Τα πιο… μη τουριστικά μαγαζιά του Θησείου

Βολτάρουμε στο Θησείο και πιάνουμε τραπέζι σε μαγαζάκια που δεν κατακλύζονται από ορδές τουριστών.

Τα πιο… μη τουριστικά μαγαζιά του Θησείου

Το Θησείο είναι πανέμορφο, είναι όμως και τουριστικό. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό, αν όμως είσαι σε κατάσταση που δεν θες να βρεθείς με παρέα 10 Ιταλών ή Άγγλων ή Ελβετών ή οτιδήποτε, τότε οι επιλογές σου είναι αρκετά περιορισμένες.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο αυθεντικά και όσο γίνεται μη τουριστικά μαγαζιά της περιοχής, από μεζεδοπωλεία και μπιραρίες, μέχρι μοντέρνους καφενέδες και wine bar.  

Nomads

Ερμού 135, τηλ.: 693 666 0260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nomads_athens restopub (@nomads_athens)

Μια resto pub που χρειαζόταν το Θησείο για να ικανοποιήσει τους ζυθολάγνους που κινούνται στα πέριξ του, και αναζητούν κάτι αυθεντικό. To Nomads προσφέρει πολλές επιλογές σε taps αλλά και ετικέτες για τους φανς της μπίρας – περί τις 24 μπύρες σε βαρέλι, και πολλές ακόμα σε κουτάκι/μπουκάλι, ενώ σερβίρει και νοστιμότατα πιάτα για να τις συνοδεύσεις. Σκέψου μπέργκερ, σιγομαγειρεμένα short ribs και ριζότο μανιταριών. Στα… έξτρα συν ότι ο μπάρμαν έχει τατού AmenRA, μπάντα- προσωπική αδυναμία του αρθρογράφου, και το υπόγειο φιλοξενεί metal μπάντες. Η μπίρα σε βαρέλι από 4€ το pint.

Φ Μπαρ

Ηρακλειδών 29, τηλ.: 21 3011 6173

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦBar Athens (@fbar.athens)

Φέρνει κουλ αέρα παραδοσιακού καφενέ στην ευρύτερη περιοχή και μαζεύει παρέες «ντόπιων» από το πρωί για καφεδάκι, μέχρι βράδυ για ρακές και μπίρες. Αξίζει να πιάσεις στασίδι από νωρίς εδώ και να απολαύσεις την περατζάδα του σημείου, όσο τα ηχεία του μαγαζιού παίζουν ροκιές, αλλά τιμούν και την ελληνική stoner και πολύ καλά κάνουν. Οι μεζέδες του είναι τίμιοι και οικονομικοί, ενώ εξαιρετικά οικονομικές τιμές έχει και στα ποτά του, που ξεκινούν από τα 5€.

Caravin Wine and Wanderlust

Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ: 2114003962

Μust οινική στάση μετά από μια βόλτα στο Αστεροσκοπείο ή τη Διονυσίου Αεροπαγίτου, το Caravin  είναι ό,τι πρέπει για να απολαύσεις ποιοτικό ελληνικό και διεθνή οίνο, αλλά και νόστιμα πιάτα. Εδώ σε περιμένουν γύρω στα 150 κρασιά, 40 σε ποτήρι, τα οποία απολαμβάνεις στο προσεγμένο εσωτερικό του και σε τραπεζάκια έξω για χάζι. Το pairing περιλαμβάνει επιλογές όπως λευκό ταραμά σε μπαγκετίνι, γύρο κοτόπουλο με καραμελωμένο κρεμμύδι, φέτα σαγανάκι σε πολέντα και κρέμα φάβας με σαλάμι χταπόδι και κρίταμο. Τα κρασιά σε ποτήρι ξεκινούν από 5€.

Lost Roots

Hρακλειδών 30, τηλ: 2103457644

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lost Roots (@lostroots_winebar)

Έτερη ψαγμένη και πρόσφατη οινική άφιξη στην περιοχή, το Lost Roots ξεχωρίζει για τις δυσεύρετες ετικέτες που προσφέρει από τη λίστα του (περί τις 180), η οποία αγαπά ιδιαίτερα τα κρασιά φυσικής οινοποίησης. Βγάζει μερικά τραπεζάκι στην Ηρακλειδών για να αράξεις και να ξεκινήσεις τις δοκιμές, ενώ συνοδεύεις τον οίνο σου με πλατό τυριών και αλλαντικών, και πιάτα όπως ξεψαχνισμένο χοιρινό με σάλτσα μπάρμπεκιου, φρέσκα ζυμαρικά aglio olio και άλλα τέτοια ωραία. Το ποτήρι κρασί από 5€.

Το καφενείο του Ρίζου

Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ.: 21 0345 7825

Το παλαιότερο στέκι στη λίστα σύντομα θα τα εκατοστήσει και αναβιώνει ατμόσφαιρα και αρώματα παλιάς Αθήνας, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα να διδάσκει την τέχνη του ελληνικού καφέ στη χόβολη. Δεν μένει όμως εκεί, ως αστικό καφενείο κλάσης, με έντονο γαστριμαργικό ενδιαφέρον, σερβίρει ουζάκια και μοντέρνους μεζέδες από το μεσημέρι και… όσο πάει. Δοκίμασε οπωσδήποτε το ταμπουλέ με πεπόνι, το κοτόπουλο με πράσινη πιπεριά και σάλτσα στιφάδο, και το χταποδάκι με φάβα και μαρμελάδα ντομάτα. Λογαριασμός με ουζάκι, στα 20€ περίπου το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v