Όσα θυμάμαι από τους Θάντερκατς

 Και τώρα ένα σύνθημα που όλα τα παιδιά της τιμημένης κι έξτρα αγαπημένης δεκαετίας του 1990 ενώνει: Θάντερ, Θααααάντερ, Θαααααάντερκατς, Χοοοοο!

Όσα θυμάμαι από τους Θάντερκατς

Η γενιά που διανύει τα πρώτα ή δεύτερα –άντα μεγάλωσε περνώντας τα σαββατοκύριακά της μπροστά στην τηλεόραση, δίνοντας επικές μάχες για να κρατήσει αυτή το τηλεκοντρόλ και να έχει την τελική επιλογή καναλιού και παιδικού τηλεοπτικού προγράμματος. Ανάμεσά στα χιλιάδες παιδιά που το έκαναν αυτό ήμασταν κι εμείς που κραδαίναμε το φανταστικό μας ξίφος μπροστά από καθρέφτες, κρεβάτια, καναπέδες φωνάζοντας Θάντερ, Θααααάντερ, Θαααααάντερκατς, Χοοοοοο! Βλέπεις, η σειρά με τα ανθρωπόμορφα αιλουροειδή ήταν ένα ξεχωριστό σημείο αναφοράς της παιδικής μας ηλικίας που μας συνοδεύει μέχρι σήμερα τροφοδοτώντας συζητήσεις για τις περιπέτειες του Λάιονο, της Τσιτάρα, του Πάνθρο, του Τάιγκρα, του Μάμρα του Παντοτινού και των άλλων παιδιών.

Λίγη ιστορία δεν βλάπτει

Οι Θάντερκατς ήταν μια αμερικάνικη παραγωγή, που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1985. Έμεινε στον τηλεοπτικό αέρα για 4 σεζόν με σύνολο 130 επεισοδίων και μια τηλεταινία, γεννώντας αμέτρητους φαν οι οποίοι έβαλαν μια για πάντα στην καρδούλα τους τους ήρωες  της Θαντέρα. Αν αγαπάς τα trivia, τότε μάλλον είμαστε οι άνθρωποί σου καθώς σου έχουμε μια πληροφορία που ίσως δεν ήξερες κι αν ήξερες πλέον δύσκολα θυμάσαι. Λίγο πριν οι Θάντερκατς προβληθούν στο Star Channel η σειρά έπαιξε στη βραδινή ζώνη της ΥΕΝΕΔ/ΕΡΤ. Δεν ήταν πολλοί που την είδαν τότε, ακόμη λιγότεροι την εκτίμησαν, όμως πολύ σύντομα τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους κι ο Λάϊονο με την παρέα του έκαναν κατάληψη στις τηλεοράσεις κάθε παιδιού που σεβόταν τον εαυτό του για αμέτρητα σαββατοκύριακα.

Για κάνε μας μια περίληψη

Η ιστορία των Θάντερκατς περιστρέφεται γύρω από μια ομάδα ανθρωπόμορφων αιλουροειδών από τον πλανήτη Thundera. Μετά την καταστροφή του πλανήτη τους, οι Θάντερκατς καταφεύγουν στον Τρίτο Πλανήτη (Third Earth), όπου αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και εχθρούς. Ο χρόνος παρόλα αυτά δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστο τον Λάιονο, ο οποίος παραμένει έφηβος αλλά σε σώμα ενήλικου για αυτό κι έχει δίπλα του μια ομάδα πανέξυπνων πολεμιστών που τον βγάζουν από τη δύσκολη θέση όποτε χρειαστεί.

Οι βασικοί ήρωες

Λάιονο: Ο νεαρός αρχηγός των Θάντερκατς, ο οποίος κατέχει το Μάτι της Thundera, ένα πανίσχυρο φυλαχτό ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους που αγαπήσαμε αυτή τη σειρά. Όταν διαισθανόταν κάποιον κίνδυνο ύψωνε το Ξίφος των Οιωνών κι έστελνε αδιάβαστο και ξυλοφορτωμένο όποιον τον αμφισβητούσε. Την φωνή του στα ελληνικά την έδινε ο Ακίνδυνος Γκίκας.

Τάιγκρα: Ο αρχιτέκτονας και επιστήμονας της ομάδας, ή αλλιώς η ήρεμη δύναμη που οργάνωνε τους υπόλοιπους πριν πέσουν στις μάχες με τους κακούς. Αν τον τσάντιζες θα σε μαστίγωνε πιο γρήγορα κι από τη σκιά του. Τη φωνή του στα ελληνικά έδιναν ο Κωστής Σφυρικίδης κι ο Κώστας Τσαάκωνας.

Τσιτάρα: Η ταχύτατη πολεμίστρια με τις υπερφυσικές ταχύτητες που ξυλοφόρτωνε όποιον κακό έστελνε ο Μαμ Ρα στην πόρτα της, ήταν ένα από τα πρώτα παιδικά crush μας. Τη φωνή της στα ελληνικά έδιναν η Ράνια Οικονομίδου και η Μαίρη Σταυρακέλη.

Πάνθρο: Ο μηχανικός και πολεμιστής της ομάδας, ειδικός στις πολεμικές τέχνες. Ο Πάνθρο κατασκεύασε το Θάντερτανκ το μόνο όχημα που μπόρεσε ποτέ να κοιτάξει το Μπάτμομπιλ στα μάτια χωρίς καμία ντροπή. Την φωνή του στα ελληνικά έδιναν o Ηλίας Ζερβός και ο Ντίνος Σούτης.

Γουίλικιτ και Γουίλικατ: Τα δίδυμα αδέρφια που λειτουργούν ως ανιχνευτές και προσφέρουν βοήθεια στην ομάδα με διάφορες πονηριές και τρικ. Τις φωνές τους στα ελληνικά έδιναν οι  Ράνια Οικονομίδου, Κλεοπάτρα Ροντήρη και οι Τζίνη Παπαδοπούλου και Μαίρη Σταυρακέλη.

Σνιαρφ: Το κατοικίδιο της ομάδας και φύλακας του Λάιονο είχε κάποιες από τις πιο απολαυστικές ατάκες και δικαίος παίρνει τον τίτλο του πιο χουζούρη ήρωα. Τη φωνή του στα ελληνικά έδιναν η Κλεοπάτρα Ροντήρη και η Τζίνη Παπαδοπούλου.

Μαμ Ρα: Ο κύριος αντίπαλος των Θάντερκατς, μια πανίσχυρη μούμια με μαγικές δυνάμεις που μπαίνει στην κορυφή της λίστας των πιο αγαπημένων κακών της παιδικής μας ηλικίας. Τη φωνή τους στα ελληνικά έδιναν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Μανώλης Γιούργος.

Τα Μεταλάγματα: Κάπως έτσι μετέφρασαν στα ελληνικά τους Mutants of Plun-Darr οι οποίοι ήταν μια ομάδα μοχθηρών πλασμάτων που περιλαμβάνει τον σιχαμερό Σλάιθ, τον γκαφατζή Μόνκιαν, Τζάγκαλμαν και τον διαβόητο Βόλτσιουρμαν.

Τζάγκα: Ο μέντορας του Λάιονο και ο παλαιότερος από τους Θάντερκατς, εμφανίζεται ως φάντασμα για να δίνει συμβουλές και καθοδήγηση. Σκέψου το αντίστοιχο του Όμπι Ουάν Κενόμπι στο Star Wars αν ψάχνεις κάποιο κινηματογραφικό αντίβαρο. Τη φωνή τους στα ελληνικά έδιναν ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος και ο Μανώλης Γιούργος.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v