Δευτέρα Καθαρά με τον Μακεδονικό Χαλβά

Ο Μακεδονικός Χαλβάς αναλαμβάνει μια μεγάλη πρωτοβουλία για μια Καθαρά Δευτέρα με καθαρούς χώρους και χρήσιμα οικολογικά tips για το τραπέζι της ημέρας.

Δευτέρα Καθαρά με τον Μακεδονικό Χαλβά

Καθαρά Δευτέρα χωρίς Χαλβά και δη Μακεδονικό δεν γίνεται όλοι το ξέρουν αυτό. Αυτή τη φορά χρονιά ωστόσο τα πράγματα θα αντιστραφούν και θα γιορτάσουμε πρωτίστως μια Δευτέρα Καθαρά.

Βλέπεις, ο Μακεδονικός Χαλβάς αναλαμβάνει μια μεγάλη πρωτοβουλία για μια Καθαρά Δευτέρα με καθαρούς χώρους, οικολογικά tips για το τραπέζι της ημέρας αλλά και χαρταετούς φτιαγμένους από ανακυκλωμένα υλικά!

Η δράση του λαμβάνει χώρα την ημέρα της Καθαράς Δευτέρας, στο Ποικίλο Όρος του Δήμου Περιστερίου καθώς και στο Σέιχ Σου στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Εκεί, συνεισφέρουμε στη διατήρηση της καθαριότητας των χώρων, τοποθετώντας σε κεντρικά σημεία ειδικούς κάδους ανακύκλωσης γυαλιού, πλαστικού, χαρτιού και αλουμινίου.

Ταυτόχρονα, ο Μακεδονικός Χαλβάς θα μοιράσει τσάντες πολλαπλών χρήσεων σε όσους παραβρεθούν, ώστε ο καθένας μας να φροντίσει για την περισυλλογή των απορριμμάτων του. Φυσικά το κερασάκι σαν κερασάκι στην τούρτα θα προσφέρει και τον αγαπημένο μας Μακεδονικό Χαλβά που λιγουρεύονται μικροί και μεγάλοι εκείνη τη μέρα.

Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση ο Μακεδονικός Χαλβάς μας καλεί όλους να φροντίσουμε ώστε τα μέρη που απολαμβάνουμε να γιορτάζουμε την Καθαρά Δευτέρα, να διατηρηθούν καθαρά, καθώς και να μην πάνε τα απορρίμματά μας χαμένα, αφού θα ανακυκλωθούν.

Περισσότερα μπορείς να μάθεις στο επίσημο σάιτ της δράσης, όπου αντίστοιχα θα διαβάσεις και μια σειρά από οικολογικά tips που σίγουρα θα σε ενδιαφέρουν.  Εμάς μας ενημέρωσαν επί του θέματος σε ένα υπέροχο σαρακοστιανό δείπνο συνοδεία χαλαρωτικής λάιβ μουσικής με swing άρωμα.

Συναντηθήκαμε στο Τραβόλτα (Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι, τηλ.: τηλ.: 2105719222 και είδαμε το παραδοσιακό σαρακοστιανό τραπέζι α λα γαστρονομικά. Έτσι λοιπόν δοκιμάσαμε ταραμοσαλάτα με αυγά σολομού, φάβα Σχοινούσας με καπνιστό χέλι, κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, φρέσκια σουπιά με κριθαράκι, σπεντζοφάι με λουκάνικο σουπιάς, χταπόδι φρέσκο Χαλκίδας και φρέσκιες γαρίδες στη σχάρα και αποθεώσαμε τους σεφ. Στο τέλος μας τρατάρανε μους με μακεδονικό ταχίνι, bitter σοκολάτα και σάλτσα πορτοκάλι αρωματισμένη με βανίλια Μαδαγασκάρης και φυσικά Μακεδονικό Χαλβά σε διάφορες γεύσεις (o σοκολατένιος με τα φουντούκια κι ο all time classic με τα αμύγδαλα έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας) και ζήσαμε εμείς καλά και τη Δευτέρα Καθαρά.  

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v