Ώρα για ουζάκι και ψαρομεζέ μέχρι 20€

Καλαμαράκια ή σαρδελίτσα; Χταποδάκι ή μύδια; Στα πιο value for money ουζερί της πρωτεύουσας δεν χωράνε ψευτοδιλήμματα.  

Ώρα για ουζάκι και ψαρομεζέ μέχρι 20€

Όσο κάποιοι ετοιμάζουν βαλίτσες, ξεχωρίζοντας μαγιό, πετσετούλες κι αντηλιακά κάποιοι άλλοι μετρούν αντίστροφα μέχρι να περάσει ο καιρός και να έρθει κι η δική τους ώρα να διακοπάρουν. Αν έχεις βρεθεί στη θέση τους καταλαβαίνεις ότι ο καιρός μέχρι τις διακοπές περνάει πολύ δύσκολα κι αν δεν βγεις για καμία ουζοκατάνυξη μαζί με τον απαραίτητο ψαρομεζέ τότε η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Επειδή όμως τέτοια περίοδο το ταμείον είναι συνήθως μείον αποφασίσαμε να σου δώσουμε μια χείρα βοηθείας, ξεδιαλέγοντας τα πιο value for money ουζερί της πόλης ελπίζοντας να μεριμνήσεις με μια έξτρα μερίδα καλαμαράκια και για μας.

Ο Φάρος

Γρηγορίου Λαμπράκη 44, Δραπετσώνα, τηλ.: 694 543 1387

Μεγάλη ουζερομάνα η Δραπετσώνα από παλαιοτάτων χρόνων, συγκέντρωνε πλήθος στεκιών για ουζάκι, ψαρομεζεδάκια και χαλάρωση. Ο Φάρος είναι ένα από τα εξέχοντα δραπετσωνίτικα ουζερί με θαλασσινά της περιοχής και με τα χρόνια έχει χτίσει ένα φανατικό κοινό που υποκλίνεται στα πεντάφρεσκα μεζεδάκια του που μυρίζουν αρμύρα και την παραδοσιακή ρετρό του διακόσμηση.

Ο γαύρος μαρινάτος, τα τηγανιτά καλαμαράκια, η καβουροσαλάτα, τα καλαμαράκια, οι σαρδελίτσες στη σχάρα, οι δροσερές σαλάτες, οι συνοδευτικές αλοιφές, τα μύδια αχνιστά κι οι φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατατούλες συγκαταλέγονται στα must του καταλόγου. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17 έως και 20€ το άτομο, ουζακίων συμπεριλαμβανομένων.

Ιωνικός

Προύσης 17, Νίκαια τηλ.: 21 0492 0202

Οι ποδοσφαιρόφιλοι γνωρίζουν τη μακρά και πολύ αγαπημένη σχέση του Ιωνικού με τη Νίκαια. Οι υπόλοιποι αρκούνται στο να τσιμπολογούν κάποιες από τις νοστιμιές που ετοιμάζει ο Ιωνικός για πάρτη τους, ενώ οι προπόσεις με ουζάκια κι άλλα μαγκιόρικα αποστάγματα δίνουν και παίρνουν. Βλέπεις σε αυτή την εκλεκτή κι ιστορική ψαροταβερνίτσα όλοι οι καλοί χωράνε. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις σαρδέλα ψητή, μπακαλιαράκια τηγανιτά, γαρίδα ψίχα, μακαρονάδα του ψαρά, ριζότο μελάνης σουπιάς και σαλάχι. Μαζί με ουζάκι ή τσιπουράκι ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ’ άτομο.

Αιγαίου Γεύσεις

Χρυσοστόμου Σμύρνης 14, Αιγάλεω τηλ.: 21 0598 9569

Τι σχέση μπορεί να έχει το Αιγαίο Πέλαγος με το Αιγάλεω; Έχει και παραέχει καθώς το Αιγαίου γεύσεις βρίσκεται εδώ και καιρό στα πέριξ της περιοχής για να το ζήσεις σαν αιγαιοπελαγίτικο νησί, στην καρδιά των δυτικών προαστίων. Το εκλεκτό αυτό ουζερί αποζημιώνει με τους ψαρομεζέδες του όλους εκείνους που θα καθίσουν στα ξύλινα τραπεζάκια του για να δοκιμάσουν τις νοστιμιές του. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν οι ψητές γαρίδες, το χταπόδι ψητό, οι κολοκυθοκεφτέδες, τη διάσημη φάβα Σαντορίνης, το ριζότο θαλασσινών με σαφράν, η σουπιά κρασάτη, η γαριδομακαρονάδα, τα ντολμαδάκια, το μυδοπίλαφο, η καραβιδόψια, η σαρδέλα φιλέτο και τα μύδια μουστάρδας. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο, μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια.

O Βλάσης

Φωκίωνος Νέγρη 47, Κυψέλη τηλ.: 211 0125263

O Βλάσης εδώ και πολλά χρόνια σου καλοψήνει το ψαράκι που θα διαλέξεις από τον πάγκο του ιχθυοπωλείου του με μια ελάχιστη επιβάρυνση της τάξης των 5€, και σου το φέρνει στο τραπεζάκι σου για να το απολαύσεις συνοδεία εκλεκτών αποσταγμάτων. Πέρα από ψαράκι, εδώ θα βρεις όλα τα απαραίτητα ορεκτικά συμπληρώματα όπως οι φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατατούλες η κλασική κι αγαπημένη χωριάτικη και έχει ο Θεός. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικό ουζάκι, σταθερά κάτω από 20€ το άτομο.

Καραβίδας

Δεμιρδεσίου 89, Νέα Ιώνια τηλ: 21 0271 4585


Ο Καραβίδας με τ’ όνομα, στη Νέα Ιωνία είναι ο ορισμός της Value for money ψαροταβέρνας, αφού στα τραπεζάκια του μπορούν να καθίσουν «όλα τα πορτοφόλια» και να δοκιμάσουν πεντανόστιμους θαλασσινούς θησαυρούς. Στον κατάλογο θα βρεις μύδια σαγανάκι ή αχνιστά με μια καταπληκτική σως από λεμόνι και κρασί, ολοζώντανα κυδώνια, γυαλιστερές αλλά ενίοτε και πετροσωλήνες που διατηρούνται σε θαλασσινό νερό, καθώς και την πιο λαχταριστή αχινοσαλάτα η οποία σερβίρεται με λεπτοκομμένο και ψημένο στα καρβουνα ψωμάκι μαζί με άφθονο λεμόνι. Must είναι κι η ανύπαντρη ψητή σαρδελίτσα η καβουροσαλάτα κι οι αλίπαστοι μεζέδες. Λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Ο Σπάρος

Καραϊσκάκη 5, Χαϊδάρι τηλ.: 21 1182 8914

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ο σπάρος (@o_sparos_)


Η κυρία καβούρινα του γνωστού λαϊκού άσματος δεν γνωρίζουμε που τριγυρνά πια, όμως ο Σπάρος αράζει σταθερά κι αδιαλείπτως στον πεζόδρομο της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι φέρνοντας λίγο θάλασσα στην πόλη των δυτικών προαστίων. Εδώ καλοτρώμε πλοκάμι ξiδάτο, θράψαλο τηγανητό, καλαμάρι σωτέ με πέστο και φάβα, λιγκουίνι με γαρίδα σαφράν και εστραγκόν, καραβίδα ψίχα τηγανιτή, ριζότο σουπιάς με μελάνι, ριζότο παντζαριού, κριθαρότο καραβίδας και τον μερακλήδικο αχινό που επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v