Τρώμε και πίνουμε στα πιο όμορφα στέκια γύρω από την Ακρόπολη

Βγήκαμε στα πέριξ της ομορφότερης γειτονιάς της Αθήνας για εκλεκτό τσιμπολόγημα και ποτάρες μέχρι τελικής πτώσεως.

Τρώμε και πίνουμε στα πιο όμορφα στέκια γύρω από την Ακρόπολη

Στην κορυφή της λίστας με τις ομορφότερες περιοχές της Αθήνας, η γειτονιά γύρω από την Ακρόπολη  πάντα βρίσκει τρόπο να σκαρφαλώνει στις πρώτες θέσεις και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού κρύβει τόσες αφορμές για να την επισκεφθείς. Άλλο που δεν θέλαμε κι εμείς να ξεκινήσουμε για όλα εκείνα τα αγαπημένα στέκια που απλώνονται γύρω από την Ακρόπολη ώστε να φάμε, να πιούμε και νηστικοί να αποκοιμηθούμε με τη σκέψη ότι σύντομα στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε.

Θα φάμε τίποτις;

Κοτσάκια και Μαντινάδες

Ηρακλειδών 19, Θησείο, τηλ: 21 0345 3933

Στη συνοριακή γραμμή Θησείου κι Ακρόπολης η πολύβουη και πολύχρωμη Ηρακλειδών μας δίνει μπόλικες γαστρονομικές αφορμές για να πιάσουμε θέση στα μοσχομυριστά μαγαζάκια της. Ένα από αυτά είναι το Κοτσάκια και Μαντινάδες που ενώνει δημιουργικά την ναξιώτικη και την κρητική κουζίνα μέσα από υπέροχα εκτελεσμένες συνταγές.

Στον κατάλογο θα βρεις  εξαιρετική σκορδαλιά, καγιανά με απάκι, χοχλιούς μπουμπουριστούς, παστουρμαδόπιτα, στριφτάρι με μέλι και σουσάμι, πατάτες τηγανιτές Νάξου, κρητικό ντάκο με ξινομυζήθρα, μια ναξιώτικη σαλάτα με ντοματίνια, αγγουράκι, σταφίδα Νάξου, καρύδι και ξινοτύρι, αλλά και χορταστική ποικιλία κρεατικών, και κεφτεδάκια. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο μαζί με κρασάκι.

Ακροπόλ

Ακάμαντος 3, Θησείο τηλ.: 21 0346 5543

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Acropol Vintage (@acropol_vintage)

Αν αναζητάς value for money τσιμπολογήματα στα πέριξ του Θησείου, τότε ο νεοκαφενές Ακροπόλ μοιάζει ταμάμ επιλογή κι αλήθεια λέμε. Ο χώρος φέρνει στον νου την παλιά Αθήνα, ενώ τα μεζεδάκια είναι από άλλο πλανήτη με τα χειροποίητα ντολμαδάκια με σως γιαουρτιού, τις κυπριακές σεφταλιές, τους ντοματοκεφτέδες με δυόσμο και φέτα, τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι και το κρασάτο χοιρινό με μανιτάρια στην κατσαρόλα να κλέβουν δικαιολογημένα την παράσταση. Μαζί με ουζάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 13-15€ κατ’ άτομο.

Σαΐτα

Κυδαθηναίων 21, Πλάκα τηλ.: 21 0322 6671

Τα ιστορικά ταβερνάκια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της Πλάκας, κι η Σαΐτα ξεχωρίζει ανάμεσά τους αφού εδώ και σχεδόν 55 χρόνια προσφέρει value for money μεζεδάκια σε ένα γλυκύτατο χώρο.

Από το μενού επιβάλλεται να δοκιμάσεις κολοκυθοκεφτέδες, φάβα με κρεμμύδια και κάπαρη, φέτα στον φούρνο, το ψητό χαλούμι, το λουκάνικο, τους ντολμάδες, τη μελιτζανοσαλάτα και τον γαύρο μαρινάτο. Οι γκουρμεδιές απουσιάζουν από τον κατάλογο και καλά κάνουν αν μας ρωτάς αφού δεν συνάδουν με τον αγνό ταβερνίσιο χώρο, την ώρα που ένα πλήρες γεύμα μαζί με συνοδευτικά κρασάκια δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Το Τρίκυκλο

Θ. Γεωμέτρου 1 & Πυθέου 34, Μετς, τηλ.: 210 9232384

Aν ενδιαφέρεσαι για σοβαρή τσιπουροκατάσταση τότε το Τρίκυκλο είναι ο απόλυτος προορισμός κι άλλη μια καλή αφορμή για να σεργιανίσεις τις γειτονιές του Μετς. Στον κατάλογο θα βρεις εκλεκτές επιλογές –χύμα και ετικέτες με πεπαλαιωμένα τσίπουρα- για να συνοδέψουν τα μεζεδάκια που ετοιμάζονται με μπόλικο μεράκι στην κουζίνα του μαγαζιού.

