Πώς να βελτιώσεις τα αγγλικά σου;

Αν αισθάνεσαι ότι το επίπεδο των αγγλικών σου χρήζει άμεσης βελτίωσης τότε για come with us για να την βρεις.

Πώς να βελτιώσεις τα αγγλικά σου;

Τα αγγλικά εδώ και χρόνια έχουν καθιερωθεί ως η παγκόσμια γλώσσα γεγονός που κρίνει την εκμάθησή τους αναγκαία πολλές φορές ανεξαρτήτως ηλικίας. Παρόλα αυτά δεν είναι εύκολο ούτε να μιλάς σαν λόρδος ούτε να συλλέγεις proficiency πτυχία για αυτό και κάποιες φορές ενώ υπάρχει όλη η καλή θέληση να ακουστείς σαν πρωταγωνιστής του Downton Abbey, στο τέλος καταλήγεις να μοιάζεις με κακή εκδοχή του Σταμάτη Γαρδέλη στο Come with me για να τη βρεις. Αν αντιμετωπίζεις κι εσύ πρόβλημα με τα αγγλικά σου και θες να βρεις τρόπους άμεσης βελτίωσής τους, τότε καλό θα ήταν να πλησιάσεις και να διαβάσεις τη λίστα που ετοιμάσαμε for you.

Καθημερινή εξάσκηση

Αν δεν στρωθείς να διαβάσεις και να εξασκηθείς στα αγγλικά χαΐρι δεν θα δεις, επομένως πρέπει να έχεις σχεδόν σε καθημερινή βάση έστω ένα δεκάλεπτο διαθέσιμο για να μπορέσεις να βελτιώσεις αισθητά τις επιδόσεις σου στο «άθλημα». Διάβασε λοιπόν όσο πιο πολύ μπορείς στα αγγλικά. Ξεκίνησε με εύκολα κείμενα και σταδιακά προχώρησε σε πιο περίπλοκα. Καλό είναι να διαβάσεις διάφορα είδη κειμένων όπως βιβλία, άρθρα, εφημερίδες και ιστοσελίδες προκειμένου να εξασκηθείς σε διαφορετικά λεξιλόγια και στη συντακτική δομή αυτών.

Η επικοινωνία είναι το κλειδί

Είναι πολύ σημαντικό να συμμετέχεις ενεργά σε συζητήσεις στα αγγλικά με φίλους, συναδέλφους ή online κοινότητες. Αν μάλιστα είναι δυνατόν, καλό θα ήταν να επικοινωνείς προφορικά ή γραπτά με αγγλόφωνους φίλους και συνεργάτες, ώστε να εξοικειωθείς με τη χρήση των αγγλικών.

Η ενεργητική ακρόαση θα σε σώσει

Βάλε στην καθημερινότητά σου μουσική, podcasts και audiobooks στα αγγλικά ώστε να εξοικειωθεί το αυτί σου. Προσπάθησε να απομνημονεύσεις τον τρόπο εκφοράς των λέξεων που σε δυσκολεύουν, δίνοντας βάση στην προφορά τους στις καταλήξεις αλλά και στο συντακτικό που χρησιμοποιείται από τους ειδικούς. Ίσως σε βοηθήσει να γράφεις στα ελληνικά την προφορά των λέξεων κρατώντας με αυτόν τον τρόπο κάποια σκονάκια για να σε διευκολύνουν την επόμενη φορά.

Οι υπότιτλοι κάνουν τη διαφορά

Αν είσαι φαν των ταινιών και των σειρών, τότε είναι πολύ σημαντικό να τις βλέπεις με ελληνικούς υπότιτλους αρχικά προκειμένου να εξοικειωθείς με τη μετάφραση βασικών λέξεων και φράσεων. Αντίστοιχα αν θες να το πας στο επόμενο επίπεδο είναι καλό να παρακολουθείς την αγαπημένη σου ταινία ή σειρά στα αγγλικά με αγγλικούς υπότιτλους προκειμένου να εξοικειωθείς ακόμη περισσότερο με τη σωστή προφορά, γραμματική και συντακτικό που χρησιμοποιούνται στα αγγλικά.

Kάνε και κανένα online μαθηματάκι

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και πλατφόρμες εκμάθησης γλωσσών που παρέχουν διαδραστικά μαθήματα και ασκήσεις για τη βελτίωση των αγγλικών σου. Tο Duolingo είναι ίσως η πιο διασκεδαστική από αυτές, για αυτό μην χάνεις χρόνο και δωσ’ του να καταλάβει.

Για ρίξε μια ματιά στο Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο

Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο (συντομογραφία: ΔΦΑ) είναι σύστημα φωνητικής μεταγραφής που χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον σημεία του λατινικού και μερικά στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου. Χρησιμοποιείται ευρέως από γλωσσολόγους, καθηγητές ξένων γλωσσών όπως αντίστοιχα και άλλους ειδικούς που πρέπει να αναπαριστούν τους ήχους με ακρίβεια. Το Διεθνές Φωνητικό Αλφάβητο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό εργαλείο για να μάθεις πώς προφέρονται κάποιες λέξεις στα αγγλικά με ακρίβεια. Για παράδειγμα το «ough» προφέρεται με διαφορετικό τρόπο σε πολλές αγγλικές λέξεις και το ΔΦΑ θα σου λύσει τα χέρια για να τις ξεχωρίζεις.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v