Μπορεί πολλοί να έχουν επιστρέψει στα πόστα τους, όχι όμως όλοι. Αυτές είναι δέκα σκέψεις για όσους δουλεύουν ακόμα από το σπίτι.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Κάποιοι έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους, κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν σύντομα. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν ακόμα ιδέα τι συμβαίνει με την δουλειά τους, και αυτό είναι το πιο τρομακτικό από όλα.
Υπάρχει όμως και μια άλλη κατηγορία, εκείνοι που δουλεύουν από το σπίτι. Και που αυτή τη στιγμή πιθανότατα συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι, μιας και η τηλε-εργασία είναι ακόμα κάτι που συνίσταται από τους γιατρούς. Αυτή η ομάδα έχει κάποιες διαφορετικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει μέσα σε όλο αυτό που ζούμε, και αυτές είναι δέκα σκέψεις που κάνουμε – ως τηλε-εργαζόμενοι και εμείς – μετά από σχεδόν δύο μήνες καραντίνας.
1. Το σπίτι σου υποτίθεται πως είναι ο χώρος που πας για να ξεφύγεις από την τρέλα της δουλειάς και να χαλαρώσεις. Όταν η δουλειά έχει εισβάλει έτσι στον προσωπικό σου χώρο, μήπως αρχίζει να φέρνει μαζί της και κάποια από τα αρνητικά;
2. Με την σειρά της, η προηγούμενη σκέψη σε κάνει να θες να αναθεωρήσεις πράγματα σχετικά με τον χώρο σου, το πώς εργάζεσαι, το πού κάθεσαι—όλες αυτές δυνητικά πολύ ωφέλιμες ερωτήσεις για την προσωπική σου ανάπτυξη, αλλά σίγουρα όχι στην κατάλληλη στιγμή.
3. Υπάρχει κάτι πολύ λάθος στο να χρησιμοποιείς τον προσωπικό σου υπολογιστή για να κάνεις δουλειά. Αυτοί οι δύο υπολογιστές είναι δύο εντελώς διαφορετικές πτυχές της ολότητάς σου, με άλλα cookies και άλλους σελιδοδείκτες και άλλη επιφάνεια εργασίας – ακριβώς όπως κι εσύ – και το να συνυπάρχουν στο ίδιο μηχάνημα μπορεί να αποβεί μονάχα καταστροφικό.
4. Για όλα τα πλεονεκτήματα που μπορεί να έχει η δουλειά από το σπίτι, όπως ότι μπορείς ανά πάσα στιγμή να έχεις ένα πιάτο με νάτσος δίπλα, είσαι στο σπίτι σου. Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα (πιάτο με νάτσος, δεν χρειάζεται να βγάλεις ποτέ τις πιτζάμες σου) θα καταλήξουν να σου τρώνε χρόνο και να δουλεύεις ακόμα περισσότερες ώρες απ’ όσες θα έτρωγες στο γραφείο.
5. Που, με την σειρά του, σου φέρνει στο μυαλό ένα σωρό σκέψεις σχετικά με την σχέση που έχεις με κάθε είδους δομή, και μήπως χρειάζεσαι περισσότερη δομή στη ζωή σου, και θα τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι είναι εξαιρετικά κακή περίοδος για οποιοδήποτε character development.
6. Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες ολόκληρη η ζωή σου να αρχίσει να περιστρέφεται γύρω από το γραφείο που έχεις τον υπολογιστή. Σιγά-σιγά θα αρχίσουν να μαζεύονται κι άλλα πράγματα που έχεις ανάγκη κοντά στην καθημερινότητά σου.
7. Αν, πάλι, έχεις λάπτοπ, τίποτα δεν σε σταματά από το να πάρεις το λάπτοπ σου και να δουλέψεις στο κρεβάτι, επειδή μερικές μέρες δεν θες να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι, και εφόσον το κάνεις αυτό, έχεις χάσει. Δεν μπορείς να επανέλθεις, game over, είσαι πλέον ένας άνθρωπος που ζει στο κρεβάτι του.
8. Κάποιες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό σου να συνηθίζει σε όλο αυτό, όπως ακριβώς έχει συνηθίσει στις παράξενες συνθήκες που επικρατούν στο γραφείο σου – δεν υπάρχει γραφείο που να μην είναι παράξενο, είναι ένας χώρος με τόσους ανθρώπους, δηλαδή και στατιστικά να το δεις, κάθε γραφείο έχει τις ίδιες πιθανότητες να είναι γεμάτο τρελούς. Και αυτό σε τρόμαξε.
9. Χαχαα, μέχρι που το αποδέχτηκες πλήρως και πλέον δηλώνεις ευθαρσώς ότι θέλεις κι άλλη καραντίνα και δεν θες να δεις άνθρωπο ζωγραφιστό. Η μεταμόρφωσή σου ολοκληρώθηκε.
10. Είσαι πλέον ένα πλάσμα που τρέφεται με επαγγελματικά email και κλικ σε πράγματα που σίγουρα δεν αφορούν την δουλειά σου, χωρίς αίσθηση του χρόνου και που πιθανότατα ζει στο κρεβάτι του. Ίσως χρειάζεσαι περισσότερη δομή στην ζωή σου.