Μήπως ο σύντροφός σου σε κατασκοπεύει online;

Email, Facebook, κινητό τηλέφωνο και GPS: Έρευνα δείχνει ότι οι τεχνολογικές καινοτομίες τίθενται συστηματικά στην υπηρεσία των… ζηλιάρηδων που τις χρησιμοποιούν για να παρακολουθήσουν τον αγαπημένο τους και να ανακαλύψουν τα διαδικτυακά του ίχνη.
Μήπως ο σύντροφός σου σε κατασκοπεύει online;
Φοβάστε να δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία ή τον αριθμό της πιστωτικής σας κάρτας για να αποφύγετε το phishing και άλλες διαδικτυακές απάτες; Ανήκετε σε αυτούς που θεωρούν ότι σκιώδεις κυβερνήσεις διαβάζουν τα e-mails για να θέσουν υπό έλεγχο τον παγκόσμιο πληθυσμό; Δεν χρειάζεται να το πάτε μακριά με τα σενάρια συνωμοσίας, αφού πιο πιθανό είναι να σας παρακολουθεί το… έτερον ήμισυ.

1 στις 3 φοιτήτριες που συμμετείχαν σε πρόσφατη online έρευνα, παραδέχτηκε ότι μπήκε κρυφά στο e-mail του συντρόφου της, με τους άντρες να δείχνουν προτίμηση στις κρυφές κάμερες, το spyware και το GPS.

Η Sloane Burke και οι συνάδελφοί της από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Καρολίνας, ζήτησαν από 804 τελειόφοιτους να συμπληρώσουν ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο και να απαντήσουν αν είχαν χρησιμοποιήσει τεχνολογικά μέσα για να κατασκοπεύσουν τους συντρόφους τους περισσότερες από μία φορές.

Από τους συμμετέχοντες που δήλωσαν το φύλο τους, περίπου τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες, με το 34% να ομολογεί ότι έχει μπει λαθραία στον λογαριασμό e-mail του αγαπημένου τους. Το αντίστοιχο ποσοστό στους άντρες ήταν μόλις 14%. Η έρευνα διαπίστωσε ακόμη ότι οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό από τους άντρες να ελέγξουν τη δραστηριότητα του καλού τους στο Facebook, αλλά και το ιστορικό κλήσεων του κινητού τηλεφώνου του.

Μεταξύ των αντρών που πήραν μέρος, το 3% δήλωσε ότι είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα, ενώ το 5% παραδέχτηκε ότι χρησιμοποιεί σε συχνή βάση τις διαδικτυακές υπηρεσίες εντοπισμού κινητού τηλεφώνου και GPS.

Ένας μικρός αριθμός αντρών και ακόμη λιγότερες γυναίκες κατέφυγαν στη λύση του spyware (λογισμικό κατασκόπευσης), με το ποσοστό των αντρών που εγκατέστησαν λογισμικό στον υπολογιστή της συντρόφου τους ώστε να έχουν πρόσβαση στην οθόνη της σε πραγματικό χρόνο, να φτάνει το 2%.

Πηγή: New Scientist
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v