Οι τζακαράντες της Αθηνάς έχουν 10 χρόνια να ανθίσουν εξαιτίας των κλαδεμάτων

Τα δέντρα με τα μωβ λουλούδια… απεργούν από την άνθιση, και αυτό οφείλεται στο ανελέητο κλάδεμά τους.

Οι τζακαράντες της Αθηνάς έχουν 10 χρόνια να ανθίσουν εξαιτίας των κλαδεμάτων

Οι τζακαράντες είναι μερικές από τις – λίγες – όμορφες εικόνες φύσης που προσφέρει η Αθήνα στους επισκέπτες της. Όμως όπως φαίνεται το λάθος κλάδεμά τους δεν τις αφήνει να ανθίσουν ούτε και φέτος στον οδό Αθηνάς.

Όπως αναφέρει η σελίδα Athensville, αναρτώντας σχετικό βίντεο, τα δέντρα  έχουν να ανθίσουν δέκα χρόνια και δεν θα τα καταφέρουν ούτε και αυτόν τον Μάη που είναι η ώρα τους.

«Το κλάδεμα των υπηρεσιών του Δήμου είναι συστηματικά βαθύ, μάλλον με στόχο να μη ξανανθίσουν και λερώσουν πεζοδρόμια, δημιουργήσουν 'σκουπίδι' που απαιτεί καθάρισμα, ίσως φράσσει και φρεάτια», γράφει.

«Τα δέντρα διαλυμένα κυριολεκτικά από την κατ' εξακολούθηση κοπή τους έχουν χάσει κουράγια, στέκονται σαν νεκροί σκελετοί και βγάζουν αδύναμους βλαστούς, λεπτά κλαδάκια που δεν έχουν την δύναμη να καρποφορήσουν».

Η σελίδα μάλιστα απευθύνει έκκληση στον δήμαρχο κ. Κώστα Μπακογιάννη:

«Αφήστε τες να ανθίσουν, όπως αυτές του Ζαππείου, αφήστε να δώσουν ομορφιά, την αξεπέραστη εικόνα της Ακρόπολης ανάμεσα στα ολάνθιστα κλαδιά. Τα δέντρα θέλουν τον σεβασμό μας, δεν μπορεί είναι στοιχείο στεγνής διαχείρισης, τα δέντρα είναι προτεραιότητα, πυλώνας βιωσιμότητας σε μια θερμή πόλη όπως η Αθήνα».

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v