Τα νησιά που δεν θα σου ζητήσουν ένα νεφρό για καλοκαιρινές διακοπές

Τα βάλαμε όλα κάτω, ακτοπλοϊκά και διαμονές, και καταλήξαμε: Σε αυτά τα νησιά δεν θα ξοδέψουμε ένα μηνιάτικο για μια βδομάδα διακοπών.

Τα νησιά που δεν θα σου ζητήσουν ένα νεφρό για καλοκαιρινές διακοπές

Με τις Κυκλάδες να μετατρέπονται ταχύτατα σε παιδική χαρά για τους πλούσιους και διάσημους του πλανήτη, αναζητούμε καλές εναλλακτικές που να μπορεί να σηκώσει ο καθαρός βασικός μισθός της ταλαίπωρης ετούτης χώρας, ο οποίος παραμένει 680 ευρώ –υπενθυμίζουμε για την περίπτωση που οι τιμές των ακτοπλοϊκών σου είχαν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ανέβηκε. Και να σου πούμε και κάτι; Τις βρήκαμε.

Η Λήμνος

Αν παρακολουθείς ταξιδιάρικους λογαριασμού στα social media, πιθανότατα έχεις προσέξει τον χαμό που κάνει τα τελευταία δύο χρόνια. Και δικαίως: Κατ’ αρχάς, έχει λίμνες, φανταστικούς προστατευόμενους υδροβιότοπους, σπηλιές, αλλά και τη μοναδική… έρημο της Ελλάδας, 70 ολόκληρα στρέμματα καλυμμένα εξολοκλήρου από άμμο. Τι άλλο; Έχει επίσης ένα φαντασμαγορικό κάστρο, σούπερ ενδιαφέροντα αρχαία, και ωραίες αμμουδερές παραλίες.

Διαβάστε περισσότερα - Αυτό το κείμενο θα σε πείσει να πας Λήμνο 

Τα ακτοπλοϊκά: Είναι από τα φθηνότερα που θα βρεις φέτος, στα 57€ πήγαινε-έλα από το Λαύριο για 9 ώρες ταξίδι. Για να πάρεις και αυτοκίνητο μαζί, θα χρειαστείς άλλα 173€ (συμφέρει αν μείνεις πολλές μέρες, για ενοικίαση αυτοκινήτου εκεί τον Ιούλιο θα χρειαστείς γύρω στα 50€ την ημέρα).

Η διαμονή: Από 51€ ξεκινούν τον Ιούλιο τα δίκλινα σε καταλύματα συμπαθέστατα, σαν το Irini's appartment, από 63€ στο My Lemnos Studios και από 66€ στα Πέτρινα Σπίτια.

Η Ικαρία

Το νησί του ζεν, της μακροζωίας και των πανηγυριών, έχει επίσης εξωτικές παραλίες, πανέμορφα χωριά, φαντασμαγορική φύση που διατρέχεται από μονοπάτια που περπατιούνται άνετα και ντάλα καλοκαίρι (ακούτε οι Κυκλάδες;) και μια από τις καλύτερες κουζίνες του Αιγαίου. Και όλα αυτά, σε σούπερ τιμές, άπαξ και ξεπεράσεις τον βραχνά των ακτοπλοϊκών.

Διαβάστε περισσότερα - Γιατί πάνε όλοι Ικαρία; 

Τα ακτοπλοϊκά: Ξεκινούν από 92€ πήγαινε-έλα, ακριβώς τα διπλά (180€) έχει τον Ιούλιο το αεροπλάνο, και γλιτώνεις και έξι ώρες ταξιδιού. Το αυτοκίνητο μαζί το ξεχνάς, έχει 245€ πήγαινε-έλα, καλύτερα σε συμφέρει να νοικιάσεις εκεί (από 50€ την ημέρα).

Η διαμονή: Από 52€ βρήκαμε για τον Ιούλιο δωμάτια στο Hotel Rena στον Άγιο Κήρυκο, από 51€ στο Lydia Mare, από 41€ στο Mesaktis River Rooms στο Γιαλισκάρι και από 44€ για ένα σπιτάκι σαν αυτό στο χωριό Βρακάδες. 

Η Ζάκυνθος

Κακά τα ψέματα, από τότε που τα ακτοπλοϊκά του Πειραιά πήραν φωτιά, το Ιόνιο γνωρίζει νέες δόξες. Όσοι ξέρουν όμως, πήγαιναν Ζάκυνθο από πριν, για τις καταπληκτικές της παραλίες, την καταπράσινη ενδοχώρα, τα καρτποσταλικά της ηλιοβασιλέματα, τις βουτιές από ψηλά στα σμαραγδένια νερά του Λημνιώνα, και την κουζίνα της, για την οποία έχουν δικαίως γραφτεί ολόκληροι ύμνοι.

Διαβάστε περισσότερα - Στη Ζάκυνθο θα ζήσεις το απόλυτο Ιόνιο καλοκαίρι 

Τα ακτοπλοϊκά: Μόλις 27€ το άτομο πήγαινε-έλα από την Κυλλήνη. Αν θες και αυτοκίνητο μαζί, άλλα 76,80€. Συμφέρει όμως, γιατί αλλιώς παίρνεις ΚΤΕΛ από την Αθήνα (56,60€ το άτομο μετ’ επιστροφής, χωρίς το ακτοπλοϊκό) και νοικιάζεις αυτοκίνητο εκεί, από 50€ την ημέρα. Για το πήγαινε-έλα με αυτοκίνητο από την Αθήνα στην Κυλλήνη θα υπολογίσεις 120€ σε βενζίνες και διόδια, διά όσα άτομα είστε στο αυτοκίνητο.

Η διαμονή: Ωραία δωμάτια βρήκαμε για τον Ιούλιο με 60€ το δίκλινο στο Aria Mare στο Κερί, με 56€ στο Fiore Rooms στο Ακρωτήρι, με 46€ στο Isavella Studios στο Αμμούδι, με 51€ στο Πέτρος Γιατράς στην πόλη της Ζακύνθου,  και με 59€ στο υπέροχο Revera Traditional Stone Villas στο Κερί. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v