα σου από τις βλαβερές ακτίνες UV.

Η σωστή επιλογή αντηλιακού
Όσον αφορά την αντηλιακή προστασία, δεν είναι όλα τα αντηλιακά ίδια, ούτε έχουν την ίδια δράση. Προτίμησε αντιηλιακά υψηλής προστασίας ευρέως φάσματος, ιδανικά με SPF 30 ή υψηλότερο. Αυτό διασφαλίζει προστασία από τις ακτίνες UVA και UVB, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ηλιακά εγκαύματα, πρόωρη γήρανση, ακόμη και καρκίνο του δέρματος.

Εφάρμοσε μια γενναία ποσότητα αντηλιακού σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματός τουλάχιστον 15 λεπτά πριν βγεις σε εξωτερικό χώρο. Φρόντισε να μην αμελείς τις περιοχές που συνήθως παραβλέπονται όπως τα αυτιά και ο λαιμός. Θυμήσου να ανανεώνεις το αντηλιακό κάθε δύο ώρες, ή πιο συχνά εάν κολυμπάς ή ιδρώνεις, για να διατηρηθεί η βέλτιστη προστασία όλη την ημέρα.

Φωτοευαισθησία και κίνδυνοι
Η φωτοευαισθησία είναι η αυξημένη ευαισθησία στο ηλιακό φως, η οποία μπορεί να συμβεί λόγω φαρμακευτικής αγωγής, προϊόντων περιποίησης δέρματος ή υποκείμενων ιατρικών παθήσεων. Σε τέτοια περίπτωση, μπορεί να είσαι πιο επιρρεπής σε ηλιακά εγκαύματα και δερματικές βλάβες, ακόμη και από σύντομη έκθεση στον ήλιο.

Για να μειώσεις τους κινδύνους που σχετίζονται με τη φωτοευαισθησία, είναι καλό να λαμβάνεις επιπλέον προφυλάξεις όταν περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους. Τα προστατευτικά ρούχα και η αναζήτηση σκιάς, όπως είπαμε είναι μια αρχή αλλά το να χρησιμοποιείς αντιηλιακά υψηλής προστασίας είναι το σημαντικότερο. Συμβουλέψου τον δερματολόγο σου για να προσδιορίσεις τυχόν φάρμακα ή προϊόντα που μπορεί να αυξήσουν την ευαισθησία σου στο ηλιακό φως και αντιστοίχως να επιλέξεις τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.

Η ιεροτελεστία της καθημερινής προστασίας
Η αντηλιακή προστασία βέβαια, δεν είναι μόνο για τις μέρες της παραλίας, είναι καθημερινή ανάγκη, ανεξαρτήτως των καιρικών συνθηκών. Ενσωμάτωσέ την στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου, ακόμη και τις συννεφιασμένες μέρες, καθώς οι ακτίνες UV μπορούν να διεισδύσουν μέσα από τα σύννεφα. Κάνε το αντηλιακό, το τελευταίο βήμα της πρωινής ρουτίνας περιποίησης, διασφαλίζοντας έτσι ότι το δέρμα σου προστατεύεται επαρκώς όλη την ημέρα.

Με τη σωστή προστασία, μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο περισσότερο και καλύτερα, διατηρώντας παράλληλα το δέρμα σου προστατευμένο και υγιές. Απόλαυσε την έκθεση στον ήλιο υπεύθυνα, με τα Anthelios UVMune 400 Hydrating Cream SPF50+ και Anthelios UVMune 400 Invisible Fluid SPF50+ της La Roche-Posay και κάνε την καθημερινή προστασία εύκολη, απολαυστική και αποτελεσματική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v