Έρευνα: Το σεξ φέρνει την ευτυχία… ακόμη και στην σύνταξη

Οι ηλικιωμένες γυναίκες που αισθάνονται ικανοποιημένες με την ερωτική τους ζωή είναι πιο ευτυχισμένες σε όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής τους, λέει νέα έρευνα, που δείχνει στην ωριμότητα… το δρόμο προς το κρεβάτι.
Έρευνα: Το σεξ φέρνει την ευτυχία… ακόμη και στην σύνταξη
Το γήρας πολλοί εμίσησαν, αλλά το σεξ ουδείς. Και σωστά έπραξαν, καταλήγει πρόσφατη αμερικανική έρευνα που μελέτησε την σεξουαλική ζωή ηλικιωμένων γυναικών και συμπέρανε πως όσες ήταν πραγματικά ευχαριστημένες με το σύνολο της ζωής τους σε αυτή την ηλικία, είχαν ένα κοινό: Ήταν ικανοποιημένες με την σεξουαλική τους ζωή.

Το παραπάνω συμπέρασμα ισχύει ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τη φυσιολογική ελάττωση της ερωτικής δραστηριότητας όσο περνούν τα χρόνια, λέει η έρευνα της Αμερικανικής Γηριατρικής Κοινότητας, που έβαλε στο «μικροσκόπιο» τη ζωή 1.235 γυναικών μεταξύ 60 και 89 ετών.

Αυτό που βρήκαν οι ερευνητές ήταν πως ακόμη και όταν η σεξουαλική δραστηριότητα των πιο ηλικιωμένων γυναικών ήταν σημαντικά χαμηλή, οι συμμετέχουσες δήλωναν από μετρίως ως πολύ ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.

Αυτό μάλιστα είχε επιπτώσεις στο πώς έβλεπαν την υπόλοιπη ζωή τους
, σύμφωνα με τον Καθηγητή Wesley Thompson, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Καταρρίπτοντας την πρώτη υπόθεσή μας, η ερωτική ικανοποίηση δεν ήταν σημαντικά συνυφασμένη με την ηλικία. Αν και τα επίπεδα ερωτικής δραστηριότητας και λειτουργίας ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία της κάθε γυναίκας, η γνώμη τους για την συνολική τους ζωή, τα "χαρούμενα γηρατειά" και την σεξουαλική ικανοποίηση παρέμειναν σταθερά θετικές».

Αυτό που μαρτυρά η έρευνα είναι πως πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι διατηρούν την ικανότητα να απολαμβάνουν το σεξ ακόμη και σε μεγάλη ηλικία ή ακόμη και με μειωμένη ερωτική δραστηριότητα. Τα συμπεράσματα μάλιστα αφορούν ακόμη περισσότερο όσους διατηρούν υψηλά επίπεδα σωματικής και πνευματικής υγείας όσο μεγαλώνουν, λένε οι μελετητές.

«Τα παραπάνω αποτελέσματα μας λένε πως τα υψηλά επίπεδα ικανοποίησής μας από το σεξ μπορούν να επηρεάσουν θετικά και άλλες ψυχολογικές πλευρές της γήρανσης», καταλήγει ο καθηγητής.

Πηγή: Telegraph 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v