Tί μπορείς να κάνεις με 20€ στο Σύνταγμα

Ξεκινήσαμε με 20€ στην τσέπη για το Σύνταγμα για να πιούμε τα καφεδάκια μας, τα ποτάκια μας και να τσιμπολογήσουμε το κατιτίς μας και τα καταφέραμε γιατί είχαμε πρόγραμμα.

Tί μπορείς να κάνεις με 20€ στο Σύνταγμα

Η συνήθεια που λες μας έγινε λατρεία κι άλλη μια φορά ξεκινήσαμε με το όνειρό μας και το εικοσάευρο μας για να περάσουμε μια ολόκληρη μέρα σε μια από τις αγαπημένες μας αθηναϊκές πιάτσες. Η πυξίδα μας έδειξε Σύνταγμα κι εμείς όλο χαρά κατευθυνθήκαμε προς τα εκεί με έναν και μόνο σκοπό. Να κάνουμε όσα περισσότερα πράγματα μπορούμε ξοδεύοντας συνολικά 20€ χωρίς να μας λείψουν καφεδάρες, ποτάρες και λαχταριστά τσιμπολογήματα. Βρήκαμε μπόλικες επιλογές και τις μοιραζόμαστε μαζί σου.

Kαφεδάκι;

Upper Brunch & Bistro

Όθωνος 10, τηλ: 211 4065081

Από τα ομορφότερα μπιστρό του αθηναϊκού κέντρου το Upper μοιάζει ιδανική επιλογή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου και την καφεδάτη βόλτα σου στο Σύνταγμα. Κλασικά και vintage έπιπλα στην άνετη σάλα του κι η ινσταγκραμική του διακόσμηση σου φτιάχνουν τη διάθεση όσο περιμένεις τον  καφέ, το μπραντς αλλά και το ποτάκι σου όσο νυχτώνει. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Anana

Πραξιτέλους 33, τηλ: 21 1115 1788

Στην urban hot πιάτσα της Πραξιτέλους το Anana δικαίως περηφανεύεται ότι σερβίρει τον καλύτερο καφέ της περιοχής. Σε ένα μίνιμαλ κουκλίστικο χώρο θα βρεις specialty καφέδες σε μεγάλη ποικιλία (και cold brew) από την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και αλλού, αλλά και ωραιότατα τσάγια ενώ δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες από τις χρωματιστές λεπτομέρειες του εσωτερικού. Οι καφέδες ξεκινούν από 3€

Σουβλάκι κανείς;

Ο Κώστας

Μητροπόλεως και Πεντέλης 5, τηλ: 210 3228502

Μέσα σε ένα μικροσκοπικό μαγαζάκι το οποίο μετά βίας ξεπερνά τα 20 τετραγωνικά μέτρα, ο Κώστας καλοψήνει τις πίτες και τα καλαμάκια του σε μια μικρή ψησταριά από το 1950 δίνοντας έναν πολύ γευστικό λόγο στους Αθηναίους να σχηματίζουν ουρά έξω από το μαγαζί του. Η συνταγή ίδια κι απαράλλακτη για πάνω από 70 χρόνια. Κρέας με ελάχιστο έως καθόλου λιπάκι, ντοματούλα, μαϊντανός, λεπτοκομμένο κρεμμυδάκι κι η χαρακτηριστική σαλτσούλα του είναι όσα χρειάζεσαι. Υπέροχο και το χειροποίητο μπιφτέκι. Το μεσημεράκι η πραμάτεια του έχει συνήθως εξαφανιστεί για αυτό σπάνια θα τον πετύχεις ανοιχτό το απόγευμα. Το τυλιχτό στα 3,50€.

Η Βόλβη

Ευρυπίδου 24-26, τηλ.:21 1118 0587

Πλησίον της Βαρβακείου, η Βόλβη επιβάλλεται ως στάση για ένα σουβλάκι στο χέρι, φτιαγμένο με μεράκι. Με μότο της «λίγα, πεντανόστιμα και καλά», αυτή η σουβλακογωνία φτιάχνει κορυφαία καλαμάκια και σουτζουκάκια, τα οποία απολαμβάνεις είτε σε μερίδες είτε τυλιχτά σε ωραιότατη πιτούλα, με ντόματα, μαϊντανό, κρεμμύδι, μπούκοβο και ντομάτα. Το τυλιχτό στα 2,30€ για να μείνουν μπόλικα χρήματα από το αρχικό 20ευρο.

