Πανεύκολες και σύντομες συνταγές για πρωτότυπο κοτόπουλο

Ένα κοτόπουλο, τέσσερις πρωτότυπες και εύκολες συνταγές για να το απογειώσεις. Και όχι δεν εννοούμε στον φούρνο με πατάτες.

Πανεύκολες και σύντομες συνταγές για πρωτότυπο κοτόπουλο

Βαρέθηκες να το ψήνεις στο φούρνο ή να το μαρινάρεις με μπαχαρικά και να το κάνεις στο τηγάνι;

Δες παρακάτω μερικές συνταγές για να απογειώσεις το κοτόπουλο σου πρωτότυπα, χωρίς να πήξεις στην κουζίνα.

Τάκος με κοτόπουλο και αβοκάντο

Υλικά

Για το κοτόπουλο: 500 γρ. στήθος κοτόπουλου, 1 κ.γ. θυμάρι, ξερό, 1 κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. μπούκοβο, 1 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 20 γρ. σάλτσα σόγιας

Για τα τάκος: 250 γρ. αραβικές πίτες, σταρένιες, mini, 1 κρεμμύδι, 1/2 ντομάτα, 1/2 αβοκάντο, 8 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό, 1/2 ματσάκι κόλιανδρο

Εκτέλεση: Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και έπειτα σε μικρά κομμάτια, φορώντας γάντια.

Βάζουμε σε ένα μπολ το κοτόπουλο, το θυμάρι, την πάπρικα, το μπούκοβο, το σκόρδο, το 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τη σάλτσα σόγιας, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αν δεν έχουμε σάλτσα σόγιας, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το ψυγείο, το μεταφέρουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Δεν ανακατεύουμε πολύ για να μη χάσει την υγρασία του.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα πιτάκια στη μέση. Δημιουργούμε μπαλάκια με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε μέσα στα πιτάκια για να διατηρηθούν ανοιχτά στον φούρνο. Απλώνουμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας και μεταφέρουμε τα πιτάκια γεμισμένα με τα αλουμινόχαρτα.

Ψήνουμε στον φούρνο για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, βγάζουμε τα αλουμινόχαρτα από τα πιτάκια, και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι, την ντομάτα και το αβοκάντο σε λεπτές φέτες. Γεμίζουμε τα πιτάκια με το αβοκάντο, την ντομάτα, το κρεμμύδι, το κοτόπουλο, το γιαούρτι και τον κόλιανδρο.

Συνταγή από εδώ

Pot Pies με κοτόπουλο

Υλικά: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 πράσο, μεγάλο, καθαρισμένο, ψιλοκομμένο, 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη, 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε ροδέλες, 200 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, μαγειρεμένο, 350 γρ. τσένταρ, ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. μπούκοβο, 5 κλ. θυμάρι, φρέσκο, ψιλοκομμένο, 1 κ.σ. μουστάρδα, 3 κ.σ. γάλα πλήρες, 1 φύλλο σφολιάτας, 1 αυγό, χτυπημένο, σουσάμι, μαύρο, για πασπάλισμα

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.

Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το πράσο, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει πολύ το πράσο και το κρεμμύδι.

Παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές. Αποσύρουμε το κρεμμύδι από τη φωτιά, προσθέτουμε την τσένταρ σως, το ξύσμα λεμονιού, το μπούκοβο, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το γάλα, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Χωρίζουμε το μείγμα σε 5 στρογγυλές φόρμες των 100 ml. Τοποθετούμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας, κόβουμε 5 κύκλους μεγαλύτερους από τη διάμετρο της φόρμας ώστε να μπορούμε να τις σκεπάσουμε και κλείνουμε καλά.

Αλείφουμε τη σφολιάτα με το αυγό. πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Συνταγή από εδώ 

Κοτόπουλο με κάρυ και γιαούρτι

Υλικά: 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, 2 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες, 5-6 ασπρομανίταρα κομμένα σε λεπτές φέτες, 1 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ), 1 φλ. γιαούρτι ή κρέμα καρύδας, 1/2 φλ. ζωμό κότας, 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι, λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

Εκτέλεση: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι, ροδίζουμε το κοτόπουλο, σχεδόν να μισοψηθεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να πιούν τα υγρά τους.

Προσθέτουμε την πάστα κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και το φρέσκο κρεμμύδι με τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Σερβίρουμε με ρύζι.

* Αν χρησιμοποιήσουμε γάλα καρύδας, θα το προσθέσουμε στο τελευταίο 5λεπτο του βρασμού, ώστε να προλάβει να δέσει η σάλτσα.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v