H αναβίωση της οδού Μηλιώνη με μία Casta Diva
Το Casta Diva σήκωσε την αυλαία του και υποδέχτηκε τους πρώτους καλεσμένους του την Τετάρτη 6 Μαρτίου σε μία λαμπερή βραδιά.
Το Casta Diva σήκωσε την αυλαία του και υποδέχτηκε τους πρώτους καλεσμένους του την Τετάρτη 6 Μαρτίου σε μία λαμπερή βραδιά.
Το Casta Diva σήκωσε την αυλαία του και υποδέχτηκε τους πρώτους καλεσμένους του την Τετάρτη 6 Μαρτίου σε μία λαμπερή βραδιά, δίνοντας νέα ζωή, νέα πνοή στο θρυλικό Πρυτανείο και τον δημοφιλή πεζόδρομο της Μηλιώνη. Σε ένα περιβάλλον αστικής πολυτέλειας με ατμοσφαιρική μουσική, είναι η νέα πρόταση after office fine dining στην καρδιά της πόλης.
Η πολυαναμενόμενη άφιξη του Casta Diva φέρει Συριανή αύρα και την επιχειρηματική σφραγίδα των αδερφών Φουρνιστάκη του φημισμένου εστιατορίου «Αλλού Γυαλού» που άλλαξε το γαστρονομικό τοπίο του νησιού. Η σημαντική πορεία που έχει διαγράψει η ομάδα αποτυπώνεται και στην συνολική καλαίσθητη εικόνα του εστιατορίου που παραπέμπει σε αστική τραπεζαρία, με το βαθύ μπλέ του Αιγαίου που πρωταγωνιστεί στο μενού να δίνει διακριτικά το «παρών» και στον χώρο.
Με κύριο άξονα την υψηλή γαστρονομία και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες , το Casta Diva προσφέρει μία πληθώρα από γαστριμαργικές εμπειρίες υψηλού επιπέδου. Ο διακεκριμένος chef Άκης Σουλτάνης με την μαγειρική δεινότητα και την δημιουργική φαντασία που τον διακατέχουν, μοιράζεται μία άλλη άποψη για το Αιγαίο συνδυάζοντας τα υλικά της Σύρου με ένα ασιατικό twist.
Το Casta Diva παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον και γευστικό, ψαροφαγικό κατά κύριο λόγο μενού. Τα signature πιάτα όπως η ολόφρεσκη καψαλισμένη συναγρίδα sashimi που σερβίρεται πάνω από τη βουτυράτη σάρκα του μπλε ελληνικού καβουριού με λίγο χαβιάρι και μία χειροποίητη σάλτσα kosho, το καψαλισμένο μπρόκολο με ένα φινετσάτο dressing από ταχίνι και αμύγδαλο, η ταραμοσαλάτα με αυγοτάραχο και crumble καπνιστής ρέγγας και τα χειροποίητα spaghetti με ροφό, προσφέρουν ένα κράμα ελληνικών & κυκλαδίτικων γεύσεων με ένα πολύ γοητευτικό και αναπάντεχο twist που θα ενθουσιάσει τους επισκέπτες τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο.
Το μενού αφιερώνει ένα ιδιαίτερο κεφάλαιο στη robata με πιάτα όπως το σουβλάκι γαρίδας, το σουβλάκι από ψάρι ημέρας και το ιδιαίτερα κομμένο καλαμάρι τα οποία συνοδεύονται μοναδικά με τις σάλτσες τους : με yuzu, ελαιόλαδο και σκόρδο για τη γαρίδα, φρέσκια ντομάτα και chili για το καλαμάρι και με λαδολέμονο συριανού μάραθου και φρέσκο κρεμμυδάκι για το ψάρι.
Η γαστρονομική προσέγγιση του Casta Diva συμπληρώνεται μοναδικά από τις οινικές επιλογές του Κωσταντίνου Σιγανάκη, οι οποίες ταξιδεύουν τον επισκέπτη στον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ενώ τα avant garde cocktails επιμελείται ο mixologist Ζάχος Ελευθερίου.
Το εστιατόριο απλώνεται σε τρία επίπεδα, ζεστά και κομψά διακοσμημένα, με εντυπωσιακούς πολυελαίους και καθρέφτες. Στοιχεία όπως το ξύλο και η πέτρα συναντιούνται αρμονικά και δημιουργούν μία θαλπωρή, δίνοντας την αίσθηση μίας αστικής τραπεζαρίας σε μέρα γιορτής.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης των εγκαινίων, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο του εστιατορίου υπό τους ήχους του σαξοφώνου και του dj Μιχάλη Καλφαγιάννη, απολαμβάνοντας παράλληλα τις γευστικές δημιουργίες του chef, Άκη Σουλτάνη. Την οινική διαδρομή της βραδιάς επιμελήθηκε ο καταξιωμένος somellier Κωσταντίνος Σιγανάκης με την υποστήριξη των Κτημάτων Γεροβασιλείου, La Tour Melas και Γαίας.
Η φίνα δημιουργικότητα και η βαθιά νοστιμιά που χαρακτηρίζουν το μενού, ο επιβλητικός χώρος που συναντά τον συριανό αέρα και το φιλικό προσωπικό, προσφέρουν μία ζωντανή εμπειρία φιλοξενίας. Το Casta Diva συνθέτει το ιδανικό περιβάλλον για τον επίλογο μίας γεμάτης ημέρας στο κέντρο της Αθήνας.