Οι παραλίες του Πηλίου που δεν ξέρεις
Κρυστάλλινα νερά. Μυστικοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι. Κόσμος και οργάνωση που λάμπουν διά της απουσίας τους. Άσε μας να σε ξεναγήσουμε στις ερημικές παραλίες του Πηλίου.
Κρυστάλλινα νερά. Μυστικοί βοτσαλωτοί ορμίσκοι. Κόσμος και οργάνωση που λάμπουν διά της απουσίας τους. Άσε μας να σε ξεναγήσουμε στις ερημικές παραλίες του Πηλίου.
Δεν θέλουμε να σε σοκάρουμε, αλλά οι παραλίες του Πηλίου δεν εξαντλούνται στο Χορευτό, τον Μυλοπόταμο και το Παπά Νερό. Ανάμεσά τους υπάρχουν κρυφοί αμμουδεροί και βοτσαλωτοί κολπίσκοι με κρυστάλλινα νερά και δέντρα που φτάνουν ενίοτε ως το κύμα, όρεξη και χρόνο να έχεις να εξερευνάς. Ή να διαβάζεις τις λίστες μας.
Παράδεισος
Στον χάρτη εδώ
Στην «μέσα» πλευρά, αυτή του Παγασητικού, ο Παράδεισος βρίσκεται ανάμεσα στην Άφυσσο και τα Καλά Νερά. Απλώνεται σε μήκος που ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο, έχει βοτσαλάκι και ρηχά νερά, ό,τι πρέπει για οικογένειες με πιτσιρίκια. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα σημείο, έχει όμως και άφθονο ελεύθερο χώρο να στήσεις τη δικιά σου αν προτιμάς.
Πανταζή Άμμος
Στον χάρτη εδώ
Αγαπημένη των ερημιτών, βρέχεται από τα βαθυγάλαζα νερά του Αιγαίου, και σηκώνει συχνά κυματάκι για να χαίρονται και όσοι βαριούνται να κολυμπούν σε προσομοίωση πισίνας. Είναι βοτσαλωτή και απολύτως ερημική, οπότε θα χρειαστείς μαζί προμήθειες, αλλά αν είσαι φαν των άγριων τοπίων θα σε αποζημιώσει με το παραπάνω. Τα βράχια στην άκρη της εξασφαλίζουν την απαραίτητη σκιά, και κάνουν το τοπίο ακόμα πιο φωτογενές.
Θεριάκοντας
Στον χάρτη εδώ
Τέρμα κάτω στο Νότιο Πήλιο, ακριβώς απέναντι από το νησάκι που λέγεται Τρίκερι, ο Θεριάκοντας έχει νερά να τα πιείς στο ποτήρι, ψιλό βοτσαλάκι μέσα κι έξω από το νερό, και ησυχία ονειρική ακόμα και στη ντάλα του Αυγούστου. Δεν είναι οργανωμένη, οπότε πάρε μαζί ό,τι προμήθειες θα χρειαστείς, και όταν πεινάσεις… γραμμή για την Αλογόπορο, σχεδόν δίπλα, με τη μικρή οργανωμένη παραλία της, το ομώνυμο ταβερνάκι πλάι στο κύμα, και τα θαλάσσια ταξί που αναλαμβάνουν να σε πετάξουν στο Τρίκερι αν είσαι σε διάθεση νησιώτικη.
Φωτό: Kostas Christodoulou | Google Maps
Αγία Βάσω
Στον χάρτη εδώ
Δέντρα που φτάνουν σχεδόν στο κύμα, νερά γαλαζοπράσινα, ψιλό βοτσαλάκι και ησυχία ονειρική. Η Αγία Βάσω έχει πρόσβαση μόνο από χωματόδρομο 4 χιλιομέτρων, προσπελάσιμο και από μη 4x4 οχήματα, χρειάζεται όμως προσοχή στην κατάβαση. Αν αυτό δεν σε πτοεί, εδώ θα βρεις την ησυχία σου… και τον προσωπικό σου πηλιορείτικο παράδεισο.
Μουρτιά
Στον χάρτη εδώ
Αν δεν την δεις αυτή την απόχρωση νερών, δεν την πιστεύεις. Ό,τι πιο κοντινό σε φυσική πισίνα έχει να επιδείξει το Πήλιο, η Μουρτιά είναι βοτσαλωτή, με μεγάλα βράχια να ξεπροβάλλουν από το νερό και οργάνωση που λάμπει διά της απουσίας της. Θα την βρεις από τη μεριά του Αιγαίου, σχεδόν απέναντι από τη Σκιάθο.
Λαμπινού
Στον χάρτη εδώ
Ανάμεσα στο Μυλοπόταμο και το Παπά Νερό, η Λαμπινού έχει εντυπωσιακά διάφανα, ανοιχτογάλαζα νερά, βοτσαλάκι τόσο ψιλό που άνετα το μπερδεύεις με χοντρή άμμο, και πρόσβαση από ένα σούπερ βατό μονοπάτι 100 μέτρων από το ταβερνάκι όπου αφήνεις το αυτοκίνητο (και στο οποίο αξίζει να πιάσεις στην επιστροφή θέση για φαγητό). Εννοείται πως δεν είναι οργανωμένη, και δεν πιάνουν και σήμα τα κινητά, έξτρα πόντοι για όσους ψάχνουν την τέλεια παραλία μακριά απ’ όλους και απ’ όλα.