Τι άλλο έχει να φάμε εδώ;

Cadillac Burgers

Μνησικλέους 6, τηλ: 2103255240

Αν είσαι μπερκερολάγνος τότε είναι βέβαιο πως βρίσκεσαι στις επάλξεις κάθε φορά που ακούς για το Cadillac Burgers και πολύ καλά κάνεις αφού το μίνιμαλ μπεργκεράδικο του Συντάγματος δεν πρόκειται να σε απογοητεύσει ποτέ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει αστεράτα και σινεφίλ ονόματα, όπως το απλό Elvis burger, το Sinatra με μαρούλι, μπέικον, πίκλες και BBQ sauce, το Al Pacino με τσίλι, το Charlie Chaplin με μαρούλι, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και roquefort sauce και το υπέρτατο Cadillac με διπλό μπιφτέκι, τυρί, μαρούλι, μπέικον, ντομάτα, καραμελωμένα κρεμμύδια και sauce Cadillac. Για ένα Elvis με πατάτες υπολόγισε 5,90€ για να περισσέψει κάτι από το 20ρικο για τα βραδινά ποτάκια.

Smak

Ρόμβης 21, τηλ: 2114211129

Αν συγκαταλέγεσαι στους λάτρεις του πεϊνιρλί τότε το Smak είναι το απόλυτο place to be αφού σερβίρει φρεσκοφουρνιστά γεμιστά ζυμάρια καθημερινά στα οποία δύσκολα μπορείς να αντισταθείς.

Οι επιλογές στον κατάλογο πολλές, όμως το smak ham & cheese με τυρί κρέμα, μοτσαρέλα, καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και τοματίνια, το πολυπαινεμένο πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με καπνιστή πάπρικα και κατίκι, και το smak chicken avocado με μοτσαρέλα, κομμάτια στήθος κοτόπουλου και μους αβοκάντο, κερδίζουν τις εντυπώσεις στο photo finish. Οι τιμές στα πεϊνιρλί κυμαίνονται από 3,40- 4€.

Harry's Kitchen

Αθανασίου Αξαρλιάν 2, τηλ: 21 1115 2864

Στο Harry’s Kitchen γίνεται της πίτας το κάγκελο αφού καθημερινά ετοιμάζονται με μεράκι κάποιες από τις καλύτερες πίτες της πόλης. Δοκίμασε οπωσδήποτε την κρεατόπιτα Αττάλειας με κιμά μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό, καυτερό μπούκοβο, πιπέρι καγιέν, σουμάκ, σκόρδο, κρεμμύδι πελτέ, την κοτόπιτα με κρεμμύδια, πιπεριά Φλωρίνης και φιλέτο στήθος και την φοβερή κρεμμυδόπιτα, με μυρωδικά. Οι τιμές κυμαίνονται από 1,80 έως 2,50€ ώστε να καταβροχθίσεις και δύο άμα λάχει χωρίς να τιναχτεί ο 20ευρος προϋπολογισμός στον αέρα.

Να πιούμε και τίποτα ναι;

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, τηλ.: 210 3230445

Μπόλικα taps κι αμέτρητες ετικέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου θα βάλουν τους beer lovers σε μεγάλο δίλημμα –μη σου πούμε και τρίλημμα- όταν βρεθούν στη Barley Cargo, αν κι εμείς στηρίζουμε φανατικά τις μικρές ελληνικές ζυθοποιίες του καταλόγου. Eδώ θα βρεις μπύρες που ξεκινούν από 3,5€ γιατί μία δεν είναι ποτέ αρκετή αλλά και πεντανόστιμα τσιμπολογήματα –κοτοπιτάκια rocks- στα 4-6€.

Bartesera

Κολοκοτρώνη 15, Στοά Πραξιτέλους, τηλ: 210 3229805

Oι στοές της Αθήνας πάντοτε καταφέρνουν να κρατούν αληθινό το hype τους και πώς να γίνει διαφορετικά άλλωστε, όταν φιλοξενούν αγαπημένα μπαρ σαν το Bartesera

Αγαπημένο στέκι που σε γεμίζει με γκαλερί vibes και πάντοτε ζει έναν πολύχρωμο χαμό στον οποίο όλοι οι καλοί χωράνε. Eδώ θα βρείς αρκετές επιλογές κρασιού να τις πιείς στο ποτήρι με 4-6€ ενώ αν έχουν ξεμείνει 8€ από το 20ρικό του αξίζει να τα διαθέσεις για ένα Grape to Grape κοκτεϊλάκι (με κόκκινο κρασί, Metaxa, λικέρ μήλου και πορτοκάλι.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση συνεργάζεται με το In2life Club, κι αν θες να απολαύσεις εκπτώσεις και προσφορές δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τον παρακάτω σύνδεσμο

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v