Γρήγορες συνταγές με κοτόπουλο σε λιγότερο από 20 λεπτά
Δεν έχεις χρόνο, έχεις όμως κοτόπουλο και διάθεση για μαγείρεμα; Σου έχουμε τρεις γρηγορότατες και νοστιμότατες συνταγές.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Βιάζεσαι, έχεις ένα κοτόπουλο στην άκρη του ψυγείου και θες να φας κάτι γρήγορο, αλλά και νόστιμο. Εξοπλίσου κατάλληλα, αγόρασε υλικά και δες παρακάτω τρεις ωραιότατες και γρηγορότατες συνταγές πιο γρήγορες και από το να πεις «κο κο κο».
Εκτέλεση: Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το ψημένο κοτόπουλο σε κυβάκια 2 εκ. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κρατάμε στην άκρη μέχρι να τον χρειαστούμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το κομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Ρίχνουμε στο μείγμα τη ντομάτα κονκασέ, τον κουρκουμά, το κάρι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε με την κουτάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε με την κουτάλα. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα. Σερβίρουμε με ζεστό ρύζι μπασμάτι, γιαούρτι και έξτρα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Υλικά: 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου ή μπούτι, 1 καρότο, μισό κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, 150 γρ. μαύρη μπίρα, αλεύρι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση: Αναμιγνύουμε το αλάτι και το πιπέρι με το αλεύρι και την μπίρα, ώστε να δημιουργηθεί ένας πηχτός χυλός. Ο τελευταίος θα βοηθήσει τη δημιουργία μίας παχιάς κρούστας, που εκτός των άλλων προστατεύει το κοτόπουλο στο τηγάνισμα. Πανάρουμε το κοτόπουλο και το περνάμε από τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά.
Στο ίδιο λάδι του τηγανιού, βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, όλα κομμένα σε κύβους. Όταν τα λαχανικά αρχίζουν να ροδίζουν, προσθέτουμε και πάλι το κοτόπουλο, μαζί με λίγο νερό. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει καλά και σερβίρουμε με πουρέ.
Εκτέλεση: Κόβουμε 2 μέτρια λεμόνια σε λεπτές φέτες και με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και το τζίντζερ, και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις καραμελώσουν, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και τα σοτάρουμε στο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δεν προσθέτουμε αλάτι γιατί η συνταγή έχει σόγια και μπορεί να μας βγει πολύ αλμυρή. Σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα το κοτόπουλο και σβήνουμε με τη σόγια σως.
Βάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μέλι, και 2 κλωνάρια δενδρολίβανο. Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά (βράζουμε για 5 λεπτά με καπάκι και μετά το αφαιρούμε μέχρι να δέσει). Αν δούμε ότι έχει πολλά υγρά το φαγητό μας βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Αφαιρούμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, 1 κ.γ. σησαμέλαιο και φρέσκο δενδρολίβανο.
Το σησαμέλαιο το βάζουμε πάντα στο τέλος για να μη χάσει τα αρώματά του.