10 καλοί λόγοι να βγεις Κορυδαλλό

Ετοιμάσαμε τον δεκάλογο της κορυδαλλιώτικης εξόδου δίνοντάς σου πλήθος αφορμών για να κατηφορίσεις προς τα δυτικά προάστια και πάλι.

10 καλοί λόγοι να βγεις Κορυδαλλό

Ήρθε η ώρα κι εμείς να ευλογήσουμε τα γένια μας μια φορά και να πούμε μπράβο στον εαυτό μας –Αγραβάνης ακούει- που εδώ και χρόνια σου γράφαμε ότι η φάση είναι πλέον στον Κορυδαλλό. Πλέον θα το έχεις διαπιστώσει και του λόγου σου ιδίοις όμασι ή και στόμασι –εμείς δεν κρίνουμε- καθώς έχουν πια πληθύνει οι λόγοι για τους οποίους επισκέπτεσαι το δυτικό προάστιο της καρδιάς μας το τελευταίο διάστημα. Αν πάλι δεν συμβαίνει αυτό, δώσε μας λίγα λεπτά γιατί ετοιμάσαμε όχι έναν, ούτε δύο αλλά δέκα ολάκερους λόγους για να αριβάρεις στον Κορυδαλλό, συντόμως.

Καφεδάκι ή Brunch;

Εlephadas

Δημητρακόπουλου 15, τηλ: 210 4972024

O Elephadas είναι ένα από τα ωραιότερα μέρη του Κορυδαλλού κι αυτό μπορούν να στο επιβεβαιώσουν οι πάμπολλοι θαμώνες του. Ιδανικό μέρος για εκλεκτή καφεδοποσία, ενώ όταν ο καιρός το επιτρέψει επιβάλλεται να πιάσεις τραπεζάκι σε μια από τις καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων. Με στρωμένο χαλικάκι και φοίνικες γιατί δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα είναι η απόλυτη επιλογή για να δοκιμάσεις τη σπιτική λεμόναδα του Elephada

Malt fine dining & drinking

Αγ. Γεωργίου 57, τηλ.: 2104954154

Δίπλα στον σταθμό του μετρό στον Κορυδαλλό εδώ και λίγα χρόνια έχει ανοίξει το απόλυτο dining και branch spot με λουκούλλειες επιλογές για τους λάτρεις του είδους. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο εντός του οποίου στεγάζεται το Malt κερδίζει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις χάρη στην ντελικάτη διακόσμησή του και τον κομψό χαρακτήρα του. Το All time favorite του Μalt, είναι πάντως τα υπέροχα scrambled eggs με προσούτο και παρμεζάνα που τρως και ξανατρώς σαν να είναι η πρώτη φορά.

Τόλης Sweets & Eats

Ανωγείων 65, τηλ. 2104908090

Στα σύνορα Νίκαιας και Κορυδαλλού ο ξακουστός ζαχαροπλάστης της περιοχής Τόλης έχει ανοίξει έναν ναό γλυκών κι αλμυρών λιχουδιών. Οι brunch-ολάγνοι τον τιμούν δεόντως καθώς σερβίρει κολασμένα πιάτα όπως οι waffles με crispy chicken, το croque madame με lobster bread, αλλά και το ζυμωτό ψωμί από τον φούρνο μας γεμισμένο με κρέμα παρμεζάνας, τοματίνια, πέστο βασιλικού, φύλλα ροκάς και proscutto cotto. Oι brunch επιλογές ξεκινούν από 7€.

Να ‘χαμε τώρα μια πίτσα!

Τοξότης

Αβέρωφ 62, πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ: 2104958546

Από το 1978 ο Τοξότης στον Κορυδαλλό βρίσκει πάντα στόχο στην καρδιά αλλά και τον ουρανίσκο των πολλών πιτσολάγνων του. Η διακόσμηση είναι φουλ ρετρό κι αγγίζει τα οικονομιδικά όρια του καλτ, ενώ στα επιβάλλεται του καταλόγου η Τοξότης, με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, αλλά και μια Σπέσιαλ με σάλτσα ντομάτας, gouda, ζαμπόν, μπέικον, σουτζούκι, λουκάνικο πεπερόνι, μανιτάρια και πράσινη πιπεριά, αλλά και ωραιότατα καλτσόνε. Οι τιμές ξεκινούν από το 8,80€.

