Θύμα κακοποίησης μία στις τρεις Ελληνίδες

Αυξημένα κατά 47% εμφανίζονται τα κρούσματα βίας εναντίον γυναικών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.
Θύμα κακοποίησης μία στις τρεις Ελληνίδες
Αυξημένα κατά 47% είναι τα καταγεγραμμένα κρούσματα βίας κατά γυναικών στην Ελλάδα σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, επισημαίνοντας πως τα τραγικά στατιστικά θέλουν μία στις τρεις γυναίκες να έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού.

Τα παραπάνω στοιχεία ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Ισότητας, κ. Βάσω Κόλλια, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών στην Καβάλα.

«Η βία προς τις γυναίκες έχει πολλά πρόσωπα, όπως ο οικονομικός εκβιασμός, η σεξουαλική ταπείνωση, ο τραυματισμός, ο σωματικός βιασμός. Σε κάθε περίπτωση η βία κατά των γυναικών είναι παρούσα και αδιαμφισβήτητη», δήλωσε η κ. Κόλλια.

Σύμφωνα με την γενική γραμματέα, στις περισσότερες περιπτώσεις, θύτης είναι ο σύντροφος της κακοποιημένης γυναίκας. «Τα περιστατικά… γίνονται στην χώρα μας και δεν αφορούν την Ελλάδα παλιών ταινιών, αλλά την Ελλάδα του 2013. Είναι πιθανό να έχουμε ακούσει τον καβγά του ζευγαριού της διπλανής πόρτας ή οι ίδιοι να είμαστε παθόντες. Είναι φαινόμενο που η σύγχρονη ελληνική κοινωνία μπορεί και πρέπει να ελέγξει αποτελεσματικά ώστε να εγείρει ζητήματα για τη στάση μας ως πολίτες και συνάνθρωποι», επεσήμανε.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων για την αντιμετώπιση του φαινομένου περιλαμβάνει:

-Τη δημιουργία 15 Κέντρων Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
-Τη δημιουργία επιπλέον 25 Συμβουλευτικών Κέντρων της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, υπό την ευθύνη υλοποίησης και λειτουργίας των αντίστοιχων Δήμων, σε όλη τη χώρα.
-Τη δημιουργία 19 Ξενώνων Φιλοξενίας γυναικών-θυμάτων βίας.
-Τη λειτουργία της Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900 της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με πανελλαδική εμβέλεια, προσφέροντας υποστήριξη και συμβουλές σε γυναίκες-θύματα βίας.

Με πληροφορίες από το in.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v