Πώς να απολαμβάνεις περισσότερη τέχνη στην καθημερινότητά σου

Ήρθε η ώρα να βάλεις περισσότερη τέχνη στη ζωή σου κι αν δεν ξέρεις πώς να κινηθείς το in2life έχει όλα τα sos που θα χρειαστείς να ξέρεις.

Πώς να απολαμβάνεις περισσότερη τέχνη στην καθημερινότητά σου

Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ μα ασπαζόμαστε αυτή την λαϊκή καλλιτεχνική θυμοσοφία που λέει ότι μόνο η τέχνη μπορεί να σώσει τον κόσμο. Παρόλα αυτά οι υποχρεώσεις κι οι διαολεμένοι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε όση τέχνη θα θέλαμε κι αντίστοιχα χρειαζόμαστε, αναβάλλοντας επισκέψεις σε συναυλίες, μουσεία, θέατρα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις για κάποια άλλη στιγμή που θα είμαστε πιο χαλαροί. Για αυτό λοιπόν αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί πολλές χρήσιμες συμβουλές ώστε να απολαμβάνουμε κι εμείς –αλλά κι εσύ που μας διαβάζεις- περισσότερη τέχνη στην καθημερινότητά μας.

Τσέκαρε τις δωρεάν ξεναγήσεις του ΟΠΑΝΔΑ

Κάθε μήνα συνεχίζονται κι ανανεώνονται οι δωρεάν ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία της Αθήνας, ένας θεσμός για τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών Αθήνας. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο με κράτηση θέσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα opandaxenagiseis.gr και όλα όσα χρειαστείς θα τα βρεις εκεί.

Το In2life σου παρουσιάζει τα δωρεάν κάθε μήνα

Αν το ταμείον είναι μείον και δυσκολεύεσαι να εξασφαλίσεις ένα μπάτζετ για πολιτιστικά και καλλιτεχνικά events καλό θα ήταν να μην απογοητεύεσαι. Βλέπεις το in2life συγκεντρώνει κάθε μήνα όλες τις δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών, συναυλίες κι εκδηλώσεις για να ευχαριστηθούν εσύ και τα πιτσιρίκια σου και σου τις παρουσιάζει για να ξέρεις και να πορεύεσαι ανάλογα.

Άκου μουσική όσο περπατάς

Εκτός από το περπάτημα, βάλε στη ζωή σου και τα ακουστικά, φορτώνοντας στο κινητό σου νέα αγαπημένα albums –ή και παλιά δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- που δεν πρόλαβες να ακούσεις λόγω δουλειάς ή άλλων υποχρεώσεων.

Σαν τις λέσχες ανάγνωσης δεν έχει

Αν χρειάζεσαι μια ώθηση για να διαβάζεις περισσότερο τότε οι λέσχες ανάγνωσης είναι για σένα. Παμ. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα να γίνεις μέλος σε μια από τις μπόλικες λέσχες ανάγνωσης που παίζουν εκεί έξω, κι αν χρειάζεσαι λίγο φως στο τούνελ σου, θα το βρεις εδώ.

Κάνε την τέχνη μέρος της καθημερινής σου ρουτίνας

Ξεκίνα την ημέρα σου ακούγοντας τη μουσική που αγαπάς ή διαβάζοντας ένα ποίημα. Κατά τη διάρκεια του γεύματός σου, μπορείς να παρακολουθήσεις ένα σύντομο ντοκιμαντέρ για την τέχνη ή να ακούσεις ένα podcast.

Δημιούργησε έναν καλλιτεχνικό χώρο στο σπίτι

Φτιάξε έναν χώρο στο σπίτι όπου μπορείς να ζωγραφίζεις, να γράφεις ή να κάνεις χειροτεχνίες. Διακόσμησε τον χώρο με αντικείμενα τέχνης που σε εμπνέουν, όπως πίνακες, γλυπτά ή φωτογραφίες.

Ασχολήσου με δημιουργικές δραστηριότητες

Βρες ένα χόμπι που σχετίζεται με την τέχνη, όπως η ζωγραφική, η κεραμική, η φωτογραφία ή η γραφή. Εγγράψου σε μαθήματα τέχνης ή σχετικά εργαστήρια για να βελτιώσεις τις δεξιότητές σου και να γνωρίσεις ανθρώπους με τα ίδια ενδιαφέροντα.

Ενσωμάτωσε την τέχνη στην εργασία σου

Αν έχεις τη δυνατότητα, διακόσμησε τον χώρο εργασίας σου με έργα τέχνης που σου αρέσουν. Εάν η δουλειά σου το επιτρέπει, προσπάθησε να ενσωματώσεις δημιουργικές διαδικασίες και τεχνικές στον τρόπο που εργάζεσαι.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v