Φανταστικές συνταγές με κονσέρβα τόνο

Βαρέθηκες τις τονοσαλάτες; Σου έχουμε τις πιο λαχταριστές και πεντανόστιμες συνταγές που μπορείς να ετοιμάσεις αρκεί να έχεις μια κονσέρβα με τόνο.

Φανταστικές συνταγές με κονσέρβα τόνο

Καλή κι άγια η τονοσάλατα δεν λέμε και πολύ εύκολη λύση για να φας, ενώ βιώνεις αυτούς τους ψυχοφθόρους και πολύ γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας, όμως κάθε μέρα τη βαριέται κι ο θεός όπως θα έλεγε ο μπούμερ λαός μας. Για αυτόν τον λόγο εμείς είμαστε εδώ για να σου παρουσιάσουμε κάποιες εξαιρετικές συνταγές για να δεις την κονσέρβα με τον τόνο αλλιώς, βάζοντάς σε ένα γαστρονομικό mood που μάλλον έχεις ανάγκη. Βάζουμε λοιπόν τις συνταγές και περιμένουμε να φιλοτιμηθείς και να βάλεις τα υπόλοιπα για να τεστάρουμε τις μαγειρικές σου γνώσεις εκεί που πρέπει δηλαδή, σε ένα δείπνο.

Μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο

Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη, 2 φλ. βρασμένα ρεβύθια, 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο, 1 συσκ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, 300 γρ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη), αλάτι, πιπέρι, λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά, Λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά.

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σωτάρουμε για 3 με 4′ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματα τους.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Λιώνουμε τον τόνο με το λάδι του με ένα πιρούνι. Τον προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τα ρεβύθια. Βράζουμε για 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Ωστόσο, βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα με τα ρεβύθια και τον τόνο. Βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά. Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά. Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνταγή εδώ 

Πίτα με τόνο και βραστά αυγά

Υλικά:

Για τη ζύμη:  650 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,  85 ml φρέσκο, πλήρες γάλα, ζεστό,  8 γρ. ξηρή μαγιά,  100 γρ. βούτυρο αγελάδος,  2 αυγά,  85 ml λευκό ξηρό κρασί,  85 ml ελαιόλαδο,  1/4 κουτ. γλυκού αλάτι,  1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο για άλειμμα)

Για τη γέμιση:  4 αυγά (σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες),  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα,  1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη, 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο,  500 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, 600 γρ. τόνος από κονσέρβα (καθαρό βάρος), αλάτι, καυτερή πάπρικα.

Εκτέλεση: Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με τη μαγιά. Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός ή με το σύρμα, μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που δεν κολλάει στα δάχτυλα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Γέμιση

Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και λίγη καυτερή πάπρικα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον τόνο, θρυμματίζοντάς τον με τα δάχτυλά μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Πίτα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μία λίγο μεγαλύτερη από την άλλη. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε τη μεγαλύτερη μπάλα ζύμης σε φύλλο περίπου 30 x 40 εκ. Απλώνουμε το φύλλο στο ταψί, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματα.

Αδειάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Απλώνουμε τις φέτες των αυγών. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο, καλύπτουμε τη γέμιση και ενώνουμε τις άκρες των φύλλων πιέζοντας με τα δάχτυλα. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο της πίτας, για να φεύγει ο ατμός.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το αυγό και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε την πίτα με τόνο και βραστά αυγά.

Συνταγή εδώ

Ομελέτα με τόνο

Υλικά: 5 αβγά, 1 κονσέρβα τόνο, 4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο, 1 κρεμμύδι μικρό, σε φέτες, ½ πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια, 1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά, ελαιόλαδο για το τηγάνι, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύουμε τον τόνο, τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενο του σε πιάτο.

Χτυπάνε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι.

Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνουμε το μίγμα του τόνου που έχουμε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνουμε την ομελέτα και τη βγάζουμε σε πιατέλα.

Συνταγή εδώ 

Σπαγγέτι µε τόνο, ντομάτα και λαχανικά

Υλικά: 500 γρ. σπαγγέτι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 καρότο τριμμένο, 1 κολοκύθι τριμμένο, 5 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 συσκ. τόνο σε νερό, 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. κάππαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τα κρεμμύδια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν. Προσθέτουμε το καρότο και το κολοκύθι τριμμένα, να πιούν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 10΄. Στραγγίζουμε τον τόνο από το υγρό του, τον λιώνουμε με πιρούνι και τον προσθέτουμε στη σάλτσα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και την κάππαρη καθώς και αλατοπίπερο. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Συνταγή εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v