Δεν θέλουμε να σας σοκάρουμε, αλλά υπάρχει ευκολότερος –και σωστότερος– τρόπος να καθαρίσετε φρούτα και λαχανικά απ’ ό,τι κάνατε μέχρι σήμερα.
Παλαιότερο των 360 ημερών
Ακτινίδιο
Με ένα μαχαίρι, κόβετε και αφαιρείτε τις δύο άκρες, και εν συνεχεία με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρείτε την σάρκα όπως στη φωτογραφία.
Πορτοκάλι
Κόψτε το στη μέση και στη συνέχεια αφαιρέστε με τα χέρια την φλούδα του κάθε μισού. Βγαίνει με μία κίνηση και τα χέρια δεν κολλάνε από τον χυμό του.
Μάνγκο
Το εξωτικό φρούτο είναι πεντανόστιμο μεν, ιδιαίτερα ζόρικο στο καθάρισμα δε. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας ένα… ποτήρι.
Ντομάτες
Πολλοί προτιμούν τις ντομάτες στην χωριάτικη χωρίς τη φλούδα. Για να την αφαιρέσετε πανεύκολα και χωρίς να λερωθείτε, δοκιμάστε το εξής: βάλτε ένα πιρούνι στο πάνω μέρος της ντομάτας (το κοτσάνι) και στη συνέχεια τοποθετήστε τη πάνω στο μάτι σε χαμηλή φωτιά. Λίγο μετά, θα δείτε ότι η φλούδα φεύγει μόνη της. Μόλις κρυώσει, αφαιρέστε την εντελώς, απλώς τραβώντας την.
Πατάτες
Αφήστε τις πατάτες να βράσουν και έπειτα τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15 δευτερόλεπτα. Έπειτα, μπορείτε να αφαιρέσετε την φλούδα τους με τα χέρια σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, μαγειρεύετε και καθαρίζετε τις πατάτες σας σχεδόν ταυτόχρονα.
Σκόρδο
Για να μην «ποτίσουν» τα χέρια σας με την έντονη μυρωδιά του, που δύσκολα φεύγει, απλώς αφαιρέστε το κοτσάνι του (που κρατάει τις σκελίδες του σκόρδου ενωμένες), τοποθετήστε το σκόρδο σε ένα βάζο, χτυπήστε το σαν σε σέικερ για λίγα δευτερόλεπτα και είναι έτοιμο! Χρόνος εκτέλεσης: μόλις 50 δευτερόλεπτα –δείτε το βίντεο για του λόγου το αληθές:
Πιπεριές
Κόψτε μόνο το πάνω μέρος που έχει το κοτσάνι και στη συνέχεια τραβήξτε τα εσωτερικά κοτσανάκια που έχουν τα σπόρια. Σε περίπτωση που έχουν απομείνει λίγα, απλώς «χτυπήστε» λίγο την πιπεριά στο τραπέζι για να πέσουν.