Κρεατολάγνοι ενωθείτε

Βασίλης

Κολοκοτρώνη 160, τηλ.: 210 5441397

Όλοι το ξέρουν κι όσοι δεν το ξέρουν πρέπει να το μάθουν ότι η σωστή κρεατοταβέρνα στα παϊδάκια φαίνεται. Για τα παϊδάκια του Βασίλη που λες, μιλάει όλη η Αθήνα, αφού από κάθε γειτονιά της συρρέει κόσμος στον Κορυδαλλό για μια μπαμπάτσικη μερίδα. Οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1976 και καλοταΐζει τους θαμώνες του. Πέρα από τα αρνίσια  παϊδάκια που είναι η αδιαπραγμάτευτη σπεσιαλιτέ, το κοκορέτσι αλλά και το ψητό αρνί είναι must. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού ή μπύρας θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Steak Alive

Κρήτης 23 και Αγίου Γεωργίου 76, τηλ 2104952000

Στο Steak Alive η gourmet κρεατοφαγία είναι παρούσα, αλλά σε τιμές value for money και ποιότητα υψηλή. Εδώ θα απολαύσεις μεταξύ άλλων νοστιμότατο ταρτάρ μόσχου για «αρχή», σιτεμένο rib eye από την Ουρουγουάη, το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα βαλεριάνας και κρεμμυδάκι τουρσί, hanger steak από αμερικάνικο Black Angus  και νοστιμότατη Picanha από αμερικάνικο Black Angus. Ο λογαριασμός μαζί με μπύρα ή ποτήρι κρασί δεν θα ξεπεράσει τα25-30€ κατ’ άτομο.

Ένα σουβλάκι τραβιέται τώρα

Παναγιώτης 1970

Γρηγορίου Λαμπράκη 104, τηλ.: 210-56.22.355

Θρυλικό κορυδαλλιώτικο σουβλατζίδικο ο Παναγιώτης έχει να σου πει αμέτρητες ιστορίες για την παραδοσιακή τέχνη του σουβλακιού από το 1970, μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία χρόνια στον κατάλογό του θα βρεις κι άλλες επιλογές (δοκίμασε όπως και δήποτε τα καλοψημένα χοιρινά καλαμάκια) ωστόσο οι σπυβλακομύστες πηγαίνουν στον Παναγιώτη για το μπιφτέκι με τη «μυστηριωδούς προελεύσεως» σάλτσα του και το τζατζικάκι που είναι πιο απαλό κι από την μπουρνουζοπετσέτα ενός μωρού.

Αγανάκτηση

Ταξιαρχών και Σερρών 44, Κορυδαλλός, τηλ.: 21 0495 2441

Η Αγανάκτηση είναι ίσως το πλέον ιστορικό σουβλατζίδικο στον Κορυδαλλό, αφού η ιστορία της ξεκινά το πολύ μακρινό 1955. Το τιμημένο όνομά της, ενώ το όνομά της έγινε σλόγκαν χάρη στην ανυπομονησία των Κορυδαλλιωτών για να δοκιμάσουν το πολυπαινεμένο μπιφτέκι του Κυρ Νίκου. Εδώ προσκυνούμε τη χάρη του μπιφτεκιού με την πεντανόστιμη σάλτσα, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτα ένα από τα καλύτερα που έχεις δοκιμάσει ποτέ σου. Οι πίτες ξεκινούν από 3,20€.

Θα κεράσεις κανένα ποτό;

Χαβάη

Ξενοφώντος 62, τηλ.: 6948106360

Η Χαβάη είναι όσο κουλ, δροσερή και ταξιδιάρικη προδίδει το όνομά της. All day café bar που σέβεται τον εαυτό του σερβίροντας καθαρά ποτά και γλυκόπιοτα κοκτεϊλάκια την ώρα που οι θαμώνες βγάζουν ινσταγκραμικά highlights στον τοίχο με τα παλιά ραδιόφωνα. Όσο νυχτώνει οι μουσικές επιλογές αποκτούν μια πιο ροκ, garage, dark wave και alternative διάθεση με locals κι όχι μόνο djs να μιξάρουν τραγουδάρες.

Wish

Πλ. Ελευθερίας 6, τηλ.: 21 0497 0159

Το Wish άνοιξε στην καρδιά του Κορυδαλλού, δίνοντας έναν ακόμη καλό λόγο να πάμε προς πλατεία Ελευθερίας μεριά και να δούμε τον χαμό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη των δυτικών προαστίων. All day bar με urban αισθητική κι υπέροχη διακόσμηση το Wish θα πραγματοποιήσει κάθε σου ευχή, ειδικά όταν βραδιάσει κι αναλάβουν οι mixologists του την διασκέδαση του ουρανίσκου σου. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v