Ταινιάρες που για κάποιο λόγο δεν ήξερες ότι έχει το Netflix
Και Οσκαρικές, και ελληνικές, και ταινίες που διδάσκονται σε σχολές κινηματογράφου. Ναι, στο Netflix όλα αυτά.
Και Οσκαρικές, και ελληνικές, και ταινίες που διδάσκονται σε σχολές κινηματογράφου. Ναι, στο Netflix όλα αυτά.
Μπορεί να μην είναι πάντα εύκολο να τις εντοπίσεις μέσα στο χάος των νέων παραγωγών και των εφηβικών σειρών που γυρίζονται και προσγειώνονται στην δημοφιλέστατη ακόμα πλατφόρμα με τα τσουβάλια, όμως το Netflix έχει πολλές σπουδαίες ταινίες που πρέπει να δεις –ή να ξαναδείς, αν τις είχες δει «τότε που βγήκαν» και δεν θυμάσαι τίποτα πέρα από τη γενική αίσθηση που σου άφησαν. Ποιες είναι αυτές; Κράτα σημειώσεις.
The Big Short (2015)
Ο Adam McKay σε παίρνει από το χέρι και σου εξηγεί το κραχ του 2009 σε μια απολαυστική ταινία με καταιγιστικό ρυθμό και συναρπαστικές ερμηνείες από όλη την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ. Πρωταγωνιστούν οι Christian Bale, Steve Carell, Ryan Gosling.
Ευτυχία (2019)
Αν δεν έμαθες τα νέα, χαιρόμαστε που θα σου τα πούμε εμείς: Το Netflix πλέον έχει ελληνικές ταινίες και σειρές, από τις οποίες ξεχωρίζει η Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή, για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου που ξεκινά από το 1922 και την Καταστροφή της Σμύρνης. Πρωταγωνιστεί η Καριοφυλλιά Καραμπέτη.
The Pianist (2002)
Η ταινιάρα του Roman Polanski που έκανε γνωστό τον Adrien Brody, και έφυγε με τρία αγαλματίδια από τα Όσκαρ (σκηνοθεσίας, σεναρίου και Α ανδρικού ρόλου) αφηγείται τη ζωή Πολωνοεβραίου συνθέτη που πασχίζει να επιβιώσει στο γκέτο της Βαρσοβίας κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
The Revenant (2015)
Μπορεί στους σινεφίλ κύκλους να κυκλοφορεί σκωπτικά ως «αυτό με την αρκούδα», όμως η ταινία του Alejandro Iñaritu που έδωσε στον Leonardo di Caprio το Όσκαρ που δικαιούταν για καιρό είναι μια συναρπαστική περιπέτεια που βλέπεται με κομμένη την ανάσα.
Whiplash (2014)
Πού θα έφτανε κανείς για την τέχνη; Ή για οτιδήποτε τον παθιάζει; Δύσκολες απαντήσεις στην ταινία του Damien Chazelle, με τον JK Simmons να δίνει ένα από τα μεγαλύτερα ρεσιτάλ ερμηνείας της δεκαετίας.
Fight Club (1999)
Ο David Fincher φτιάχνει εδώ κάτι που δεν είναι απλά ταινία, αλλά θρύλος και σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη γενιά, κι ένα πέρασμα από έναν αιώνα σε έναν άλλο. Αν δεν ξέρεις τι είναι το Fight Club, έχουμε να σου πούμε ότι ο νούμερο ένα κανόνας του Fight Club είναι ότι δεν μιλάς για το Fight Club. Πρωταγωνιστούν οι Brad Pitt και Edward Norton. Αλλά αυτό μάλλον το ήξερες.
Once upon a time in Hollywood (2019)
Η τελευταία μέχρι στιγμής ταινία του Quentin Tarantino (και η προτελευταία της καριέρας του) θα σε πάει μια βόλτα στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ, το 1969… όπως μόνο εκείνος ξέρει. Πρωταγωνιστούν οι Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Margot Robbie.
The Godfather (1972)
Άλλη μια ταινία που, πολύ περισσότερο από ταινία, είναι ζωντανός θρύλος, το αριστούργημα του Francis Ford Coppola αφηγείται τον βίο και την πολιτεία του αρχηγού της μαφίας Vito Corleone… ή μήπως όχι; Με τους Marlon Brando, Al Pacino, James Caan.