Μην φύγεις δίχως να παραγγείλεις το λιγκουίνι με την καπνιστή πέστροφα, το χταποδάκι ξιδάτο, τις κυδωνάτες πατάτες φούρνου, τη μελιτζάνα φούσκα (με πικάντικη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φέτα και πεκορίνο Ηπείρου), τον πικάντικο κοτομεζέ, το γεμιστό κρεμμύδι και το κότσι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο, ενώ πολύ συχνά οι μουσικές βραδιές που διοργανώνονται εκεί ανεβάζουν το κέφι και λυγάνε το κορμάκι σου που θέλει να χορέψει.

Lost Roots

Hρακλειδών 30, Θησείο, τηλ: 2103457644

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lost Roots (@lostroots_winebar)

Οι wine lovers το ξέρουν και το εμπιστεύονται αφού το Lost Roots σερβίρει περισσότερες από 200 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα και τις συνοδεύει με εξαιρετικές γαστρονομικές επιλογές που κάνουν το σαλάκι μας να τρέχει.

Στα επιβάλλεται του μενού το χταπόδι μπρεζέ, με ταραμά και κρίταμο, το κοτόπουλο με πατάτες baby και μανιτάρια α λα κρεμ, η ταλιάτα μόσχου με μανιτάρια σοτέ, το μπέργκερ προβατίνας με καπνιστό γκούντα, γιαούρτι και πικάντικη σάλτσα ντομάτας και τα φρέσκα ζυμαρικά με απάκι, πέστο από φουντούκι, ντοματίνια και παρμεζάνα. Ο λογαριασμός για πλήρες γεύμα συνοδεία κρασιού θα κυμανθεί περί τα 22 με 25€ το άτομο.

Ποτάκι κανείς;

Metz

Μάρκου Μουσούρου 63, Μέτς, τηλ.: 210 7515557

Το αρτιστίκ και πεντάμορφο jazz café bar της Μάρκου Μουσούρου έχει κι ένα υπέροχο κι έξτρα χουχουλιαστό θεατράλε εσωτερικό, ενώ μόλις σκάσουν οι πρώτες καλοκαιρίες αραδιάζει μπόλικα τραπεζάκια έξω για να ικανοποιήσει τη μεγάλη ζήτηση από τους θαμώνες του. Η μέρα στο Metz Ξεκινά από νωρίς με καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα, και φτάνει μέχρι το επόμενο πρωί με ποτάρες και ωραία κοκτέιλ (το Ζόμπι του είναι ένα αριστούργημα) οι τιμές των οποίων ξεκινούν από τα 8€. Συχνά θα πετύχεις και κάποιο jam session που θα σε ενθουσιάσει.

Nomads

Ερμού 135, Θησείο, τηλ.: 693 666 0260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nomads_athens restopub (@nomads_athens)

Mε νεοϋορκέζικο αέρα από την Αμερική των 60s, χωρίς να ξεχνά τις pub-ίσιες ρίζες του το Nomads παραμένει αγαπημένο εναλλακτικό στέκι μοιράζοντας τον κόσμο του σε δύο ορόφους. Στον πάνω όροφο γίνεται του ζύθου το ανάγνωσμα μέσα από ψαγμένα taps και μπόλικες ετικέτες, ενώ στον κάτω το πάρτι ποτέ δεν σταματά αφού η φάση γίνεται rock/metal/alternative αλλά και electronic/darkwave/synth ανάλογα τη διάθεση και τους djs. Συχνά διοργανώνονται και λαϊβάκια ενώ οι μπίρες ξεκινούν από 5€, με το απλό ποτό στα 7€.

Φ Μπαρ

Ηρακλειδών 29, Θησείο, τηλ.: 21 3011 6173

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦBar Athens (@fbar.athens)

Αν ήταν δόκιμος ο όρος του μπαροκαφενέ τότε στην εγκυκλοπαίδεια θα έβαζαν φωτογραφίες από το Φ Μπαρ που παθαίνει κοσμοσυρροή από το πρωί μέχρι και το βράδυ, με τις προπόσεις και τα τσουγκρίσματα να μην σταματούν ποτέ. Αν βρεις κενή θέση μην προσπεράσεις, καθώς μάλλον είναι η τυχερή σου μέρα. Αντίθετα πιάσε θέση κι απόλαυσε το ποτό σου συνοδεία μουσικών επιλογών που ροκάρουν ακατάπαυστα κι ενίοτε το γυρνάνε στην ελληνική stoner σκηνή. Τα ποτά του ξεκινούν από 6€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v